Asus X550JK Sürücü Sorunu Çözümü

@YKTYN Arkadaşım anlatımın için teşekkür ederim. Dediğin her şeyi yaptım. Kuruluma geçti ama hiçbir sürücü yüklenemedi hatası aldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu ben de yaşadım arkadaşlar,

Ancak sadece Recep Baltaş'ın yönlendirmesiyle laptopvideo2go.com adresinden diz üstümün ekran kartının donanım kimliğini yazarak en uygun sürücünün 344.00 sürümü olduğunu öğrendim. GTX 850M için donanım kimliğimin bulunduğu sürücü 344.00 sürümü imiş. Siz de aynısını deneyin

Aygıt Yöneticisi'nden kartınızın Donanım Kimliğine bakın. Ve yukarıdaki siteden uygun sürümü indirin.

Bu konu ile ilgili de Asus.com' a mail attım. Gelen cevap ise şaşırtmadı. :D

Cevap ''Ekran kartı güncellemelerini support.asus.com sitesinden gerçekleştirmenizi rica ederiz. Asus sitesinde bulunan driver'lar bilgisayarınız ile en uyumlu şekilde çalışacak sürücülerdir.''

Beni yönlendirdikleri driver'ın çıkış tarihi 2014/05/21 330.02 sürüm :)
 
Son düzenleme:
sonunda yaptım arkadaşlar güncellemeyi spurs arkadaşımızın videosundaki adımları teker teker uyguladım.yanlız tek far şu oldu işletim sisteminin uptadelerini yaptıktan sonra oldu
 
Arkadaş çok güzel bir şekilde anlatmış. Laptopvideo2go.com'dan o kodları nasıl bulduğunuda adım adım anlatsaymış çok güzel olurmuş bilmeyen ve tecrübesi olmayan arkadaşlar için. Ama biraz kafa kullanılırsa eminim herkez çözecektir bu laptopvideo2go.com sitesini.
 
Evet arkadaşlar, JaroxJamaica arkadaşımızın da belirttiği üzere konuya tamamen yabancı arkadaşlarımız için tekrardan detaylı anlatım yapalım.
Şayet hala çözemeyen arkadaşlarımız olur ise detaylı video ile de anlatabilirim.

1- Denetim Masasından Aygıt yöneticisine giriyoruz.

2- Gelen listeden Görüntü Bağdaştırıcıları sekmesini tıklayıp donanımımızda driver'ını yüklemek istediğimiz ekran kartını tıklıyoruz. (Herhangi eski bir sürüm driver yüklü değil ise yanında ünlem işareti olacaktır.)

3- Açılan menüden Ayrıntılar sekmesine geliyoruz.

4- Özellik bölümü -Aygıt açıklaması şeklinde gelecek , burayı tıklayıp donanım kimlikleri'ne geliyoruz.

5- Gelen listede ikinci sıradaki bilgiler ekran kartımızın donanım kimliği. (Örn. Benim ekran kartımın donanım kimliği
PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_1BE21043).

6 -Bu bilgiyi bir kenara not edip LaptopVideo2Go/Drivers adresine giriyoruz.

7- Gelen ekranda bizden istenen ekran kartımızın donanım kimliğini içeren driver'ı bulabilmemiz için gerekli iki alanı doldurmamız. Kartımızın kimliğine bakarak gerekli yerlerdeki numaraları giriyoruz.

8- Sadece Beta sürümleri yüklemek istiyor ya da istemiyor isek WHQL. kısmından gerekli ayarlamaları yapabiliriz.

9- Dil seçimini ve kullandığımız işletim sistemini de seçtikten sonra filter tuşuna bastığımızda bizim için en uygun son sürümler (Ekran kartımızın donanım kimliğini barındıran en son sürümler) aşağıda sıralanacaktır.

10- Driverı indirdikten sonra kurulumu yaparken işletim sisteminiz yüklenemez yahut engellendi vs. gibi ileti verirse, rar. ile dosyadan çıkararak deneyin, yüklenecektir.

Genede çözemeyen arkadaşlar olur ise video ile de anlatabilirim. Umarım faydalı olmuştur.


İyi sosyaller.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı