Atatürk ve İslam

Ezanı Türkçeleştirmek bayağı saçmadır, herhangi bir Afrika ülkesinde git "allahuekber allahuekber" de orada kim olursa olsun ezan olduğunu anlar, Tanrı uludurla allahuekber bir midir?

Kur'an-i kerim bugün Türkiye'de indirilseydi Arapça mı olacaktı?

Hawaii’de ezan nasıl okunuyor, gidip bir bak bakalım. Sizin Müslümanlık sandığınız şey; başkalarının sınırları altında yaşamak, onun bunun eteğini öpmek, başkalarının doğruları dışında yaşamamak ve sorgulamamak sanırım.

Müslümanlık teslimiyet dinidir, tamam; ama kitabın en başında sana ‘Oku’ diyor. Oku ki kendi düşüncen oluşsun :)

Ne fark ediyor tam olarak acaba ? Afrika ülkelerinden bizene ?
Allahu ekber ile tanrı uludur demek aynı anlama çıkıyor ise Allah öbür dünyada niye arapça okumuyosun mu diyecek ? Bütün evrene gönderilen bir kitapta anlam önemli değil midir ?

İslam'ın temel taşlarını ayırmaya çalıştıktan ve bütünü değil bir bölümü kabul ettikten sonra camilerin tamirinin herhangi bir kıymetiharbiyesi yoktur. Konu zaten Atatürk'ün Müslüman oluşu bile değil ki bizleri ilgilendirmez. Konunun özü, siyasi düşüncelerini dikte edişi ve yeni bir din anlayışı denemesidir. Bunu dil devriminden eğitim sistemine kadar her alana yaymaya çalışmış lakin başarısız olmuştur. Bugün Anadolu Müslümanlığı adı altında pazarlanan fikir de budur.

Hawaii'de ezan nasıl okunuyor, gidip bir bak bakalım. Sizin Müslüman'lık sandığınız şey; başkalarının sınırları altında yaşamak, onun bunun eteğini öpmek, başkalarının doğruları dışında yaşamamak ve sorgulamamak sanırım.

Müslüman'lık teslimiyet dinidir, tamam; ama kitabın en başında sana ‘oku' diyor. Oku ki kendi düşüncen oluşsun :)

Hocam çoğunun amacı üstlerde bir yerlerde yer kazanmak yoksa bunlarda biliyor özgürlüğün en önemli şey olduğunu.

İslam'ın temel taşlarını ayırmaya çalıştıktan ve bütünü değil bir bölümü kabul ettikten sonra camilerin tamirinin herhangi bir kıymetiharbiyesi yoktur. Konu zaten Atatürk'ün Müslüman oluşu bile değil ki bizleri ilgilendirmez. Konunun özü, siyasi düşüncelerini dikte edişi ve yeni bir din anlayışı denemesidir. Bunu dil devriminden eğitim sistemine kadar her alana yaymaya çalışmış lakin başarısız olmuştur. Bugün Anadolu Müslümanlığı adı altında pazarlanan fikir de budur.
Yeni din mi :D Daha neler görücem acaba bunu açıklar mısınız yeni Din denemesi ne olmuş Atatürkün açıklar mısınız? Halkının dinini anlaması istemesi yeni bir din denemesi midir?

İslam'ın temel taşlarını ayırmaya çalıştıktan ve bütünü değil bir bölümü kabul ettikten sonra camilerin tamirinin herhangi bir kıymetiharbiyesi yoktur. Konu zaten Atatürk'ün Müslüman oluşu bile değil ki bizleri ilgilendirmez. Konunun özü, siyasi düşüncelerini dikte edişi ve yeni bir din anlayışı denemesidir. Bunu dil devriminden eğitim sistemine kadar her alana yaymaya çalışmış lakin başarısız olmuştur. Bugün Anadolu müslümanlığı adı altında pazarlanan fikir de budur.

Diktemi edildi dostum konuşturma şimdi o zaman İslam dinine mensup herkesi zorla Hristiyan yapardı boş konuşma burada.

Yeni din mi :D Daha neler görücem acaba bunu açıklar mısınız yeni Din denemesi ne olmuş Atatürkün açıklar mısınız? Halkının dinini anlaması istemesi yeni bir din denemesi midir?
Öncelikle din; ırk zeminine indirgenmiş, siyasi olan ve olmayan ayrımına sokularak tahrip edilmiştir. Konu derin lakin bu cümle ile özetlenebilir. Anadolu Müslümanlığı'nı araştırırsanız taşlar yerine oturacaktır.

Diktemi edildi dostum konuşturma şimdi o zaman İslam dinine mensup herkesi zorla Hristiyan yapardı boş konuşma burada.
Konuşun. Niçin alındınız? Savaş dönemi ve savaş sonrası Mustafa Kemal'i iyice gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı