Asus VX238H Görüntü Gitme Sorunu

Bu kapanma olayı çok nadiren oluyor günde bir kaç kez fakat şuan nedense hiçbir şey olmadı neden arada böyle oluyor halen anlamıyorum!

Edit:Ekran kartını dün çıkardım şuan monitör onboard'a bağlı eğer aynı şey bir daha olursa sorun kesin monitörde midir ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar Asus vx238h model bir monitörüm var ve çok sık olmasa da arada bir ekranda görüntü kaybı yaşıyorum. Bu 1 2 sn falan sürüyor. Monitörün ışığı yandığı halde durduk yere oyun oynarken ya da normal kullanımda durduk yere görüntü birkaç saniyeliğine gidip geliyor sanki bilgisayarı yeniden başlatır gibi ekran kapanıyor ve tekrar açılıyor.

Monitör bilgisayara hdmi girişi ile bağlı ve ben sorunun ilk olarak hdmi kablosundan kaynaklı olduğunu sanıyordum fakat başka bir hdmi kablosu ile de denedim ve aynı sorunu yaşadım. Kısa kesmek gerekirse bu sorun neden kaynaklanıyor ve ne yapmam gerekiyor benim yapabileceğim bir şey var mıdır yoksa monitör de bir sorun mu var monitörde sorun varsa eğer aldığım yere geri götürmeyi düşünüyorum.

Acil olarak yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen yorumlarınızı esirgemeyin...
Aynı monitör var ve bu sorun bende'de mevcut ek olarak oyunlar'da yırtılma , titreme , dalgalanma var. Şimdi arkadaşlar ben bunları sayınca "vsync" ayarı ile ilgili değinecekler ama sorun aktif ve kapalı iken bile devam ediyor. Ekran kartımda "Asus gtx770 directcu ii o.c" çıldırmak üzerim ne oyun ne film zevki kaldı bende de... Bu açmış olduğum konuydu bir süre önce çözüldü sandım ama olmadı. https://www.technopat.net/forum/mas...tx-770-direct-cu-ii-oc-oyunda-takilmalar.html
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim 1.3v hdmi kullanınca sorun çözüldü yazmışsın ama sorun daha çözülmemiş herhalde seninde.Bu sorunu nasıl halledeceğiz bilmiyorum boş yere ekran kartımı servise yolladım aptal monitör yine aynı şeyi yapıyor.
 
Kardeşim 1.3v hdmi kullanınca sorun çözüldü yazmışsın ama sorun daha çözülmemiş herhalde seninde.Bu sorunu nasıl halledeceğiz bilmiyorum boş yere ekran kartımı servise yolladım aptal monitör yine aynı şeyi yapıyor.

Resim ile cevap veriyim sana bu gördüğün mail " Asus North America "dan geldi. Ben kendilerinden sorun ile ilgili yardım istedim. Neden Amerika'ya mail attın dersen ? Ben Türkiye Asus yerine refleks olarak önce oraya sordum ve cevap şu : Lütfen monitör ayarlarını sıfırlamak için şunu yapın diyor. Dediği'de çok komik " menü tuşuna basıp sistem ayarlarına oradan sıfırla'ya gelin ve onaylayıp uygulayın. İşe yaradı mı !! tabi ki koca bir " hayır." Dün gece'de " Asus Türkiye"ye mail attım iki gün içinde dönüleceği söylenen otomatik bir cevap mail geldi ve bekliyoruz bakalım.
 
Haberlerini bekliyorum kardeşim eğer yazılımsal olarak bizim yapabileceğimiz bir şey varsa yaparız yoksa bende servise vereceğim.
Ürünü ben de henüz servise vermedim ama bu akşam ekran kartı sürücüsüne bakıyordum. Asus dün tarihli bir sürücü yayınlamış. İlginç nokta ise sürücü "nvidia" tarafından 19 eylül'de çıkan sürücü ama "Asus" bana bunu kullanmamı tavsiye etmiş. Oysa bende şuan "R331.58" sürücüsü yüklü ama ben Asus'u dinleyip önerdiği sürücü'yü şuan indirdim. Diyebilirsin ekran kartı sürücüsü ne alaka etki edebilir. Ben monitör sorunu yaşıyorum. İnan bana ben'de her yönden ne fayda ederse onu denemeye devam edeceğim. Sana tavsiyem ben "Asus Türkiye"den cevap alana kadar ekran kartı üreticisinin sitesine bir bak sürücü olarak ne çıkarmış. Ben sana Servis'den gelecek yanıtı ileteceğim takip'de kalalım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olmadan da aynı hatayı yapıyor monitör yani demem o ki ekran kartının sürücüsünü güncellemek bizim sorunumuza çare değil(özellikle benim için) bence bu sorun donanımsal bir şey, teknik bir arıza bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olmadan da aynı hatayı yapıyor monitör yani demem o ki ekran kartının sürücüsünü güncellemek bizim sorunumuza çare değil(özellikle benim için) bence bu sorun donanımsal bir şey,teknik bir arıza bence.
Olayın bir diğer etkeni de monitör yenileme hızı sorunu galiba, ekran kartı üst seviye olunca senin ve benimki gibi yüksek kare/saniye hızlarına çıkıyor ancak monitör kare/saniye olarak 60'dan fazlasını veremediği için seninde benimde yaşadığım. O anlık ekran kapanması ve yırtılma, dalgalanma, tırtıklanma efekti oluşuyor yabancı kaynaklı forum ve sitelerde çözüm olarak yüksek "Hz" oranına sahip monitörler çözüm olarak sunuluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediğini bende düşündüm bir ara aklımdan geçmedi değil ama bunu normal kullanımda da yapıyor sadece oyun oynarken falan olmuyor. Birde madem monitör 60 hz dan fazla veremiyor ve bizim ekran kartlarımız buna fazla geliyor. Satıcılar bu konuda neden uyarmıyorlar acaba işte şu sebepten dolayı böyle sorunlar yaşayabilirsiniz diye falan. Ayrıca mantıksız gelen bir şey var burada, ben ekran kartı olmadan onboard ile kullanıyorum bu anlık ekran kapanması ve yırtılma gibi olaylar devam ediyor. Sadece ekran kartı takılı iken yapsa dediğin doğru ama ekran kartı olmadan da yapıyor, bunu bilemiyorum yarın arayıp konuşacağım bakalım ne diyecekler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediğini bende düşündüm bir ara aklımdan geçmedi değil ama bunu normal kullanımda da yapıyor sadece oyun oynarken falan olmuyor.Birde madem monitör 60 hz dan fazla veremiyor ve bizim ekran kartlarımız buna fazla geliyor satıcılar bu konuda neden uyarmıyorlar acaba işte şu sebepten dolayı böyle sorunlar yaşayabilirsiniz diye falan.Ayrıca mantıksız gelen bir şey var burada ben ekran kartı olmadan onboard ile kullanıyorum ve bu anlık ekran kapanması ve yırtılma gibi olaylar devam ediyor sadece ekran kartı takılı iken yapsa dediğin doğru ama ekran kartı olmadan da yapıyor bunu bilemiyorum yarın arayıp konuşacağım bakalım ne diyecekler.
Ara bakalım ne sonuç alacaksın merak içindeyim. Ek olarak şuna bir bak istersen sanki cevabımız burada gibi ama sadece bir kısım sorunun cevabı https://www.technopat.net/forum/led...daki-max-fps-degeri-monitore-mi-baglidir.html
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı