Ateist olduğunuzu ailenize nasıl açıklarsınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben söylemedim. 20 Yaşında bir birey olduğuma göre bilmelerine gerek yok. Doğrusu çoktan anlamış olmaları gerekirdi. 😁 Açıklayacak olursam da yani durup dururken gidip ben Ateistim demem herhalde. Açıklamam gereken bir durum olursa açıklarım.
 
Hemen açığa çıktı içsel yüzünüz insan, insanlar bu varlıkları genelleyemezsiniz çünkü hepsi birbirinden farklıdırlar, bir kelimeyi basit bir merhabayı bile hakaret olarak algılayanıda olur tebessüm edeni de bu sebeple bana çok aşağılayıcı geldi mesajınız bende yerinde bir tepki gösterdim ancak küfür edilmeyi hak etmek veya buna benzer şeyleri konuşacak düzeyde değildi neyse ki kendinizi toplumdan soyutlamaya çok meraklısınız inandığınız ideolojinizi bile daha yeni tanımış Google'den acaba kanser miyim gibi araştırma yapıp kendinize check up yapıp o düşünceye dahil olduğunuzu öğrenmiş veya birkaç kitap okuyarak bu duruma gelmiş birisi için fazla büyük konuşuyorsunuz ve bu benim son yorumumdur.

"Cahiller onlara muhatap olduklarında, merhaba deyip yollarına devam ederler."

Gerçekten sana çok boş konuştuğunu, okuduğun kitapları taklit ettiğini söyleyen olmuş muydu? Ben en azından kendi kendime kurabildiğim cümleleri aktarıyorum sana sen de hala hakaret, saygısızlık peşindesin bırak artık hayal dünyasını güzel kardeşim klavye başında iyi bir insan veya kötü bir insan olunmuyor ya da güçlü veya güçsüz her şey yüz yüze gelinceye kadardır karşında aynı şekilde biri senin yanlışını söylese hakaret edecek kadar yüzün var mıdır? Edemezsin çünkü cümlelerini 1 saat düşünerek, alıntılayarak yazıyorsun doğal ol biraz doğal ezbere, kalıplaşmış şekilde konuşmayı bırak diyorsun ya hani benim için son yorumumdur diye inan ki senin gibileri biliyorum içinde kıyametler kopuyor fakat söylemiyorsun. Söyleyemiyorsun çünkü konuştukça o kurduğun cümle var ya "Hemen açığa çıktı içsel yüzünüz insan" aynısını senin için kullanacağımızdan korkuyorsun, korkularla yaşıyorsun bir kalıbın dışına çıktığın zaman günah işlemiş olarak görüyorsun kendini bunun sebebi de korku işte. Siz korktuğunuz için sormuyorsunuz, siz korktuğunuz için savunma yapmıyorsunuz kaçıyorsunuz, siz korkmak zorunda olduğunuzu düşündüğünüz için korkuyorsunuz.

Edit: Yorumlara bakıyorum da seninle zıt düşüncede insan sayısı fazla bence sorgulaman gerekiyor durumunu. Pardon sorgulayamazsın çünkü korkuyorsun.

"Cahili sırtında taşımak, oturup dinlemekten daha kolaydır."
 
Son düzenleme:
Kardeşim iyi güzel anlattın da sen inanmak istemişsin zaten. Sınavda soruları siz cevaplarsınız falan. Bizim sorduğumuz soru şu. Sınavın sonuçları belli, neden sınava giriyoruz??
Sınavın sonuçlarını kendin belirliyorsun.
Sen sınıftaki bir çocuğun sınavda hangi sonucu alacağını assagi yukarı bilmez misin?
Ya da bozuk bir arabanın çalışmayacagini.
Ve ruhlar aleminde herkeze soruluyor gitmek istermisiniz diye.
Gitmeyi biz istiyoruz ve söz veriyoruz inanacağız diye.
Dediğim gibi bunu Risale-i Nur da çok güzel kafada şüphe bırakmayacak şekilde anlatıyor.
 
Kendi kendime diyorum bu olaylar niye artmaya başladı? Allah'a inancı olan topluluk azalmış. Kıyameti getiren topluluk hoşgeldiniz.
 
Kendi kendime diyorum bu olaylar niye artmaya başladı? Allah'a inancı olan topluluk azalmış. Kıyameti getiren topluluk hoşgeldiniz.

Zaten az değil mi İslam? Hristiyanlık vs. daha fazla dünya üzerinde o mantıkla düşünürsek kıyametin çoktan kopması gerekmiyor muydu?
 
Z
Yanlış düşünüyorsunuz. Her şeyi nasıl eleştirebilirsek dininde yanlışını söylememiz gerekir. İslam Hristiyan farketmez. İslam dininde zorlama yoktur demekte bile dininiz hakkında bilgi sahibi olmadığınız ortada. İslamın nasıl bir şey olduğunu anlayan insanlar, müslüman olan insanlara islamın nasıl bir din olduğunu anlatmaya çalıştıkları ve kendilerinden olmadıkları için dışlarlar. Günümüz müslümanlar kendilerinden başka kimseye saygısı yok.
Zorlama İslam dininde yoktur.
Her ne kadar bu dönemde onemsenmese de.
Bunu bilmek için alım olmak gerekmez.
Hadi Deistleri anlarımda ateist olmak gerçekten saçma bana göre.
 
Zaten az değil mi İslam? Hristiyanlık vs. daha fazla dünya üzerinde o mantıkla düşünürsek kıyametin çoktan kopması gerekmiyor muydu?
İstediğin gibi yorumla arkadaşım. İnancı olmayan öyle der, inancı olan farklı şey...
 
İstediğin gibi yorumla arkadaşım. İnancı olmayan öyle der, inancı olan farklı şey...

İşte söylemek istediğimiz şey bu mantıklı bir cevap yok direkt kaçıyorsunuz sorulardan. Mesela bu yazdığıma güzel bir cevap verseydin belki ateist olan bir çok genci yaklaştırırdın islama, başka bir dine.
 
Ha
Zaten az değil mi İslam? Hristiyanlık vs. daha fazla dünya üzerinde o mantıkla düşünürsek kıyametin çoktan kopması gerekmiyor muydu?
Sie Kuran'da belirtildiği gibi Hadis i şeriflerde de belirtilmiştir.
Efendimiz bir kavim gelecek ve bu kavim İslam'a çok uzun süre hizmet edecektir onların yanında olunuz.(Türkler)
Sonra İslam dünyası cokecektir(şimdi)
Sonrasında ise pek hatırlamıyorum ya bir kez daha yükselip çökecek sonra Hz İsa ile geri yükselecek çökecek ve kıyamet kopacak.
Ya da şimdi HZ İsa ile yükselecek çökecek kıyamet kopacak.
Şöyle diyeyim Kuran'da bir yıldızdan bahsedilmiştir o zamanın ölçü birimine göre bilmem ne kadardan fazla bir uzaklıkta bir yıldız vardır bu yıldız kapıdır gibisinden hatirlamafigim bir ayet var.
Ve bu ölçü birimine bakıldığında orada bir yıldız çıkıyor ve bu yıldızdan gelen sesler kapıya vurulan tokmak sesi ile aynı.
Ya da Kuran'da diyor ki biz evreni yoktan var ettik ve her saniye genisletiyoruz.
Bir diğerinde ise gelecekte insanlar bir camın içerisinden zina izleyecektir, ey inanlar siz sakının.
Bunun gibi bir sürü var elektrik in bulunması ile ilgili dahi var.
Vehayir korkmakla alakası yok insan araştırmalı.
Ben arastirdim.
Ve çok şükür gurbette doğru yolu buldum.
Ve buradan tüm İslam ülkeleri vebaskanlarina bunu bu duruma getirdikleri için lanet okuyorum.
 
Bütün ateist arkadaşlar toplanmış tamam beni ilgilendirmez de hiç mi ailenize müslümanlara teist insanlara saygınız yok? Dinini yaşayan insanlara, anne babanıza cahil, çomar diyorsunuz. Bıraktım müslümanı, teisti; ana babasına böyle bir umumi ortamda hakaret eden siz çok bilgili teistlerden akıllı arkadaşlar, afedersiniz ama sizden bir şey olmaz.
Forum yönetimini de inançlı insanların kişiliğini korumak adına bu tür hakaretlere karşı tedbir almasını rica ediyorum. Fikir özgür. Neye inanıyorsanız inanın. Ana sizin baba sizin ama kimseye cahil-çomar diyemezsiniz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı