Çözüldü Asus X550JK Catalina kurulumu sonrası boot sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cæddy

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba arkadaşlar, 2 günlük uğraş sonucu Asus X550JK model bilgisayarıma Catalinayı kurabildim. Ancak hatam var bir noktada ve ne olduğunu anlayamıyorum.
(Öncelikle sanırım clover bootloader'ı düzgün kuramadım ki USB olmadan açmaya çalıştığımda işletim sistemi açılmıyor, harddisk çalışmaya bile geçmiyor. Ama bu sorunu hazır rehberlerden çözebilirim.)

Asıl sorunum USB ile boot etmeye çalıştığımda aşağıdaki ekran geliyor karşıma ve daha önce hiç böyle bir problem yaşamadım.
Kurulumun ardıdan kurduğum kextler;
  • Intel hd graphics kext
  • ıo8011 intel wifi kext
  • Vodooohda kext

Başka bir şey kurmadım yalnızca clover boot ayarlarına 4600 ekran kartı bilgilerini ve nv_disable=1 komutunu ekledim.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sevgiler...

42946C38-B93A-4506-A84B-891DCF2DE4D8.jpeg

Tüm kextleri silip dener misiniz?
Gariptir ki herhangi bir şekilde catalina nın kurulu olduğu diske ulaşamıyorum. Yıllardır sürekli kurup tekrar siliyorum mac os sistemlerini ancak ilk defa başıma böyle birşey geldi. Hangi programı denersem deneyeyim diske ulaşamıyorum windows 10 üzerinden. Sanırım terminal yoluyla silmem gerekecek.

Bence Catalina geçmek için çok erken. Sorunuz için USB ile veya belirttiğiniz ayarları yapmadan masaüstüne ulaşabiliyor musunuz ?
Kurulum tamamlandıktan sonra yeniden başlatmayı denemeden dediğim ayarları yaptım, dolayısıyla bu ayarları yapmadan önce de böyle bir hatayla karşılaşacak olabilirdim. Ama karşılaşmayada bilirdim. Şu an sorunuzun cevabını bilmiyorum yani, hiçbir şekilde açılmadığı için.
MacDrive 10 ile denediniz mi? Ben bunu kullanıyorum.
Ulaşabiliyorum fakat dosya silemiyorum, full sürümü ile de denedim ancak silme seçeneği vermiyor :(

Son düzenleme:
Burdaki fix sürücüleri ile dener misin ?

Gün içinde yoğun olduğumdan deneme fırsatım olmadı.
Burdaki fix sürücüleri ile dener misin ?
Teşekkürler, fix dosyasını değiştirdim, safe modeda cpus=1 komutuyla beraber açabildim sistemi. Şimdi tekrar clover ayarlarını yapıp deneyeceğim düzeldi mi diye.
Müthiş yavaş çalışıyor şu anda hadi bakalım 😒
Son 1 aydır aşırı ısınıyor, şuan bu sebepten hiç bir şey yapamıyorum. Kendini kapatıyor bilgisayar. Tekrar deneyeceğim boot ayarlarını, denedikten sonra bilgilendiririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı