Ateizm felsefesi kendisi ile çelişir mi?

Hocam tanrı veya x ismi önemli değil. Sistemin adına tanrı diyebiliriz. Bu isim sadece. Yani kısaca madde kendini kendi kendine bağımsız olarak var ediyor. Bu da panteizm'de ki tanrı tanımı ile aynı.
 
Sistem rastgele oluşmuş bir bütündür. Henüz maddenin nasıl oluştuğu tabii ki kanıtlanmadı ama bilim elbet bir gün açıklayacak kanıtlarıyla. Hoş, tanrıya inananlar bunu da kabul etmeyecektir ama istedikleri kadar etmesinler boş. İlerlemenin karşısında durulmaz. Madde hep var diye illa tanrı maddedir tanımlaması yapmak bence doğru değil. Madde kendi kendine oluşmuş olamaz, ama tanrı diye bir şey mantığa ters olduğundan o da olamaz. O zaman maddeyi nasıl açıklıyorsun diye sorarsanız da derim ki bilim henüz açıklamaya yetmediğinden inananlar nasıl kanıtsız inanıyorsa ben de kanıtsız inanmama lüksüne sahibimdir.
 
Varlık kanıta gereksinim duyar. Yokluğun kanıtı olmaz. Salonunda görünmez ejdarhalar beslediğini ileri süren biri bunu kanıtlamak zorundadır. Bunu kanıtlayana kadar o salonda görünmez ejdarhalar yoktur. Yoktur çünkü varlığına dair kanıt yoktur. Bilimsel bakış budur. Varlığını doğrudan veya dolaylı etkileri üzerinden kanıtlayana kadar ileri sürdükleriniz yoktur. Aksi takdirde şu anda burnunuzun içinde burun perilerinin olmadığını da kanıtlayamadığıma göre vardır ya da bilinmezdir. Böyle bir bakışın bilimde yeri yok.
 
Ateizm bir inançtır ve Tanrı'nın olmadığını iddia eder. Teizm'den hiçbir farkı yoktur. Eğer Tanrı'yı kanıtlayamıyorsak "ateistlerin iddiası bu" o halde Tanrı yoktur diyemezsiniz. En fazla bilmiyorum diyebilirsiniz. Bu da agnostisizm'dir. Bence ya agnostisizm ya da panteizm. Ben şu an ikisi arasındayım. Eğer Tanrı varsa Tanrı evrendir. Eğer elimizde kanıt yoksa Tanrı'nın varlığını bilemeyiz.

Atezim'in ne olduğunu bilmeden konuya giriyorsun. Yaratıcı ve Tanrı aynı şey.

Pardon benim hatam. İkisinin aynı şey olduğunu düşünen biriyle tartışmaya girdim.
 

Geri
Yukarı