AtlasOS vs ReviOS

Güvenlik ve stabilite istiyorsanız normal Windows 10 Home kurun.
Ardından verdiğim kodla debloat edin ve Shutup10 kullanın.
Simplewall ile de internet erişimini istemediğiniz her şeye kısıtlayın.
Hız istiyorsanız da defender'ı kapatmanız gerek, antivirüs bilgisayarı acayip yavaşlatıyor.

Çok fazla işletim sistemi denemiş biri olarak (gerek Linux, gerek custom Windows ISO'ları) önerim bilgisayarın çok eski değilse sürücüleri 3. parti eklentilerle kurmadan orijinal ISO + debloat script + optimizer kullanarak bilgisayarını kullanman.
bana guvenli olan debloat ve onerdigin optimizer linki verebilir misin bazi debloatlar cok sacma seyler yapabiliyor dogrusu

hocam dogrusu bunda ne yapmam gerektigi fazla anlayamadim

Hocam dogrusu bunda ne yapmam gerektigi fazla anlayamadim

CMD açtım activate dedim tabii ondan once telemtry ayarini yaptim galiba olmaid gine

Hocam sayfayı Türkçe'ye çevirin. Anlayamıyorsanız da siz bu işle hiç uğraşmayın. Sabahtan beri söylüyorum normal Windows kurun diye. Kendiniz belirli şeyleri çözebilene kadar böyle devam edin. Öğrendikten sonra yaparsınız bunları.

bana guvenli olan debloat ve onerdigin optimizer linki verebilir misin bazi debloatlar cok sacma seyler yapabiliyor dogrusu
GitHub - farag2/Sophia-Script-for-Windows: ⚡ The most powerful PowerShell module on GitHub for fine-tuning Windows 10 & Windows 11 (Windows 11 için bunu kullan) Sophia script wrapper ile kullan ki rastgele şeyleri kaybetme olasılığın olmasın.)

Windows 10 için debloater olarak şu script var.
Sophia da Windows 10 için kullanılabilir. Ancak Sycnex Windows 11 desteklemediğini belirttiği için 10 için bunu yazdım. Çoğunluk da buna aşina olduğu için sorun olmuyor.

Bu tarz program, script ya da herhangi bir özelliği etkileyecek her şeyi okuyarak yapman sağlıklı olur.
Şu an Windows 11 insider sürümünü Sophia + Optimizer ile kullanıyorum.

1688311316011.png

Bilgisayarı yeni açmışken değerler böyle.

Hocam sayfayı Türkçe'ye çevirin. Anlayamıyorsanız da siz bu işle hiç uğraşmayın. Sabahtan beri söylüyorum normal Windows kurun diye. Kendiniz belirli şeyleri çözebilene kadar böyle devam edin. Öğrendikten sonra yaparsınız bunları.

Hocam yaptim olmadi zaten YouTube'da bakin yani yapan olsa ceker videosunu ama yapan yok olsa bile HWID falan kullaniyor bu CMD ile olacak is degil bence adamakıllı hiçbir yerde olmuyor

GitHub - farag2/Sophia-Script-for-Windows: ⚡ The most powerful PowerShell module on GitHub for fine-tuning Windows 10 & Windows 11 (Windows 11 için bunu kullan) sophia script wrapper ile kullan ki rastgele şeyleri kaybetme olasılığın olmasın.)

Sophia da Windows 10 için kullanılabilir. Ancak sycnex Windows 11 desteklemediğini belirttiği için 10 için bunu yazdım. Çoğunluk da buna aşina olduğu için sorun olmuyor.

Bu tarz program, script ya da herhangi bir özelliği etkileyecek her şeyi okuyarak yapman sağlıklı olur.
Şu an Windows 11 Insider sürümünü sophia + optimizer ile kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1844665

Degerler mukemmel bu arada.

Rehber: NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama bu nasil sizce

Son düzenleme:
Microsoft ile oturum açıyorsanız atlas OS kurmayın. Güvenlik derdiniz varsa atlas OS kurmayın. Windows Update kullanmanız gerekiyorsa atlas kullanmayın. Herkes AtlasOS'i kullanmasın. Atlas OS'i kullanmaya ihtiyaç duyan kişi kullansın. Herkes kullanınca anlamadığı şeylerde Atlas'a suç atıyorlar. Ego değil bu, sen de benim kadar bu işin içine girseydin anlardın.

Hiçbir şey yapmıyorum. Sadece UAC açık PC'de. Antivirüs kullanmıyorum. Kendim antivirüs oldum artık. Neyi nereden indireceğimi biliyorum. Neyin zararlı neyin faydalı olduğunu şıp diye anlıyorum. Simplewall ile istemediğim hiçbir programa internet erişimi vermiyorum. Yeterince bilgisayar başında vakit geçirince öğreniyorsunuz siz de. Marifet değil yani benimkisi.

Windows 10 Home. Neden Pro demeyin sebeplerini açıklamak uzun sürer. Ayrıca etkinleştirme için GitHub'da araştırma yapın. Üç satır kodla etkinleşiyor Windows.

Size birçok açık ve hata sundum siz karşılık olarak kendinizi üstün tutan bir cevap veriyorsunuz. Düzgün bir konuşma yapmak istiyorum ama siz gidip kendi cümlenizle çelişen şeyler söylüyorsunuz. Mesleğinizi bilmem etmem fakat çocuk olmadığımızda aşikar, bizimde mesleğimiz var ve bilgisayarda çok fazla vakit geçirdik fakat bu sizden beklediğim cevap değildi. Neyse bakalım sağlıklı günler dilerim size.

Kaspersky kullanıyorum bayağı iyi bir antivirus programi ama siz guvenligi dert etmemek icin ne yapiyorsunuz acaba.

Hocam siz hangi Windows tercih edersiniz ben şu an LTSC kullanıyorum fakat etkinlestirme sorunu var ve 90 gunluk deneme yok direkt kurdugum zaman lisans bitmistir yaziyordu iyi bir Windows onerisi olan vars acok iyi olur.

Uğraşmak istemiyorsanız revi OS kullanın. Aylık yayınlanan güvenlik raporlarında mayıs ayı sürümü temiz çıktı kullanabilirsiniz.

GitHub - farag2/Sophia-Script-for-Windows: ⚡ The most powerful PowerShell module on GitHub for fine-tuning Windows 10 & Windows 11 (Windows 11 için bunu kullan) sophia script wrapper ile kullan ki rastgele şeyleri kaybetme olasılığın olmasın.)

Sophia da Windows 10 için kullanılabilir. Ancak sycnex Windows 11 desteklemediğini belirttiği için 10 için bunu yazdım. Çoğunluk da buna aşina olduğu için sorun olmuyor.

Şu an Windows 11 Insider sürümünü sophia + optimizer ile kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1844665

Linkleri kaybetmiştim attığınız güzel oldu, teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı