Avusturya GP sıralama

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Nihayet uzun bir aradan sonra F1 start aldı. Ne yazık ki bu sezonda geçen sezon gibi takımlar arası bir şampiyonluk mücadelesi göremeyeceğiz. Mercedes çok baskın, helal olsun adamlara, bu kadar başarıya rağmen rehavete kapılmadan üzerine ekleyerek ilerlemeye devam ediyorlar.

Bir Ferrari fanı olarak büyük hayal kırıklığı yaşadım, yaşadık. Kış testlerinde de SF1000, Mercedes ve Redbull kadar rekabetçi değildi ama sonuç olarak testlerin pek bir gerçekliği olmuyor. Ferrari beklediğimizden bile çok daha kötü, facia bir performans ile sezona başladı. Mclaren, RP, Renault grubunun bile arkasına düştü Ferrari, son turda sarı bayraklar olmasaydı Sainz ve Riccardo büyük ihtimal Leclerc'i geçecekti.

Ferrari üzerine koyarak gerilemeye devam ediyor, geçen seneki pole sahibi Leclerc idi, bu seneki Leclerc'in zamanı geçen sene elde ettiği süreden neredeyse 1 saniye daha yavaş, 2018 SF71H modelinin bile gerisinde kaldı, SF71H modelinin 2 yıl önce elde ettiği süre bugün SF1000 modelinin elde ettiği süreden daha iyi. Böyle bir rezillik olamaz, böyle bir rezilliği yapsa yapsa Ferrari yapar, mübarekler onu da yaptı. Ferrari artık bundan daha kötü olmaz dedikçe her yıl daha da geriye giden bir takım var.

Kıvırcık geldiğinden beri işler yolunda gitmiyor, takım gerilemeye devam ediyor, Vettel'in de ayağını kaydırdı bu. 2018 yılındaki araç SF71H son derece rekabetçi, son yıllardaki en iyi Ferrari aracıydı, o aracın üzerine geliştirme yapmadılar, gittiler yepyeni bir araç konseptine geçtiler SF90 ile o model düzlük performansı dışında dökülüyordu, SF1000 ile durum daha da berbat oldu.

Bu sonuçların ardından Ferrari derhal bazı kişilerin biletlerini kesmeli, bunların başında da Binotto geliyor, Binotto motor departmanında çalışmaya devam etmeliydi, takım patronluğu yapacak bir vasfa sahip değil, tekrardan motor departmanına gönderilmesi lazım. Takımın başına Ferrari'nin ağırlığını kaldırabilecek başka biri mutlaka gelmeli.

Bütçe olarak Mercedes ile birlikte en yüksek bütçeye sahip takımın geldiği durum içler acısı, yönetimden tut, teknik departmana, pit ekibine, strateji ekibi komple sorunlu bu Ferrari.

Vettel'in gidişine üzülmüştüm, iyi ki gitmiş bu kanser Ferrari'den gitmekte adam akıllılık etmiş. Vettel ve Alonso'yu da bitirdi bu kanser Ferrari.

İnsanın aklı almıyor, bunlar kışın ne yapmış, geçen seneki araçtan 1 saniye yavaş kalan bir araç yapmayı becermek büyük marifet gerçekten. Bu rezilliğe rağmen koskoca Ferrari de sorumluluğu üstüne alıp istifa eden tek bir kişi yok maalesef.

Bu sonuçlarla geçen seneki motorunda illegal olduğu net ortaya çıktı, Ferrari motorlu araçların hepsinin performansı berbat. Hepsi de düzlükte ölü vaziyetteler.

Sözde Binotto efendi 2 hafta sonra Macaristan için güncelleme getirecek, bunların getirdiği güncellemeden de bir halt olmaz, 1 saniye farkı kapatmaları imkansız. Ferrari farkı indiremez, indirse indirse kepenk indirir Ferrari bu saatten sonra.

Ferrari öldü başımız sağolsun demekten başka çaremiz kalmadı. Ferrari'ye daha da saydırmak lazım yeter.



Sıralamalara gelirsek Mercedes çok rahat şekilde ilk çizgiyi kapattı. Redbull sanıldığı kadar Mercedes'e yakın değil, Racing Point'te abartıldığı kadar hızlı değil şuanlık. Günün en büyük sürprizi bana göre Norris idi, Mclaren çok iyi bir performans sergiledi, Sainz sarı bayraklara takılmasaydı o da iyi bir sonuç elde ederdi, ilk turunda Norris'ten daha iyiydi hatta.

Mclaren'in gelişimi umut verici, umarım devamı da gelir. Racing Point son 2 sezona göre elbette daha iyi ama 4. sıra için açıkça favori değil. Bu da ilk yarış konuşmak için de erken elbette. Yarın yarış temposu daha önemli, durumlar ne olacak görmek gerekiyor.

Albon'un performansını beğenmedim, Redbull bu sene de tek pilotla yarışacak gibi duruyor.

Stroll sıralama özürlüsü bir pilot, bana göre bu defa fena iş çıkarmadı, tek bir tur attı diye hatırlıyorum.

