ATX PSU destekli Mini ITX kasa önerisi

Bütçe
Ortalama 2000 TL, maksimum 2500-2600 TL.
Hocam küp tipi ITX kasalar nispeten daha eski nesil kasalar olduklarından hangisi iyi hangisi kötü çok bilmiyorum maalesef, yalnız 2 slot ve 2 fanlı GPU devrine ait kasalar olduklarından GPU destekleri biraz sınırlı. Soğutucu ve PSU desteği konusunda ise sandviç tipi kasalara göre bonkörler. Yani mesela siz 82mm falan diyorsunuz ya soğutucuya, içimden oh be bol bol alan var diye düşünüyorum ben, 37mm yüksekliğinde soğutucu takılı olduğu için bende 😂

Küp tipi kasalarda benim en beğendiğim Silverstone SUGO 16 modeli. Onda da GPU limiti var ama tasarım çizgisi daha modern. ATX PSU desteği de mevcut ama fiyatı sizin bütçenin üzerinde sanırım. V1 modeli de gayet güzel iş yapar bence, mesh yapıda bir kasa, soğutucunun bolca hava alabileceğini düşünüyorum. Öndeki 200mm’lik fanı hele performanslı bir fan ile değiştirirseniz Noctua gibi, içerisi püfür püfür olur gibi duruyor.

Fakat her halükarda ITX demek taviz demek. Ben Noctua D15 gibi bir hayvani soğutucuyu sırf işlemciyi 60 derecenin altında tutamıyor diye satıp 360mm aio almış insanım vaktiyle. O noktadan, “işlemcim 78 derecede çalışıyor ne güzel serin serin” diyen bir konuma geldim. o açıdan biraz sıcak çalışsa bile moral bozmayın, ITX’te olacak o kadarı.

Bu arada kasayı uyguna ikinci el alma imkanı varsa öyle alın derim. ITX’e bir anlığına heves edip beklediğini bulamayınca tertemiz halde satan çok oluyor. Sizde öyle olacağını sanmam ama, sizin ITX macerası bence kalıcı olacaktır. Hayırlısı olsun şimdiden 😉

Bu arada ATX PSU destekli bir kasa alacaksanız hiç gerek yok ama SFX PSU olarak şu seçenek de var indirimde:

@deMarc öncelikle tavsiyeler için teşekkür ederim.

Aslında H100 tasarım olarak da beni cezbetti ama 1mm hava girişi kalması biraz üzdü :)

Elimdeki işlemci Golden-Platinum arası bir silikona sahip. Bu yüzden daha iyi UV yapabileceğimi de düşünüyorum.

Totalde 3 ihtimal var.

1) Sugo 13SB 61mm ile eleniyor ama H100 alıp işlemci sıcaklığını denemek.

2) SFX PSU'ya para bayılıp Shift 2 almak.

3) Thermaltake V1 almak.

Su an 1 kumarını denesem mi yoksa 3 mu olsa diye düşünüyorum.

Şu an aklıma geldi ama. Bütçeyi biraz zorlayarak Silverstone Raven için ne dersiniz? @BerkayZ87 @deMarc

Sonuçta ATX PSU ve 83mm CPU soğutucu desteğinin yanı sıra 330mm GPU desteği de yer alıyor. Ek olarak yine CPU fan ucu ucuna görünüyor ama bu arkadaşta direkt dışarıdan hava alabilir, yani fiziksel bir engel yok yani.

Ya en ucuz yol olarak Thermaltake V1/Cooler Master H100 deneyeceğim. Ya da Silverstone Raven'a bütçe çıkmam gerekecek.

@BerkayZ87 Gainward Ghost GTX 1660 Super iki fanlı versiyon var ancak ileride değiştirsem de benzer boyutta bir şey alırım.

Silverstone buradan da ek kontenjan açtı kendine, 330mm destek var.
Bence Thermaltake V1 ve Shift 2 arasından seçim yapman daha mantıklı olur. Raven'in o fiyatı hak edecek bir kalitesi olduğunu düşünmüyorum. Ama Shift 2 için de PSU masrafı yapmaya değeceğini düşünmüyorum, V1 cidden en mantıklı seçenek gibi.

İkinci ihtimal olan Shift 2’yi ele zaten, SFX olsa da olmasa da. Soğutucu konusunda sınırlayıcı ve kurulumu baş ağrıtan bir kasa. Bir de dikey kasalar içerisinde boyu çok uzun geliyor bana, kule gibi. Benim blogda belki denk gelmişsindir, ilk sipariş verdiğim kasa oydu ama Reddit’te yorumları okuyunca apar topar siparişimi iptal etmiştim.

Silverstone Raven estetik ama soğutma konusunda diğer ikisini aratır, konsol tipi kasalarda Fractal Design Ridge modeliyle noktayı koydu. Mis gibi havadar kasa yaptılar ama o da pahalı tabii. Bu Raven’ın o kadar havadar olmadığını düşünüyorum, UV gerekebilir muhtemelen.

ITX kasa tercihi konusunda şu site inanılmaz derecede pratik. ATX PSU mu var, filtreden ATX PSU seç, soğutucu yüksekliğini de ekle ve hacme göre sırala küçükten büyüğe. Çıkan sonuca göre arama yaparsın TR’de bulabildiğin modeller arasından.

Aslında sarı sitede Streacom DA2 satan biri var. ATX konusunda sınırlı desteği olan bir kasa, fiyatı da senin sınırın biraz üzerinde (3750 TL, iner herhalde biraz) yalnız bulup alabileceğin en premium ITX kasalardan biri. Yurt dışında indirimli fiyatı 180 euro falan şu anda. O fiyatı zorlarım dersen mutlaka değerlendirmeye al derim.

@deMarc muhtemelen çıkabileceğim maksimum nokta Silverstone Raven olur da.

Ben zaten UV yapmaya razıyım. Dark X123 ile 4.7 GHz ve 1.45V kullanıyordum normalde.

UV yapmaya razı olan biri olarak Cooler Master H100 ve Thermaltake V1 arasındaki yorumu alabilir miyim? Ya da bütçe zorlamalı Raven. İkinci el yakında olsa alırım ama kargo paraları aşırı yüksek.

@deMarc muhtemelen çıkabileceğim maksimum nokta Silverstone Raven olur da.

Ben zaten UV yapmaya razıyım. Dark X123 ile 4.7 GHz ve 1.45V kullanıyordum normalde.

UV yapmaya razı olan biri olarak Cooler Master H100 ve Thermaltake V1 arasındaki yorumu alabilir miyim? Ya da bütçe zorlamalı Raven. İkinci el yakında olsa alırım ama kargo paraları aşırı yüksek.

O ikisi arasından seçim yapacaksam ve biraz UV töleransım varsa, daha küçük olan T100’ü seçerim. 5 litre fark ITX kasalarda büyük fark, zaten V1 22 litre olduğu için aslen SFF değil MFF sınıfında.

Başka opsiyonlar önerme sebebim bir süre sonra olası bir upgrade durumunda kasayı değişmek zorunda kalma diye. Çünkü her şey kasaya endeksli olunca, ekran kartı sığdırmak için kasa değişeyim diyorsun ama ona bağlı olarak soğutucu, PSU, fan, SATA SSD her şey bundan etkileniyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı