ASUS TUF ve Acer Nitro 5

Flash16

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2014
Mesajlar
175
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
9.500 - 10.000TL bütçe ile 120 Hz üstü soğutması iyi olan ve beni 5-6 yıl boyunca kolay kolay sorun çıkarmayacak, oyun amaçlı bir laptop arıyorum. Aklımda aşağıdaki 2 model var. Hangisini tavsiye edersiniz ve Acer aradaki fiyat farkına değer mi? (Aldıktan sonra RAM yükseltmesi yapacağım.)


 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlışım yoksa Nitro kasalar 10300h'ı soğutma konusunda iyi iş çıkarıyordu. Tek eksisi single channel RAM olması. Ben olsam Nitro 5'i tercih ederdim sanırım.
 
Dostum Asus'un fiyatını +300 olarak düşün. 8 RAM ilavesini şart olarak görüyorum. 512SSD'lisini birkaç aydır kullanıyorum ve sıkıntı yok. Asus'ta 2. bir hdd slotun daha var. 1 TB HDD 256SSD yanına bir 256'lık SSD daha takabilirsin yani. Bu hesapla 2TB depolamaya acer'ın fiyatına sahip olmuş oluyorsun. Mantıklı olan Asus gibi duruyor yani kendimde olduğundan söylemiyorum yanlış anlama. Acer'in soğutma çok iyi diye bir söylenti var ama bence muadillerinden ayıracak kadar bir soğutma performansı farkı yok. En azından nette karşılaştığım testlere göre böyle. TUF için de şöyle bir ince nokta var: boost kapatma işlemi. Bunu yapmazsan net bir örnek vereyim witcherda 90 dereceyi görürsün ultrada ama yaparsan aynı FPS'i 75 derecede alırsın. hoiv gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda ise tavsiye etmem. Sonuçta seçim senin, Acer daha içine sinerse Acer da alabilirsin sonuçta ikisi de kendini kanıtlamış markalar fakat bence Asus bir tık daha iyi.
 
9.500 - 10.000TL bütçe ile 120 Hz üstü soğutması iyi olan ve beni 5-6 yıl boyunca kolay kolay sorun çıkarmayacak, oyun amaçlı bir laptop arıyorum. Aklımda aşağıdaki 2 model var. Hangisini tavsiye edersiniz ve Acer aradaki fiyat farkına değer mi? (Aldıktan sonra RAM yükseltmesi yapacağım.)



Nitro derim.
 
Dostum ASUS'un fiyatını +300 olarak düşün. 8 RAM ilavesini şart olarak görüyorum. 512SSD'lisini birkaç aydır kullanıyorum ve sıkıntı yok. ASUS'ta 2. bir HDD slotun daha var. 1 TB HDD 256SSD yanına bir 256'lık SSD daha takabilirsin yani. Bu hesapla 2TB depolamaya Acer'ın fiyatına sahip olmuş oluyorsun. Mantıklı olan ASUS gibi duruyor yani kendimde olduğundan söylemiyorum yanlış anlama. Acer'in soğutma çok iyi diye bir söylenti var ama bence muadillerinden ayıracak kadar bir soğutma performansı farkı yok. En azından nette karşılaştığım testlere göre böyle. TUF için de şöyle bir ince nokta var: Boost kapatma işlemi. Bunu yapmazsan net bir örnek vereyim Witcher'da 90 dereceyi görürsün Ultra'da ama yaparsan aynı FPS'i 75 derecede alırsın. Hoiv gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda ise tavsiye etmem. Sonuçta seçim senin, Acer daha içine sinerse Acer da alabilirsin sonuçta ikisi de kendini kanıtlamış markalar fakat bence ASUS bir tık daha iyi.

Teşekkürler zaman ayırıp ayrıntılı fikir verdiğin için. Zaten aldığım gibi ASUS'a RAM eklemesi yapacağım. Acer alırsam ona da 1 ay içerisinde 16 RAM takacağım. ASUS bilgisayarda anladığım kadarıyla bilgisayarda 1 HDD ve 2 tane SSD bulundurabiliyoruz. Peki bu SSD'ler M.2 SSD mi?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı