Atlantis net nasıldır?

Kendi altyapılarından internet dağıtıyorlarsa ve fiyat size cazip geliyorsa neden olmasın?. Yalnız verdikleri modemler genelde pek iyi olmuyor veya donanımsal olarak iyi olsa da yazılımı rezalet olduğu için ayrıyeten modem alınmasını öneririm. Pek fazla teknik aksaklık da olmuyor. Sadece ben yeni geçtiğimde ilk birkaç hafta ne tesadüfse İSS'nin sunucularına DDoS attıkları için kanser gibi bir şeydi interneti kullanmak; Şimdiyse bulunmaz hint kumaşı gibi. Türknet dışında başka 1Gbps simetrik veren yok bildiğim kadarıyla.

Eki Görüntüle 2536531
Size denk gelmiş o ara demek ki, şansa bak. 😃

Uzun süredir araştırıyordum comnet patladıktan sonra peering ve ping sorunları çok fazla yaşanıyor diyolardı.
Son 1-2 aydır peering anlaşmaları ile işleri düzeltmişler gibi görünüyordu.
Geçmeyi zaten planlıyordum Türknet'in 70/15 interneti 700 TL'ye yükseltmesinden sonra 12 ay taahütlü 500 TL olarak 1000/1000 Atlantis'e geçtim. Cuma başvurdum Cumartesi öğlen 14:50 gibi geldiler (randevu saati seçemiyorsunuz fakat öğleden önce veya öğleden sonra olarak seçebiliyorsunuz) yaklaşık 40 dakikada falan binama kablo çekildi kutu koyuldu internetim aktif edildi.
WiFi 6 modem ücretsiz verildi herhangi bir kurulum parası alınmadı. Eğer taahütsüz isterseniz 1200 TL kurulum ücreti alınıyor paket fiyatı aynı oluyor fakat taahüt cayma bedeli de sabit 1200 TL olduğu için fiyat değişiminden de etkilenmemek adına en mantıklısı taahütlü geldi bana. 14 gün içinde de cayma bedelsiz iptal edebiliyorsunuz.
Modem 2.4GHz'de gerçekten çok düşük hız veriyor 40mbps falan veriyordu speedtest sonucunda fakat 6GHz de iPhone 11 Pro Max'de 743/609'a kadar hızlar gördüm ortalamada ise 500-600 simetrik civarı verdi. Samsung S24 FE'de ise 900/900 üstü hızlar gördüm.
Ping değerleri Valorant İstanbul'da 4 civarı ama bazen 4-5-6 şeklinde gidiyor detaylı test etmedim fakat paket kaybı v.b. oluşmadı.
Frankurt kısmında net hatırlamıyorum fakat 30 civarı olması gerek daha fazla değildir.
1.1.1.1 adresine ping testinde de 4ms veriyor.
Steam'den indirme yaparken 600-800 arası hızlara erişebildim ama büyük ihtimal o zaten Steam kaynaklı bir limitlemedir. (Rainbow Siege X'i 10 dakikadan biraz daha kısa bir süre içerisinde indirdim)
Kesin olarak alın almayın diyemem daha 24 saat bile olmadı fakat şu an için çok memnunum. Fiber'in özellikle de simetrik fiber'in tadı bambaşkaymış :D
Zaten sistemsel bir arıza olmadığı sürece bu değerlerde bir sorun yaşanacağını zannetmiyorum.
Son olarak Ethernet üzerinden farklı saatlerde yaptığım hız testleri de şu şekilde:
1752991540114.png

Wi-Fi 6 modem ücretsiz verildi herhangi bir kurulum parası alınmadı. Eğer taahhütsüz isterseniz 1200 TL kurulum ücreti alınıyor paket fiyatı aynı oluyor fakat taahhüt cayma bedeli de sabit 1200 TL olduğu için fiyat değişiminden de etkilenmemek adına en mantıklısı taahhütlü geldi bana.

Ben hala Atlantis'e 350 TL veriyorum aylık taahhüt sayesinde. Türkiye'de başka 1000/1000 350 TL'ye hız veren var mı bilmiyorum.comnet durumlarından sonra 1 ay bildiğin internet cehenneme sürüklenmişti. Günde sayamadığım kez internet gidip geliyordu o yüzden mobil veriye dönmüştüm full 😀 neyse ondan sonra aşırı şeffaf oldular, paragraf dolusu açıklama yaptılar ve yavaş yavaş düzeldi şimdi ise ben hiç sorun yaşamıyorum aynı ilk aldığım gün gibi. Esenyurt gibi bir yerde AtlantisNet bir nimettir zira TurkNet çoğu yerde hala yok bu bölgede. Tabii ben ilk firmayı desteklemek için geçmiştim aslında çünkü rekabet olması gerektiğine inanıyorum hele ülkemize TT sülük gibi yapışınca kesinikle AtlantisNet gibi sağlayıcılar yükselmeli.

Turkiyedeki en iyi ISS. Tek sorun altyapilari tek Esenyurtta. Kullaniyoruz memnuniyetle. 1000/1000

Ben hala Atlantis'e 350 TL veriyorum aylık taahhüt sayesinde. Türkiye'de başka 1000/1000 350 TL'ye hız veren var mı bilmiyorum.comnet durumlarından sonra 1 ay bildiğin internet cehenneme sürüklenmişti. Günde sayamadığım kez internet gidip geliyordu o yüzden mobil veriye dönmüştüm full 😀 neyse ondan sonra aşırı şeffaf oldular, paragraf dolusu açıklama yaptılar ve yavaş yavaş düzeldi şimdi ise ben hiç sorun yaşamıyorum aynı ilk aldığım gün gibi. Esenyurt gibi bir yerde AtlantisNet bir nimettir zira TurkNet çoğu yerde hala yok bu bölgede. Tabii ben ilk firmayı desteklemek için geçmiştim aslında çünkü rekabet olması gerektiğine inanıyorum hele ülkemize TT sülük gibi yapışınca kesinikle AtlantisNet gibi sağlayıcılar yükselmeli.
Ddos zamanlarından sonra Riot games oyunlar'daki WEST pingleri azıcık artmış olsa'da neredeyse kusursuz bir İnternet servis sağlayıcısı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı