Asus VZ239HE vs VA240HE vs MG248QE

• Konuyu başlatan Unk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 3.824

Unk

Hectopat
Daha fazla  
3 gün evvel talihsiz bir kaza sonucu VX239H monitörüm kırıldı ve bunun üzerine yeni bir monitör almaya karar verdim.

Öncelikle şunu belirtmek isterim: Önceki monitörüm tazeleme ve gecikme değeri olarak beni tatmin etmiyordu lakin süper ötesi bir görüntü kalitesine sahip olduğunu da söyleyebilirim. Saatlerce oyun oynayan bir insanım ve haliyle gözlerim ister istemez yoruluyor ama benim gözümü yoran ghosting ve tazelemenin yetersiz olmasıydı. Yeni alacağım monitörde az da olsa tazelemenin yüksek olmasını istiyorum ve teknolojik olarak bir önceki monitörüme göre biraz daha ilerde olmasını istiyorum.

Panel konusuna gelirsek; IPS monitörümden, TN ve IPS arasındaki farkları izlerken farkı tam olarak göremiyordum ama şu an TN panele sahip bir monitör (LG 19EN33) vasıtası ile konuyu yazıyorum ve şunu diyebilirim ki: "Cennetten cehenneme inmek böyle bir şey herhalde."( sözün espirisi ) TN panel şu an bana lanet ötesi bir şeymiş gibi geliyor. Siyah renk tonunun gri gibi görünmesi, kafamı az yana çevirdiğimde ekranın beyazlaşması, ışık sızmalarının tek kelimeyle berbat olması... TN panelinin görüntüsünü hem MS hem MHz değeriyle övenler sanırım hayatlarında hiç IPS paneli görmemiş. Derken aklıma şu söz geldi: "Kalem silahtan keskindir diyen belli ki otomatik silahları görmemiş."

Not: MS ve MHz değeri düşük monitörlerin bana yaramadığını düşünüyorum lakin oynadığım oyunlar çoğunlukla Knight Online ve CS:GO tarzı oyunlar. Bildiğiniz üzere bu oyunlardaki aksiyon, orta seviye ile üst seviye arasında ve az da olsa akıcılık gerektiriyor. Görüntü kalitesinden de taviz vermek istemem ama MS ve MHz değeri düşük olan monitörümde bazen öyle oluyor ki mouseu sağa sola hafifçe çevirdiğimde karakterlerin nickini okuyamaz hale geliyorum ve gözlerim nesneleri seçmekte büyük güçlük çekiyor.

1.Asus 23" VZ239HE Monitör Fiyatı - Vatan Bilgisayar

Bunu listeye eklememin sebebi 75Hz özelliğine ve en önemlisi Flicker Free özelliğine sahip olması.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videodaki şahıs tam olarak benim yaşadığım problemi yaşıyor.

• 5 MS
  • 75 Hz
  • IPS Panel
  • Pixel aralığı 0,2652mm
  • Kontrast : 80M
  • Parlaklık : 250 Nit
  • Flicker Free

2.Asus 23,8" VA249HE Full HD Monitör Fiyatı - Vatan Bilgisayar

Bunu listeye eklememin sebebi: birinci sıraya koyduğum monitörün pixel aralığının ikinci sıraya koyduğum monitörün pixel aralığına göre düşük olması ve neredeyse mesafenin 2 kat daha dar olması. Bu durum beni şaşırtıyor keza fiyatı da öyle. Acaba bu görüntü kalitesine etki eder mi ?

• 5 MS
  • 75 Hz
  • VA Panel
  • Pixel aralığı 0.155mm
  • Kontrast : 100M
  • Parlaklık : 250 Nit
  • Trace Free ( Milisaniye iyileştirme )

3. Asus MG248QE 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI-D) Freesync Fiyatı

Bunu listenin sonuna ekledim lakin TN panelin ne olduğunu az çok gördüm. MS ile Hz'ine en ufak bir sözüm yok ama görüntüsü o kadar mükemmel midir? Bu model de Extreme Low Blur teknolojisi kullanılıyor ve sanırım soluk renkleri canlandırmada işe yarıyor. Bu monitör hakkında hiç bilgi sahibi değilim ve yakından hiç görmedim. Ek olarak pixel aralığına da dikkat çekmek isterim.

• 1 MS
  • 144 Hz
  • TN Panel
  • Pixel aralığı 0.155mm
  • Kontrast : 100M
  • Parlaklık : 350 Nit
  • Trace Free ( Milisaniye iyileştirme )
  • Flicker Free

Bütçem 1100 ila 2300 arasındadır. Dileğim; en ufak mouse hareketlerinde nesneleri seçerken zorlanmayayım, orta-üst düzey akıcı oyun oynayayım, görüntü net ve güzel olsun ve kafamı az çevirdiğimde görüntü bozulmasın. Farklı monitör önerilerine açığım ama bu 3'ünden biri olması beni daha mutlu eder. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arkadaşa VA panel olmaz. IPS'e alışık birisine VA panel de kötü geliyor ama yine de belki kurtarsa bile her zaman bir tatminsizlik sahibi olacak.

Panel konusuna gelirsek; IPS monitörümden, TN ve IPS arasındaki farkları izlerken farkı tam olarak göremiyordum ama şu an TN panele sahip bir monitör (LG 19EN33) vasıtası ile konuyu yazıyorum ve şunu diyebilirim ki: "Cennetten cehenneme inmek böyle bir şey herhalde."( sözün espirisi ) TN panel şu an bana lanet ötesi bir şeymiş gibi geliyor. Siyah renk tonunun gri gibi görünmesi, kafamı az yana çevirdiğimde ekranın beyazlaşması, ışık sızmalarının tek kelimeyle berbat olması... TN panelinin görüntüsünü hem MS hem MHz değeriyle övenler sanırım hayatlarında hiç IPS paneli görmemiş. Derken aklıma şu söz geldi: "Kalem silahtan keskindir diyen belli ki otomatik silahları görmemiş."

Aga be... Abi üzüldüm cidden ya. Gerçekten acı çekiyormuş gibi yazmışsın... Geçmiş olsun, seni bu iğrençlikten kurtaracağız. Aynısı bana da oldu çünkü... TN panelimle acı çekiyorum şu an. Benim monitör 4 senedir TN panel ve kaza ile AH-IPS bir model gördüm mağazada... O günden beri elimdeki iğrenç şeyden kurtulmaya çalışıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı