Asus VG259Q beklenmeli mi?

Reddit te bir kullanıcı 24G2U ve Asus VG259Q tepki sürelerini test edip yazmış aralarında çok az fark gibi gözüküyor ve bazı kullanıcılar Asus VG259Q için aynı 24G2U de ki renklerin göz yorduğundan ve fazla parlaklığından şikayetçi olmuş. Asus VG259Q Amazon.de de şuan 324 Euro. Bizim ülkemize şuan ki kuruda hesaba katar ve vergileri de yedirdik mi tahminen 2200 yada 2300 e satılır gibi duruyor. 1350 TL AOC 24G2U daha mantıklı gibi duruyor, Asus için 1000 TL fazla vermek pek mantıklı değil gibi. Sizin düşünceleriniz nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Reddit te bir kullanıcı 24G2U ve Asus VG259Q tepki sürelerini test edip yazmış aralarında çok az fark gibi gözüküyor ve bazı kullanıcılar Asus VG259Q için aynı 24G2U de ki renklerin göz yorduğundan ve fazla parlaklığından şikayetçi olmuş. Asus VG259Q Amazon.de de şuan 324 Euro. Bizim ülkemize şuan ki kuruda hesaba katar ve vergileri de yedirdik mi tahminen 2200 yada 2300 e satılır gibi duruyor. 1350 TL AOC 24G2U daha mantıklı gibi duruyor, Asus için 1000 TL fazla vermek pek mantıklı değil gibi. Sizin düşünceleriniz nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bana böyle yorumlarla gelin ya :)

bana böyle yorumlarla gelin ya :)

Hatta bu testi yapan kişi yorumların birinde ASUS VG249Q (Panda Panel) monitörü VG259Q ya göre daha çok sevmiş :) Yani cebinden 4.000 TL çıkmadığı sürece maksimum 2.000 TL bandında alınabilecek 3 monitör var o da Viewsonic XG2405 - AOC 24G2U ve ASUS VG249Q ( Ocak ayında satışa sunulacak ama Türkiye de ne zaman satılır bilmiyorum. ) ASUS VG259Q ya vereceğin fazladan paraya gider Ram bişi alırsın :D

Hatta bu testi yapan kişi yorumların birinde ASUS VG249Q (Panda Panel) monitörü VG259Q ya göre daha çok sevmiş :) Yani cebinden 4.000 TL çıkmadığı sürece maksimum 2.000 TL bandında alınabilecek 3 monitör var o da Viewsonic XG2405 - AOC 24G2U ve ASUS VG249Q ( Ocak ayında satışa sunulacak ama Türkiye de ne zaman satılır bilmiyorum. ) ASUS VG259Q ya vereceğin fazladan paraya gider Ram bişi alırsın :D

Ben AU optics fanboyu oldum hocam. Ölümüne VG259Q diyordum.
.
Asus geçenlerde 2 yeni monitörü daha tanıttı. Birisi VG259Q nun modifiyeli versiyonu. VG259Q istiyordum. Şimdi VG259QM istiyorum. Neden ?

Gerçek 1ms GtG (muhtemel ayarlarla ancak ulaşılabiliyor)
FastIPS olarak adlandırmışlar bu 1ms olayını. Nedeni soru işareti???
Yine 24.5 inch 1080p.
Asus'un sahip olduğu bütün monitör OSD özellikleri; blue light filter, gamemode(nişangah), splendid mods (FPS mode vb.), Tracefree, ELMB(önemli) vb.

Monitörün özellikleri VG259Q dan farklı değil gibi ama son noktayı koyan 2 ana Büyük özellik:

280 HZ EVET TAMI TAMINA 280 HERTZ!! 😳😱🤨🙀

HDR400!! 😳😱🤨🙀

Bütün bunları ne kadara sunacak ? Benim asgari ücret maaşım buna yetecek mi ? Zeki MÜREN de bizi görecek mi ? Bunlar güzel sorular. Tahminim: 4-5 milyar.
.
AOC 24G2U 2 aydır kullanıyorum ama hiç gözüm de ağrı olmadı. Neye göre kime göre göz ağrısı oluyor?

Alışkanlığa göre, gözünüzün durumuna göre, oturma şekliniz, monitöre uzaklığınız ve hatta genetiğiniz bile farkeder ağrı oluşmasına. En iyisi 1-2 hafta denemektir. Alışıyorsa senindir. Alışmıyorsa hiç senin olmamıştır.
.
Mesela ben VA panellerde gözüm yoruluyor hemen. Alışabilirdim belki ama uğraşmadım iade ettim AOC 24g1. Blue light filter da çok önemli. Asus'un blue light filter özelliğini hiç bir şeye değişmem. Diğer markalar Asus'un ki kadar gözümü rahatlatmadı hiç.

Son düzenleme:
Ben AU optics fanboyu oldum hocam. Ölümüne VG259Q diyordum.
.
Asus geçenlerde 2 yeni monitörü daha tanıttı. Birisi VG259Q nun modifiyeli versiyonu. VG259Q istiyordum. Şimdi VG259QM istiyorum. Neden ?

Gerçek 1ms GtG (muhtemel ayarlarla ancak ulaşılabiliyor)
FastIPS olarak adlandırmışlar bu 1ms olayını. Nedeni soru işareti???
Yine 24.5 inch 1080p.
Asus'un sahip olduğu bütün monitör OSD özellikleri; blue light filter, gamemode(nişangah), splendid mods (FPS mode vb.), Tracefree, ELMB(önemli) vb.

Monitörün özellikleri VG259Q dan farklı değil gibi ama son noktayı koyan 2 ana Büyük özellik:

280 HZ EVET TAMI TAMINA 280 HERTZ!! 😳😱🤨🙀

HDR400!! 😳😱🤨🙀

Bütün bunları ne kadara sunacak ? Benim asgari ücret maaşım buna yetecek mi ? Zeki MÜREN de bizi görecek mi ? Bunlar güzel sorular. Tahminim: 4-5 milyar.
Bu monitörleri inceleyen adam VG259Q için yeşil rengi çok patlatıyor ve resim kalitesi net değil yazmış, VG249Q için daha olumlu yorumları var ama aynı panele sırf Asus diye fazladan vermek ne bileyim.. :D gerçi menü zenginliği ve ekstra özellik (ELMB) için belki biraz daha fazla para verilebilir. ASUS VG259QM için görüşüm şu ki 240 FPS hiç bir zaman sabit alamadığım için OC lanmış 280 bana şuan için çok gereksiz geliyor ve bu monitörlerin 4/5 k satılacağı için ekstra gereksiz ve para tuzağı gibi geliyor :D ve bu paralara 1080 almam açıkcası gider üzerine biraz daha koyar 1440 alırım.
Ya o değilde XG2405 aldın memnun değilmisin?

Bu monitörleri inceleyen adam VG259Q için yeşil rengi çok patlatıyor ve resim kalitesi net değil yazmış, VG249Q için daha olumlu yorumları var ama aynı panele sırf Asus diye fazladan vermek ne bileyim.. :D gerçi menü zenginliği ve ekstra özellik (ELMB) için belki biraz daha fazla para verilebilir. ASUS VG259QM için görüşüm şu ki 240 FPS hiç bir zaman sabit alamadığım için OC lanmış 280 bana şuan için çok gereksiz geliyor ve bu monitörlerin 4/5 k satılacağı için ekstra gereksiz ve para tuzağı gibi geliyor :D ve bu paralara 1080 almam açıkcası gider üzerine biraz daha koyar 1440 alırım.
Ya o değilde XG2405 aldın memnun değilmisin?

Ohoo ben onu iade edeli haftalar oluyor. Dediğim gibi sorunları vardı. Başka konu içinde yorumumu yazmıştım. Bulursan okuyabilirsin. XG2405 konusunun içinde olması lazım.

280Hz evet gereksiz. Ama ben VG259QM alsam ve 6 yıl sonra da her oyunu 280fps e kadar çıkacak bi kart alsam ki muhtemel çünkü artık kartlar rahatça ultrada 60fps alıyor artık devir 144-240hz/2k-4k devrine geçiyor. Misal piyasada bütçe sıkıntımız olmasa 2080 ti alsak herhangi bir oyunda rahat ultra da 200 leri göreceğiz. Bundan faydalanmanın en iyi yolu yüksek Hz li bir monitör edinmek. Varsın 280Hz olsun. Kart 200 verirse 200hz gözükür 280 e varmak zorunda değiliz ki. Amaç boş oda olsun zamanla dolsun.

Monitörü bir kez alırız ömür boyu kullanırız. Ben 100+ Hertz istemesem şu an ki VC239H monitörümden mümkün değil vazgeçmem ki vazgeçemediğim için iade ediyorum.

Vatan' a ne zaman gelir acaba?

İnceleme yapanlar renk kalitesini pek beğenmemişlerdi. VG259QM'yi duyurdukları içinde bu monitörün artık gönlümde bir yeri de kalmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı