Atatürk'ü neden sevmiyorlar?

"Gerçek şeriat o değil" diyorlar. Madem gerçek şeriat o değil o zaman neden hepsi aynı şeyi uyguluyor?

Şeriat gerçekten tutarlı, uygulanabilir bir sistem olsaydı emin ol uygulanabilirdi. Bu kadar görüş farklılığı varsa demek ki başarısız bir sistem.

Soruna gelecek olursak çok basit, Atatürk'ü iki kesim sevmez:
1- aşırı dinci yobazlar
2- geçmişten kuyruk acısı olanlar.
Akıllı bir Türk'ün Atatürk'le problemi olamaz. Varsa ülkeyi terketmelidir.

Benim gözümde Atatürk'ü sevmeyenler de, "ben seviyorum ama sevmeyene de saygı duyuyorum ya kimse sevmek zorunda değil yaniii" diyen ılıklar da haindir.

Yukarıda okuduğum iki şeye cevap yazmak istiyorum:

1) Şeriat isteyenler bunu çocuk katilleri idam edilsin diye falan istemiyorlar kendinizi kandırmayın. Zaten baskıcı olan rejimlerini dibine kadar kökleyip kendi saflarında olmayanları iyice ezebilme gücü istiyorlar.

2) "Günümüz şeriatı peygamler dönemiyle aynı değil, sence peygamber 14 yaşında kızla evlenilmesine izin verir miydi?" diye soran arkadaş; asli şeriata göre 14 evde kalma yaşına denk geliyor. Şeriata göre buluğ çağı evlilik zamanı kabul ediliyor, günümüzde kızlar ortalama 9-14 yaşları arasında bu döneme girerler. Çevresel faktörleri göze aldığımızda o zamanın Arabistanında bu sayı 6'ya 7'ye kadar esner.

Şeriat gerçekten tutarlı, uygulanabilir bir sistem olsaydı emin ol uygulanabilirdi. Bu kadar görüş farklılığı varsa demek ki başarısız bir sistem.

Soruna gelecek olursak çok basit, Atatürk'ü iki kesim sevmez:
1- aşırı dinci yobazlar
2- geçmişten kuyruk acısı olanlar.
Akıllı bir Türk'ün Atatürk'le problemi olamaz. Varsa ülkeyi terketmelidir.
Teşekkür ederim.
Benim gözümde Atatürk'ü sevmeyenler de, "ben seviyorum ama sevmeyene de saygı duyuyorum ya kimse sevmek zorunda değil yaniii" diyen ılıklar da haindir.

Yukarıda okuduğum iki şeye cevap yazmak istiyorum:

1) Şeriat isteyenler bunu çocuk katilleri idam edilsin diye falan istemiyorlar kendinizi kandırmayın. Zaten baskıcı olan rejimlerini dibine kadar kökleyip kendi saflarında olmayanları iyice ezebilme gücü istiyorlar.

2) "Günümüz şeriatı peygamler dönemiyle aynı değil, sence peygamber 14 yaşında kızla evlenilmesine izin verir miydi?" diye soran arkadaş; asli şeriata göre 14 evde kalma yaşına denk geliyor. Şeriata göre buluğ çağı evlilik zamanı kabul ediliyor, günümüzde kızlar ortalama 9-14 yaşları arasında bu döneme girerler. Çevresel faktörleri göze aldığımızda o zamanın Arabistanında bu sayı 6'ya 7'ye kadar esner.
Zaten Araplar şov yapıyor.

Bir de şeriat neden istiyorlar diye soru mu olur hocam? Allah'ın kanunları için olamaz mı? Burada derin derin tartışırdım da Technopat kuralları işte (burada şeriatı savunmuyorum).
Son cümleye gerek yoktu. Profil fotoğrafın her şeyi açıklıyor zaten.

Tamamen uydurma bilgilerden dolayı sevmiyorlar. Bir de internette çok saçma şeyler dolaşıyor mesela çok kişi inönünün asker kaçağı olduğunun belgesini paylaşmış pek çok kişi de inanmış. La adamın adına savaş var nasıl asker kaçağı olsun 😆. Bir de Murat bardakçı erhan afyoncu 80 yıllık tarihçi Halil inalcık 60 yıllık tarihçi İlber Ortaylı Atatürk'ü büyük bir lider olarak görüyor bu kişilerin tarih bilgisi onlardan yüksek mi ki tersini iddia ediyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı