AutoCAD resim ekleme ve eşitleme nasıl yapılır?

Sokaklara göre bu Ürgüp yerleşmini süperpoze etmedin mi DWG'de?

Zira çektiğin fotoğraflar yamuk yumuk, süperpoze edilmez.
Anladım, ben sadece sorunu anlatabilmek icin cekmistim, ikisini aynı açıdan ve tamamen dik çekeyim o zaman,

Sokaklara göre bu Ürgüp yerleşmini süperpoze etmedin mi DWG'de?

Zira çektiğin fotoğraflar yamuk yumuk, süperpoze edilmez.
Attigim fotografi autocad de kot cizgilerine donusturemezmiyiz.

Dosya Ekleri

• IMG20250427142204.jpg
    IMG20250427142204.jpg
    185,6 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Anladım, ben sadece sorunu anlatabilmek icin cekmistim, ikisini aynı açıdan ve tamamen dik çekeyim o zaman,

Attigim fotografi AutoCAD de kot cizgilerine donusturemez miyiz?

Hayir doğrudan Acad, fotoğraftaki çizgilerden üzerinde çizgi vermez, dönüştüremez.

Önce, anlamak ve doğrulamak için bu çizimini ve orijinal çizimi süperpoze edip bakıp ne kadar toparlanacak yer var ona bakılır.

Acad'da bu çizimleri Line, polyline, fillet, Arc gibi komutlarla çizebilirdin en başından fotoğrafı koyup, sonra ölçeklendirmen en kolayı halen.

Hayir doğrudan Acad, fotoğraftaki çizgilerden üzerinde çizgi vermez, dönüştüremez.

Önce, anlamak ve doğrulamak için bu çizimini ve orijinal çizimi süperpoze edip bakıp ne kadar toparlanacak yer var ona bakılır.

Acad'da bu çizimleri Line, polyline, fillet, Arc gibi komutlarla çizebilirdin en başından fotoğrafı koyup, sonra ölçeklendirmen en kolayı halen.
Hocam birlestirmedigim halide var , ciktiyi iki tane almistim. Bosluk olani atayim isterseniz.Dediklerini anliyorum ama programlari kullanmayi bilmiyorum.

Hocam birlestirmedigim halide var , ciktiyi iki tane almistim. Bosluk olani atayim isterseniz.Dediklerini anliyorum ama programlari kullanmayi bilmiyorum.
Ok boşlukluyu at, sonra da orjinal izohips bilgisini aldığın siteyi. Varsa giriş v.b

Hocam ben basladim kendim yapiyorum, resmi autocad e attim ve uzerinden mouse ile cizgi cektim, suan iyi gidiyor ama biraz kavis verip dogal bir izohips haline getirmem lazim ,onu hangi komutla yapacagim.
Yukarıda yazdığım komutlardan polyline ile dene, bu videoyu izle. Lazer CNC'ye girecekse, oradaki operatörle konuş, sana gerekenleri anlatır kendi makinesinin ihtiyacına göre.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıda yazdığım komutlardan polyline ile dene, bu videoyu izle. Lazer CNC'ye girecekse, oradaki operatörle konuş, sana gerekenleri anlatır kendi makinesinin ihtiyacına göre.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam dwg yi size atsam siz ovallestirirmisiniz. Suan ben kot cizgilerini bitirdim sadece koseleri ovallestirmek kaldi.

Hocam dwg yi size atsam siz ovallestirirmisiniz. Suan ben kot cizgilerini bitirdim sadece koseleri ovallestirmek kaldi.
Acad kurmadım şu an yazdığım sisteme, ama gene at bakayım, kolay yol aklıma gelirse söylerim yaparsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı