Windows XP hala kullanılır mı?

Kernel gömülü olarak sormuştum benim yazım yanlışım var. Özür dilerim.

256 MB RAM ile Linux denediğim cihazım afallamaya başladı ve diğer harddiskimden XP Home Edition ile devam ediyorum Linux kullanıyorum fakat bu cihazlarda ev kullanımına uygun değil. O yüzden Windows XP ile yola devam. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Hani XP yerine Server 2003 kullanabilirsin yada 2005'de çıkmış bir dağıtım kullanabilirsin bence. Gidip 256 MB Ram'e 2022'de çıkmış en hafif dağıtımı bile kursan kasar.

Hani XP yerine server 2003 kullanabilirsin ya da 2005'te çıkmış bir dağıtım kullanabilirsin bence. Gidip 256 MB RAM'e 2022'de çıkmış en hafif dağıtımı bile kursan kasar.

Server 2003 lisans problemi olmasa kullanılabilir ama orijinal Windows olduğu için XP kurdum.

Server 2003 lisans problemi olmasa kullanılabilir ama orijinal Windows olduğu için XP kurdum.
Server 2003'de oluyor mu bilmem ama XP'yi telefon ile aktifleştirebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maxthon 5 ile çok rahat kullanılıyor. Google Chrome tabanlı bir tarayıcı zaten, Chrome'u aramıyorsunuz kullanırken. Tek dezavantajı, eklentileri çok yetersiz. Adblockerı falan işlevsiz.

XP zaten, artık lazım olabilecek uygulamaların destek vermediği bir işletim sistemi olduğu için, ben tek başına kullanılmasını da önermiyorum. Windows 7 USB'sini ya da DVD'sini boot edip 'Yükselt' seçeneği yerine 'Özel' şeklinde kurulursa, çift işletim sistemi oluyor. Boot ekranında 'Daha önceki işletim sistemi' ve 'Windows 7' şeklinde görünüyor ve çok kullanışlı oluyor tavsiye ederim. Canınız hangisini isterse onu kullanabiliyorsunuz.

Sertifika sorununun da bir esprisi yok, XP için güncellenmiş sertifikalar var exe halinde, kurulduğunda bir daha sayfa açmama hatası vermiyor sertifikadan dolayı. exFAT güncellemesi gibi bazı numaraları da bilmek gerekiyor, biraz zaman alıcı ve uğraştırıcı ama kullanılacak bir sistem oluyor işin sonunda.

256 GB Ram'le bu arada hiçbir şey yapamazsınız, anakartınız mutlaka 2 GB ya da 4 GB destekliyordur, en azından 2 yapın rahat rahat kullanın. Özellikle eski sistemlerde RAM güncellemesi çok fark ediyor. Benim de 20 yıllık 256 MB Ram'li laptopu 2 GB'a çıkartınca gerçekten günlük işler için kullanılabilecek bir alete dönüştü. Bu mesajı da ondan yazıyorum mesela şu anda. RAM ve SATA yuvası varsa SSD takviyesi olmazsa olmaz. SATA sürümü ve RAM DDR olmuş DDR2 olmuş pek önemli değil, her türlü performans farkı hissediliyor yükseltmeyi yapınca.

Son düzenleme:
Server 2003'te oluyor mu bilmem ama XP'yi telefon ile.

Maxthon 5 ile çok rahat kullanılıyor. Google Chrome tabanlı bir tarayıcı zaten, Chrome'u aramıyorsunuz kullanırken. Tek dezavantajı, eklentileri çok yetersiz. Adblockerı falan işlevsiz.

XP zaten, artık lazım olabilecek uygulamaların destek vermediği bir işletim sistemi olduğu için, ben tek başına kullanılmasını da önermiyorum. Windows 7 USB'sini ya da DVD'sini boot edip 'yükselt' seçeneği yerine 'özel' şeklinde kurulursa, çift işletim sistemi oluyor. Boot ekranında 'daha önceki işletim sistemi' ve 'Windows 7' şeklinde görünüyor ve çok kullanışlı oluyor tavsiye ederim. Canınız hangisini isterse onu kullanabiliyorsunuz.

Sertifika sorununun da bir esprisi yok, XP için güncellenmiş sertifikalar var exe halinde, kurulduğunda bir daha sayfa açmama hatası vermiyor sertifikadan dolayı. exFAT güncellemesi gibi bazı numaraları dabilmek gerekiyor, biraz zaman alıcı ve uğraştırıcı ama kullanılacak bir sistem oluyor işin sonunda.

256 GB RAM'le bu arada hiçbir şey yapamazsınız, anakartınız mutlaka 2 GB ya da 4 GB destekliyordur, en azından 2 yapın rahat rahat kullanın. Özellikle eski sistemlerde RAM güncellemesi çok fark ediyor. Benim de 20 yıllık 256 MB RAM'li laptopu 2 GB'a çıkartınca gerçekten günlük işler için kullanılabilecek bir alete dönüştü. Bu mesajı da ondan yazıyorum mesela şu anda. RAM ve SATA yuvası varsa SSD takviyesi olmazsa olmaz. SATA sürümü ve RAM DDR olmuş DDR2 olmuş pek önemli değil, her türlü performans farkı hissediliyor yükseltmeyi yapınca.

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim
Anakart 1 GB RAM destekliyor RAM yükseltmesi yapmak istemedim XP kullanmamdaki sebep orijinal lisans vardı elimde. SATA yuvası yok IDE hard disk var 40 Gigabyte. Sertifika hatası için dediğiniz patchleri kurdum. Dualboot olayını 40 GB ile yapamam IDE hard disk almam gerek dönüştürücü ile SATA SSD bağlamayı denedim fakat BIOS hata veriyor. İlerleyen zamanda 1 GB'a yükseltmeyi deneyeceğim.
Şimdilik multimedya PC olarak kullanıyorum
CD-ROM sağ olsun Media Player ile film, ofise 2003 ile işlerimi, Firefox 46 esr ile internette sörf yapabiliyorum. Şu an işlerimi görüyor.
Tekrardan yorumunuz için teşekkür ederim. İyi sosyaller :)

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim
Anakart 1 GB RAM destekliyor RAM yükseltmesi yapmak istemedim XP kullanmamdaki sebep orijinal lisans vardı elimde. SATA yuvası yok IDE hard disk var 40 Gigabyte. Sertifika hatası için dediğiniz patchleri kurdum. Dualboot olayını 40 GB ile yapamam IDE hard disk almam gerek dönüştürücü ile SATA SSD bağlamayı denedim fakat BIOS hata veriyor. İlerleyen zamanda 1 GB'a yükseltmeyi deneyeceğim.
Şimdilik multimedya PC olarak kullanıyorum
CD-ROM sağ olsun Media Player ile film, ofise 2003 ile işlerimi, Firefox 46 esr ile internette sörf yapabiliyorum. Şu an işlerimi görüyor.
Tekrardan yorumunuz için teşekkür ederim. İyi sosyaller :)
IDE HDD'nin okuma-yazma hızları kaç MB dostum? HD Tune Pro Health ve Benchmark testi SS atma şansın var mı

Windows 7 demek isterdim lakin sistem sandığımdan da eski. Fazla bir şey beklemiyorsanız Windows XP kurun.

IDE HDD'nin okuma-yazma hızları kaç MB dostum? HD Tune Pro health ve benchmark testi SS atma şansın var mı?

Dün sistemi bir komşuma bilgisayar kullanmayı temel olarak öğrensin diye hediye ettim maalesef atamıyorum.

Dün sistemi bir komşuma bilgisayar kullanmayı temel olarak öğrensin diye hediye ettim maalesef atamıyorum.

Herkese destekleri için teşekkür ederim.
Bilgisayarı bir komşuma hediye ettim.
İyi sosyalllrt :)

O sisteme kurulur ancak starter falan kur bence bana düşük geldi biraz.

Konuyu kapatalı ay oldu hocam konuyu hortlatmanin anlamı yok. Madem konuyu hortlatildi bende son durumu hakkında bilgi vereyim.
Arkadaşlar bundan birkaç ay önce PC bir komşumuza çocuğu temel olarak bilgisayar kullanmayı öğrensin, ufak işlerini halletsin
En azından eski oyunları oynayabilsin diye hediye ettim. Çocuk şu an kullanıyor XP kurulu ESET yüklü bir vaziyette Internet'e bağlı durumda. Özelliklerine ekleme yapılmış yeni bir 80 GB HDD alıp D diski oluşturulmuş. Yanına bir adet 512 MB RAM alınmış ve şu an canavar gibi CS 1.6 ve Need for Speed Underground oynuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı