ATM'lerde neden hala Windows XP kullanılıyor?

@detista hocamıza ek olarak özel patchler vesaire gibi destekleri de alıyor olabilir. Bazı siber güvenlik şirketleri kurum ve kuruluşlar için açıkların kapatılması amacıyla özel patch yazıp dağıtmakta. Windows güncellemesi almasa bile özel yamalar ile kapatıyorsun açıkları.

Ayrıca her yazılım yeni işletim sistemlerine uyumlu olmayabiliyor maalesef. Bunun da yükseltilme süreci biraz zorlu. Normal bilgisayar kurar gibi değil.

Fakat benim bildiğim kadarıyla en azından şu anda Windows 7 olması lazım hepsinin. Bir hatanız olmasın?

Güvenlik ile pek alakası yok banka işlemleri sadece para tranferi ile alakalı değil yasal olarak devlet dairelerine bilgilendirilmesi gerekiyor ve bunlar anlık olarak yapılıyor hem devlet daireleri hem diğer bankalar fonlar vs... Hepsi bu sistem ile dizayn edildiği için sadece 1 tanesini güncelleyemezsiniz neredeyse dünyadaki tüm bankamatikler aynı işletim sistemini kullanır dolayısıyla devasa bir bütçe ayırmak gerekiyor ki işini iyi yapan bir bilgisayarı neden güncelleyesiniz ki?

Acaba neden Linux tabanlı bir şey kullanmıyorlar?
Herkes kullanamaz, personelin birçoğu Linux sistemlere yabancı. Ayrıca birçok Linux dağıtımlarında ücretli destek imkanı yok. Olanlar da bankaların işini görmediği için Windows kullanılıyor. Zaten gereken yazılımlar orası için yazılmış.

Sadece ATM sistemleri için bakmayın ödeme sistemleri vs var ve bankalar IT alanında en çok yatırım yapan kurumlardan biri en güncel ve pahalı güvenlik ve sunucu ürünlerini kullanıyorlar yazılımcılarına ve diğer ıt çalışanlarına en çok maaş veren kurumlar yine bankalar.

Açıkları kapatılmış, firma tarafından hakim olunan ve stabil bir sürüm olduğu için kullanılıyor. Şimdiye XP kalmamıştır diye düşünüyordum. 7-8 yıl önce Windows 7 dönüşümü başlamıştı.
Bende böyle düşünüyorum.bana kalırsa da daha güvenilir oturmuş bi sistem.Windows 7 veya 10 cok nazik Cok narin hemen sıkıntı çıkıyor.yanı o yüzden xp kullanılması normal bana göre de.

@detista hocamıza ek olarak özel patchler vesaire gibi destekleri de alıyor olabilir. Bazı siber güvenlik şirketleri kurum ve kuruluşlar için açıkların kapatılması amacıyla özel patch yazıp dağıtmakta. Windows güncellemesi almasa bile özel yamalar ile kapatıyorsun açıkları.

Ayrıca her yazılım yeni işletim sistemlerine uyumlu olmayabiliyor maalesef. Bunun da yükseltilme süreci biraz zorlu. Normal bilgisayar kurar gibi değil.

Fakat benim bildiğim kadarıyla en azından şu anda Windows 7 olması lazım hepsinin. Bir hatanız olmasın?

Hocam ben bundan 4 yıl önce ATM'de Windows XP açıldığını görmüştüm. 6-7 ay önce ATM'de sıkıntı yaşamıştık oradaki ATM'de Windows 7 yüklüydü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı