Ateşehir Halkının Trafikte Olan Acelesi

Şehirde herkes Aventador SVJ ve ya Tesla Model S falan kullanıyor o zaman.
Aksine Aventador kullanan adamda biraz görgü olur, bunları yapmaz :) Bunların derdi çok başka, en yakın zamanda tekrar gideceğim; dertlerini anlamak adına.
 
Fakir, zengin muhiti ayrımı yapmak yanlış. Antalya''nın en zengin semtinde evimiz var. İnsanların görgüsüzlüğünü anlatsam hayretler içinde kalırsınız. Antalya'da sınıflar arası derin bir uçurum var. Örneğin, Lara Semtinde genelde elit kesim oturur. Lara zengin semti olarak akıllara kazınmıştır ama aslında pekte öyle değildir. Lara'nın neresinde oturduğunuza göre değişir. Bana kalırsa zengin muhiti daha sakıncalı... :D Aynı ortamdaki insanları birbirinden ayıran güçler azalıyor çünkü. Neymiş o güç: para! Evet, herkes zengin olunca insanlarda bir kompleks oluşuyor. Zenginlerden bahsediyorum. Onları üstün kılan bir özellik kalmıyor... Ee, Türkiye'de karaktere değil de paraya göre değer verilen bir ülke olduğundan mütevellit.:D Normal... Ne oluyor bu sefer? Herif çıldırıyor: trafikte kadına el kol hareketi yapıyor ve patlatıyor:
Herif: Lan bağyan, lan kağğdın! Bak ben zenginim, ona göre!
Kadın: İyi, ben de zenginim görmüyor musun altımdaki arabayı?
Yani onları üstün kılacak bir şey kalmıyor... Karakter? O da yok, sadece para var anlatabiliyor muyum? Hani af edersiniz, Antalya'nın en güzel semtinin en güzel yerinde Lara'da falezlerde bir sitede evimiz var. İnsanları bir görseniz şok olursunuz! O kadar görgüsüzler, kabalar, saygısızlar ki! "Aman tanrım didim!" diyorsunuz. Trafikte kırmızı ışıkta durduğunuz için sizi satırla doğrayabilirler o kadar yani! O kadar lanet bir yer! Antalya, trafikte saygısızlık konusunda liderliği asla başka bir şehire kaptırmaz! Bu konu gazetelere dahi konu oldu! Fındık kadar Antalya, İstanbul'a özeniyor! Babama söyledim kaç defa evi, malı mülkü satıp Datça'ya gidelim diye... Bakalım, ikna edeceğiz! :D :D
Özet: Parayla karakter sahibi olunmaz. Görgü, nezaket, saygı gibi kavramlar asillerde vardır! O da Türkiye'de çok az.
 
Yeni yeni keşfettiğim bir tespit arkadaşlar bu konu. İstanbul'un hiçbir semtinde görmediğim acele - sinir hali bu insanlarda var :) Öyle fakir muhiti de değil yani, nedir bu insanların derdi anlamıyorum :)

Kırmızı ışıklarda istisnasız 100 kilometreye 3 saniyede çıkmanız gerekiyor aksi taktirde korna yersiniz. Hız uyarı levhalarına zaten uymam hiçbir zaman, çünkü hız uyarı levhaları kazaya davetiye çıkarır cinsten hazırlanıyor.
Ancak hız uyarı levhalarından %35 hızlı gittiğiniz halde halen daha arkadan korna yiyorsunuz :)
Kırmızı ışık yeşile döndüğü anda sirenler - sellektörlerden önünüzü göremiyor, yanınızdaki insanı duyamıyorsunuz.

Kavşaklarda sağa dönecek olan taksiler solunuzdan dolanıp birden önünüze kırıp haklıymış gibi artistlik yapıyor; "Kavşakta bulunan taksi durağından mütevellit" olsa gerek :D

Bir süre sonra inadına yavaş gitmeye ve kimseyi iplememeye başlayacağım ondan korkuyorum. Gerçekten Ataşehir insanı normal değil. 60-70 beygir ufak arabalarla aman girmeyin bu muhite, pişman olursunuz :)

Sıkıntı yok. Ben AnGara' da 5 sene yaşadım. Orada yeşil yanmasını bile beklemezler korna için. Sarı ışık yandı mı kornanın sesi sağ kulak mememde çınlardı hep :) .
2 hafta önce ismini belirtmeyeceğim çok zengin bir muhitten geçiyordum yaya olarak. Yaya kaldırımında yürürken vatandaş arabasıyla üzerime çıkmak istedi. Dikkat et diye uyarınca da bu çok zengin vatandaş arabasından uzanarak bağırıp çağırmaya başladı. İşe giriş nedeniyle süren aktif güvenlik soruşturmam olmasa ben o güzel yurdum insanını camdan çıkartmayı bilirdim de sessiz kaldım.
Belirttiğiniz meseleyi Üsküdar'da Tunusbağı ışıklarda sürekli yaşıyoruz. Orada yaya ışıklarının bir amacı yok zaten. Polisi aradım 2 defa, ışıklardaki kameralara biz bakmıyoruz, plaka ile şikayet edin dedi. Plaka ile de şikayet edince gelip giden olmadı hani :( .
Bir de demokrasi kamyonları var. Onlara hiç gelmiyorum bile. Onlar için ışık ve şerit denen kamyon bile yok.
 
5-6 sene önce oralarda trafik olmazdı. Şimdilerde ise aniden tıkanıyor. Bunu bilen insanlar ha şimdi tıkanacak ha sonra tıkanacak derken panik haline giriyor. Hepsi bu.
 
Katılmamak elde değil. Ne zaman işe gitsem deliriyorum :D Brandium taraflarında çalışıyorum.
Biz de Brandium'a gidiyorduk tam o sıra, hatta tam o kavşağın orada oldu taksi olayı. Bahsetmeden geçemeyeceğim, Brandium AVM'yi de yeni keşfettik, gerçekten mağaza zenginliği açısından çok iyi bir AVM.
 
Biz de Brandium'a gidiyorduk tam o sıra, hatta tam o kavşağın orada oldu taksi olayı. Bahsetmeden geçemeyeceğim, Brandium AVM'yi de yeni keşfettik, gerçekten mağaza zenginliği açısından çok iyi bir AVM.
Çoğu kişi Brandium hor görür fakir yeri sanar ama aslında çok büyük bir yer :) Normalde biraz daha zengindi fakat bir kaç iş yeri kapatıp gitti. Bu arada evet o kavşak çok sıkıntılı. Kurallara uymadan sola, sağa dönen mi dersin. 50M ileride dönüş olduğu halde izin olmayan yerden sola dönen mi dersiniz :D
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı