Avast bir virüs mü?

  • Konuyu başlatan 404738
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 114
  • Görüntüleme 8B

Avast bir virüs mü?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar! Sözümden vazgeçtim. Avast'ı silmeme rağmen bilgisayarda "Avast! sandbox" adında bir klasör kalmış. Ekran görüntülerini koydum. Gitmiş Microsoft dosyasını buraya taşımış. Şimdi silsem mi diye düşünüyorum. Avast gerçekten de virüsmüş!Eki Görüntüle 911182Eki Görüntüle 911183Eki Görüntüle 911186
Avast'ı kendi kaldırma aracıyla güvenli modda sildiyseniz kalıntı bırakma ihtimali pek yok. Nasıl kaldırdınız?
Eki Görüntüle 911196
Ne demek istediğinizi anlamadım Hocam. Microsoft dosyalarını ve kullanıcı dosyalarının Avast'ı sildikten sonra "avast Sandbox!" adlı bir klasörün içine taşınması normal bir şey mi?Eki Görüntüle 911196
Avast Sandbox zararlı olabileceğinden şüphelendiğiniz programları canlı olarak çalıştırmaya yarar. Yine de güvenilir olduğunu düşünmüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ne demek istediğinizi anlamadım Hocam. Microsoft dosyalarını ve kullanıcı dosyalarının Avast'ı sildikten sonra "avast Sandbox!" adlı bir klasörün içine taşınması normal bir şey mi?
O klasör silmeden önce de mevcuttu. Tanınmayan uygulamalar bir süreliğine sanal ortamda test ediliyor, bu test aşamasında geçici olarak kullanılan dizin o klasör altında depolanıyor. Microsoft ve kullanıcı dosyalarının orada bulunması gayet normal.

1615139666222.png
 
Avast'ı kendi kaldırma aracıyla güvenli modda sildiyseniz kalıntı bırakma ihtimali pek yok. Nasıl kaldırdınız?
Avast Kaldırma Programı | Kaldırma İşlemleri İçin aswClear’ı İndir Buradaki adımları sıra sıra uyguladım Hocam. Gerekli olduğunu düşündüğüm şeyler ektedir.
1615139547440.png
1615139565114.png
1615139586550.png
1615139629643.png
1615139688731.png
O klasör silmeden önce de mevcuttu. Tanınmayan uygulamalar bir süreliğine sanal ortamda test ediliyor, bu test aşamasında geçici olarak kullanılan dizin o klasör altında depolanıyor.

Eki Görüntüle 911230
Hocam peki sizde kullanıcı isminizin olduğu dosya o klasörün içinde mi?
 
Eki Görüntüle 911244
Hocam işletim sistemim Windows 7. Performans ayarı yaptığım için öyle gözüküyordu. :)
Bir bilgim yok. Ama olumsuz bir şey yaşamanız hemen Avast'ı karalamak için yeterli sebep değil. Diğer antivirüsler mükemmel çalışmıyor. Diğerleriyle de sorun yaşayan insanlar var.
 
İndirdiğiniz rastgele torrent dosyalarından bile sizi bulan bilgisayarınızı sömüren ve silinmeyen bir virüstür Avast. Arka planda sözde bir anti virüs olarak dolaşır ama bilgisayarınızı gizli gizli sömürür. Bu virüsü silmek pek kolay değildir yani sadece dosya konumunu kaldırarak virüs ortadan kalkmıyor...

Harbi bir ara crack dosya indirmiştim yanında Avast'ta inmiş ಠ_ʖಠ.
 
Avast'ı sildikten sonra "avast Sandbox!" adlı bir klasörün içine taşınması normal bir şey mi?
Sandboxun kum dışında anlamları da var. Yazılımlarda karantine alınmış dosyalar öyle bir klasörde tutulur ki, yazılım silinirse de, o zararlılar çalıştırılamasın. Ek olarak kullanıcı verileri de depolanabiliyor. Ve normal.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı