Asus Z10PE-D16 WS 64GB RAM Üstünde B7 Q-Code Hatası

Yok Murat Bey değiştirmedim o donanıma sahip birinde dednedik yani ramleri İstanbula gönderdim D8 WS anakartlı ve 2696 V4 işlemcili birine onda çalıştı. Şu anda da ben artık 64 GB ile kullanıyorum. Acaba bendekiler V3 o arkadaştakiler V4 bana ondan geldi. Sizce?

Yok Murat Bey değiştirmedim o donanıma sahip birinde dednedik yani ramleri İstanbula gönderdim D8 WS anakartlı ve 2696 V4 işlemcili birine onda çalıştı. Şu anda da ben artık 64 GB ile kullanıyorum. Acaba bendekiler V3 o arkadaştakiler V4 bana ondan geldi. Sizce?
V4 olan işlemci 2400 MHZ ramlere tam desteği var. V3 olanın yok. Sebebi yüksek ihtimalle bundan ibaret.

Şimdi gördüm büyük ihtimal dediğiniz gibi bendeki ramler 2400lük olduğundan dolayı ama yinede 2sini görüp diğer ikisini görmemesi garip Ayrıca anakartta her ram slotu için led göstergesi varmış. Bozuk veya sıkıntı olduğundan onlardan biri yanıyormuş. Bende ledler yanmadığından ram slotlarında sıkıntı yok gibi kanımca.

Şimdi gördüm büyük ihtimal dediğiniz gibi bendeki ramler 2400lük olduğundan dolayı ama yinede 2sini görüp diğer ikisini görmemesi garip Ayrıca anakartta her ram slotu için led göstergesi varmış. Bozuk veya sıkıntı olduğundan onlardan biri yanıyormuş. Bende ledler yanmadığından ram slotlarında sıkıntı yok gibi kanımca.
Tam destek olmayınca her türlü sıkıntı olabiliyor.

Bana 64 GB 2100 MHZ ramler + 1200 TL verdiler bunlarla takas için ama vermedim ilerde V4 alırsam lazım olur diye. Sizce takas etmeli miydim. Zaten bunda da 64 GB kullanıyorum diğer ikisi boşta.

Bana 64 GB 2100 MHZ ramler + 1200 TL verdiler bunlarla takas için ama vermedim ilerde V4 alırsam lazım olur diye. Sizce takas etmeli miydim. Zaten bunda da 64 GB kullanıyorum diğer ikisi boşta.
Şuanlık 64 GB işinizi görüyorsa problem yok ileride işlemcinizi değiştirdiğiniz zaman diğer ramlerinizi ekleyebilirsiniz. Bence takas etmemekle iyi etmişsiniz.

Herkese tekrar merhaba. Asus Z10PE-D8 WS anakartta 2696 V4 işlemci ile tüm ramler çalıştı. Galiba sorun bendeki 2683 V3 işlemcilerden kaynaklanıyor olabilir. Bu konuda fikri olan varsa açığım. Acaba işlemciler için 64 GB sınırı var mıdır?
Screenshot_2.png

Görüldüğü üzere 768GB bellek sınırı var.

Düzenleme: Konuyu okumadığım için cevap verilmiş zaten gereksiz mesaj kusura bakmayın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı