Auto overclock ile manuel GHz farkı

sinankytrn

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 gündür forumu biraz rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Son bir şey sormak istedim sizlere. Şimdi benim işlemci i7 9700K işlemci hızı BIOS'ta Auto iken oyuna girdiğimde 4.6GHz olarak çalışıyor ve ısı cidden çok yüksek sıvı soğutucu olmasına rağmen 75-87 arası sürekli değişiyor. Bende BIOS'tan ilk önce işlemci hızını manuel 3.6GHz yaptım daha sonra 4GHz ve en son 4.3GHz'e kadar çıkardım. Fakat 4.6GHz ile 87 derecelere ulaşan ısı ben 4.2GHz yaptıktan sonra 70'i görmüyor bile. Yani 0.3GHz ısıda bu kadar mı farkediyor yoksa benmi yanlış bir şey yapıyorum biri açıklayabilir mi? Üstteki fotoğraf Auto hali alttaki manuel 4.2GHz hali.

Adsız.png

222.png

Voltaj çok fark ettiriyor. 3.8GHz'de otoda 1.3-1.370 falan çekiyorsa manuelle 1.125'de verebilirsin. GHz sabit tutup voltajı sistem stabil çalışana kadar düşürmeyi deneyebilirsin.

Voltaj çok fark ettiriyor. 3.8GHz'de otoda 1.3-1.370 falan çekiyorsa manuelle 1.125'de verebilirsin. GHz sabit tutup voltajı sistem stabil çalışana kadar düşürmeyi deneyebilirsin.

Acaba sorun bundan dolayı olabilir mi? Boot performance mode Max-non-Turbo performance seçili şu an.Anakartım asrock z390 phantom 4

asdasd.png

Sorun bu olabilir mi sizce?
Voltajın da etkisi var.
sizce bununla ilgisi olabilir mi ?

asdasd.png

Son düzenleme:
1.4'de 75 olan işlemci 1.3v ile 65 düşebilir. Her ikisinin de etkisi var.

Size son bir şey sormak istiyorum. Voltaj düşürmekten falan anlamıyorum zaten pazartesi aldığım yeri arayıp bilgi alacağım.4.6GHz'de 87 dereceleri buluyor bende şu an 4.4GHz'de oynuyorum.4.6GHz yerine 4.4 GHz'de oynamak çok büyük bir farklılık gösterir mi? FPS açısından neredeyse aynı zaten 2 hızda 144 veriyor anlık. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı