ATX/ITX Gaming Sistem Tavsiyesi

Zaurexus

Hectopat
Katılım
24 Mart 2015
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaslar,

Yakinda sistem toplayacagim. Sık sık seyehat eden birisi oldugum icin ITX sistem toplamayı dusuniyorum tasıma kolaylastırıp yer az kalplasın diye. Toplamadanda arastırma yapıyorum ITX sistem dezavantajları var mı diye? Cünkü ona gore ITX motherboard anakartı degisiyor kasa kucuk oldugundan dolayı belki notebooklarda oldugu gibi ısınma problemleri cıkabilir diye dusuniyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

ITX Sistemim söyle :

M/B - ASUS MAXIMUS VII IMPACT
RAM - Corsair 16GB 4x4GB 2400MHz CL11 Pro
CPU - Intel Core i7-4790K
PSU - Corsair CX Series™ Modular CX850M ATX Power Supply
CASE - Corsair Obsidian 450D
GPU - ASUS STRIX GTX980 4GB
SSD - 250GB Samsung 850 EVO, 2.5" SSD, 3D V-NAND
HDD - Western Digital Black 1TB 3.5" SATA3 7200RPM 64MB
CPU COOLER - Corsair Hydro H80i GT 120mm All-in-One Intel/AMD CPU Water Cooler
DRIVE - Samsung Slim External USB 2.0 DVDRW

Eger ITX'den ATX donecek olursamda ATX de boyle bir anakarta gecmeyi dusuniyorum: ASUS MAXIMUS VII FORMULA yada Asus Z97-AR Motherboard bu anakartların arasındakı onemli farklarıda söylerseniz sevinirim eger atx'e gececek olursam secimim icin.

Simdiden yanıtlarınız icin tesekürler.
Saygılar
Zaur C.

------------------------Duzeltme----------------------------------------
ITX Case : Corsair 380T dusuniyorum. Ornek video sistem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TechnoPat bi goz atsaniz gunler gecti :)

TechnoPat yoneticileri yada yetkileleri zahmet olmazsa artik bi yanitlasaniz birazcik ilgi gosterseniz su benim basliga. Bilmiyorsanizda sorumun yanitini bilmiyorum diyin yani azcik ilgi lutfen bunu cok gormuyorsaniz. Saygilar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanit icin tesekur ediyorum Mikail Fidan. Evet 850W yi sectim belki ilerleyen zamanlarda SLI yaparim diye seceyim dedim cunki power supplyda o kadar buyuk fiyat farki yok.
Ekran kartlarinda mini ibareli kompakt kartlar dedinizde ne oldugunu hakkinda hic bir fikrim yok yeni cikan Maxwell olan daha kucuk olan kartlari mi demek istediginiz?
970 dusuniyordum fiyat farki daha ucuz ama 4 GB degil de 3.5 GB'lik kartlar diye dava acilmisti en son nvdiayaya ondan dolayi 980 secmeyi dusundum. Ayritten 970'in normali 980le ayni boyutta diye biliyorum ve bu kasaya sigicak sekilde diye gordum yanlis anlamadiysam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladim o zaman Mini-ITX lerin dezavantajlari varmis. Peki bu gtx970 mini ekran karti normal 970 ekran kartina gore ne kadarlik bir performans farki var bilginiz var mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı