Asus X550VX vs Abra A5 v.1.1.3

Kralsaday

Megapat
Daha fazla  
Merhaba hayırlı işler. Benim sizden ricam, iki laptop arasında kaldım. Asus X550VX mi yoksa Monster Abra A5 v.1.1.3 mü oyun için daha iyi acaba? Asus'da GTX950M 4 GB ekran kartı var. Monster'da ise GTX860M 2 GB ekran kartı var. Sizin ekran kartıyla ilgili konunuzu okudum ve GTX860M'in GTX950M'den daha iyi olduğunu yazmışsınız. YouTube'daki videolarda ise GTX950M'in özellikle GTA 5'de daha performanslı çalıştığını görüyoruz. Acaba yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX860M model olarak bir tık daha güçlü bir kart. 870 de ondan güçlü mesela. İkinci basamaktaki sayı kartın gücünü belirtiyor. Birinci basamaktaki sayı ise kaçıncı nesil olduğunu. 950M'in daha performanslı olmasının sebebi daha güncel olması. GTX660, GTX950'den daha iyi bir tercih değil mesela. Çünkü güncel değil. Öyle düşünün ekran kartı işini.

GTX860M daha güçlü demişsin arkasından GTX950M yeni olduğu için daha performanslı demişsin. Orayı anlayamadım.
Senin ekran kartın ne Onur ?
pardon şimdi gördüm ekran kartını ?

Kardeşim arkadaş ne demek istedi anlamadım ama iki kartın da birbirine üstünlüğü yok, oyun oynayacaksan cihazın geneline bakalım, Asus evet iyi bir marka tercih ediliyor fakat sen araştırmanı yaptıysan bu iki model kaldıysa geriye tabiki Monster derim, ama kararsız kaldıysan net bütçeni söyle birlikte bakalım ne dersin ? @Kralsaday

Şöyle anlatayım. GTX860M, GTX850M'den daha güçlü bir kart. İkinci basamaktan dolayı. GTX950M için de aynı mantığı düşünebilirdik ama burada da güncellik devreye giriyor. Eski nesil bir kartın desteklemediği güncel bir teknolojiyi yeni nesil bir kart destekleyebilir. Bu da onu daha performanslı yapabiliyor. İki bilgisayar için bir tavsiye istiyorsanız bilgisayarın diğer donanımlarını paylaşın.

Tabi kardeşim benim elimde asus k555l var onu satmaya çalışıyorum. Sonra tabi ikinci el alacağım monster modelini yazdığım laptopu 2000 tl ye bırakıyor diğeri de asus x550vx bu da ikinci el ve 2400 diyor arkadaş bunun donanımı çok iyi i7 6700hq 8gb ddr4 ram 1 tb gtx 950m 4gb ekran kartı var. Monsterın ise i7 4710qm işlemci gtx 860m 2 gb ekran kartı 8 gb ram 1 tb hdd 180 gb sdd var ikisi arasında kaldım kesinlikle bu daha iyidir diyecek arkadaş varsa bu şekilde yardımcı olabilir
Merhaba az önce iki pc nin de donanımlarını paylaştım

i7 6700HQ'lu sistem kesinlikle daha üstün. Tercihin o olsun.

Sen ikinci el alcaksın anladım şimdi, bu şekildeyse özellikler ve seçeneğin bu iki cihazsa hiç kaçırma Asus al, birde SSD disk eklersin iyi olur, bu cihazda eksiklik yaşayacağın tek kısım Ram ve SSD disk olmaması olur. Yeni nesil cihazlar için önerim her zaman en az 12 GB Ram ve SSD. Bunlar olmadan zamana ayak uyduramazsın. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı