Çözüldü Atlantis Net ISP VPN IP'si veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

uwur

Hectopat
Daha fazla  
Atlantis Net'e geçtim. Fiber altyapısı olduğu için konumumda ilk 20 gün falan her şey güzeldi ping yok oyunlar VPN yüzünden banlanma falan yok fakat neredeyse 1 aydır severek oynadığım oyunu anti VPN sistemi ban attığı için oynayamıyorum. Bu hatayı nasıl çözerim? Yardım edin. Modem modeli: Zxhn F6610M.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Peki bunu modemden falan ya da herhangi bir sekilde port 500'un sorgulanmasini engelleyerek yapamaz miyim?

Tamamdir hafta sonu ararim.
IP size ait olmadığı için IP adresi üzerinde herhangi bir işlem yapamazsınız. Statik IP + Firewall gibi bir sisteminiz olsa istediğiniz portu açar istediğinizi kapatırsınız sizin elinizde olur.
Atlantis'in kendi altyapısında değilseniz firma da değiştirebilirsiniz aslında daha uyguna hizmet veren birçok firma var, eğer statik IP ile de çözülmezse kendinize bir sunucu kiralayıp kendi VPN'inizi kurma gibi yollara da başvurabilirsiniz tabii onun da maliyeti olur.

Kendi altyapisin 1000MBPS paketindeyim eski evimde de bu paketi ayni firmada kullaniyordum boyle bir sorun olmustu ama cozulmustu kendi kendine sonradan bir de bence musteri hizmetlerini aramak pek bir ise yaramaz gibi sadece IP'yi degisirler ve onu bende modemi kapat AC yaparak yapabiliyorum.

Kendi altyapisin 1000MBPS paketindeyim eski evimde de bu paketi ayni firmada kullaniyordum boyle bir sorun olmustu ama cozulmustu kendi kendine sonradan bir de bence musteri hizmetlerini aramak pek bir ise yaramaz gibi sadece IP'yi degisirler ve onu bende modemi kapat AC yaparak yapabiliyorum.
Belki farklı bloktan IP vs. verilebilir firmanın elindeki bloklara ve müşteri hizmetlerine bağlı bir durum. Statik ip almak en net çözüm gibi gözükse de yine işe yaramayabilir. İşe yaramayacak gibi gözükse de yine arayın bence.

Peki bunu modemden falan ya da herhangi bir sekilde port 500'un sorgulanmasini engelleyerek yapamaz miyim?

Belki farklı bloktan IP vs. verilebilir firmanın elindeki bloklara ve müşteri hizmetlerine bağlı bir durum. Statik IP almak en net çözüm gibi gözükse de yine işe yaramayabilir. İşe yaramayacak gibi gözükse de yine arayın bence.

IP size ait olmadığı için IP adresi üzerinde herhangi bir işlem yapamazsınız. Statik IP + Firewall gibi bir sisteminiz olsa istediğiniz portu açar istediğinizi kapatırsınız sizin elinizde olur.

Çözüm
IP size ait olmadığı için IP adresi üzerinde herhangi bir işlem yapamazsınız. Statik IP + firewall gibi bir sisteminiz olsa istediğiniz portu açar istediğinizi kapatırsınız sizin elinizde olur.

Modemde anti port scan ozelligi var onu da denemistim buyuzden mi calismiyor yani.

Neyse tek cozum statik IP gibi duruyor cok ucuk bir fiyati yoksa alacağım mecbur.

Anladim cozum olarak isaretledim teşekkürler.
Şöyle düşünün, ip adresiniz örneğin 100.100.100.100 olsun. Firmanız bu ip adresini 200 kişiye veriyor. Siz de portlara hiçbir müdahalede bulunamıyorsunuz direkt. Sizin modeminizden sonra ana bir yönlendirici daha oluyor ve port/ip yönetimini tamamen o yapıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı