Kendimi başkalarınla kıyaslıyorum ve aşağılık kompleksim var

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.941
Makaleler
44
Çözümler
9
Merhaba,

Kendimi sürekli olarak başkalarınla kıyaslıyorum. Benim yaşımdakiler neredeyse üniversiteyi bitirecek, asgari ücret veya daha üstü para kazanan kişilere bakıyorum.

Şu anda bir vasfım yok. En sonunda oto elektrik olarak kuzenimin yanında çalışmaya başladım ama günlük 100 TL veriyor. Evet, bana göre çok az. Psikolojik rahatsızlığım var diye beni işe alan olmuyor.

Kuzenim beni çıraklık eğitime göndererek usta olmaya doğru bir şey yapacağını sandım. Lafın arasında yazdırmayacağını anladım. Asgari ücretli bir iş de bulamadım. Ancak bu gidişle olmayacak. Ben de çalışmak istiyorum ama iş bulamıyorum.

İşte asıl nokta ise benim yaşımdakiler bir yerlere giriyor ancak ben 6 aydır iş arıyorum ve yok. Sonra küçümseme olayı oluyor. Yani kendimi küçük görüyorum. Bundan nasıl kurtulurum?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlaşılan bir konu açılmamış bununla ilgili istediğiniz bir bölüm varsa çok sıkı çalışıp kazanın fakat bu hem sevdiğiniz hemde iş olanağı yüksek bir bölüm olsun.

Ek olarak psikoloğada gitseniz iyi olur kendinizi fazla yıpratmayın.
 
İş çok hacı nasıl yok en basitinden sahibindene girip kendi yaşadığın yeri gir orada bile bir sürü garsonluk işi bulursun gir bir tanesine.
 

Geri
Yukarı