Renault geçen seneye göre daha iyi. Ocon'un performansı çok kötüydü, Latifi ile birlikte günün hayal kırıklığı bu ikisiydi. İkisi de takım arkadaşlarından yarım saniye fark yedi. Daha araca alışma sürecindeler bu kadar fark normal, Ocon iyi bir pilot, o farkı azaltacaktır, hatta Riccardo'yu bile geçme potansiyeli var. Latifi'den ise Ocon gibi ümitli değilim.

Bottas geçen sezondan beri yükselen performansını sürdürüyor, bu pisti de seviyor, 3. defa pole aldı bu pistte.

Williams geçen seneye göre ilerleme kaydetti ama puan alacak vaziyette değil. Bu sene Alfa Romeo ve Williams sonunculuk için yarışır. Haas da kötüydü, Alpha Tauri de beklediğimden daha kötü, daha iyi bekliyordum ama Haas ve Alfa kadar kötü değil, yarışlardan puan alabilme potansiyelleri var.

Son olarakta sıkıcı bir sezon olacak gibi duruyor, biz Ferrari fanlarına da Allah sabır versin, işimiz yaş bu sezonda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ferrari ve motoru kullanan takımlar dışındakiler gelişmiş gibi.

Ferrari o kadar hız saklamış ki sakladığı yeri unutmuş. Ferrari bundan sonra B takımıdır gözümde.

Mercedes beklendiği gibi ayrı bir ligde. RedBull'lar da iyi fakat Mercedes ayrı bir ligde. Pembe Mercedes hava koridoru bulamadı sanırım. Fakat iki arabayla Q3'e kalmışlar. İyi bir gelişme; hoş, araba W10 zaten.

İlginç bir sezon bir sezon bizi bekliyor.

Ferrari'de çok baş gidecek bu gözle. Sigaracı ve gözlüklünün tayfası takımı batıracak. Vettel@in basın toplantısında dedikleri, Ferrari'nin ne kadar profesyonellikten uzak yönetildiğini gösterdi. Üstelik şimdi bile "Vettel iyi bir tur atamadı" demişler. İlginç...
 
Vettel ne yapsın araç leş, geçen seneki araçta leş idi, bu seneki daha da berbat. Geçen seneki araçta en azından düzlük hızı vardı motordan bunda o da yok, motoru illegal olduğu ortaya çıktı böylelikle. Perez hava koridoru bulamadığından şikayetçi Albon ile aynı dereceyi elde etti ona rağmen. W10 rekabetçi olur her türlü.
 
Ne yazık ki bu sezonda geçen sezon gibi takımlar arası bir şampiyonluk mücadelesi göremeyeceğiz.
Geçen sezonlarda da "takım" şampiyonluğu için bir çekişme göremedik aslında ama çaktırmayalım. :D Ferrari öldü, gömmeyi unuttular bence ama gene de Leclerc'in Vettel'e göre durumuna bakınca bu yıl da baskın olma ihtimali yüksek görünüyor.

Vettel ne yapsın araç leş, geçen seneki araçta leş idi, bu seneki daha da berbat.
Benim için Vettel'in durumu kazandığı yarış sayısıyla değil, takım arkadaşına karşı olan başarısıyla ölçülmeli. Kabul etmek lazım ki çoğu zaman takım inisiyatifi avantajı ve Vettel'in anlaşmaları bozmasına rağmen F1'deki 2. yılında olan Leclerc daha iyiydi. Düşene bir tekme de ben vurmuş gibi olacağım ama Vettel için F1 2 yıl önce bitti.

McLaren için tek bir cümlem var. Bekle podyum, bu yıl bazı yarışlarda turuncu gelecek. 😃 En azından Macaristan-İspanya'dan birinde podyum bekliyorum. Diğerleri biraz sürpriz olabilir. Britanya-Belçika ve İtalya çok zor, belki iyi stratejiyle Avusturya'da bir şeyler görürüz.
 
Son düzenleme:
Geçen sezonlarda da "takım" şampiyonluğu için bir çekişme göremedik aslında ama çaktırmayalım. :D Ferrari öldü, gömmeyi unuttular bence ama gene de Leclerc'in Vettel'e göre durumuna bakınca bu yıl da baskın olma ihtimali yüksek görünüyor.


Benim için Vettel'in durumu kazandığı yarış sayısıyla değil, takım arkadaşına karşı olan başarısıyla ölçülmeli. Kabul etmek lazım ki çoğu zaman takım inisiyatifi avantajı ve Vettel'in anlaşmaları bozmasına rağmen F1'deki 2. yılında olan Leclerc daha iyiydi. Düşene bir tekme de ben vurmuş gibi olacağım ama Vettel için F1 2 yıl önce bitti.

McLaren için tek bir cümlem var. Bekle podyum, bu yıl bazı yarışlarda turuncu gelecek. 😃 En azından Macaristan-İspanya'dan birinde podyum bekliyorum. Diğerleri biraz sürpriz olabilir. Britanya-Belçika ve İtalya çok zor, belki iyi stratejiyle Avusturya'da bir şeyler görürüz.

Sıralamayı mobilden izledim, yoldaydım o sırada. Harcadığım MB'ye yazık... Ferrari öldürüyor bizi.
 
Geçen sezonlarda da "takım" şampiyonluğu için bir çekişme göremedik aslında ama çaktırmayalım.
Orası öyle ama pilotlar şampiyonasında en azından 2017 ve 2018 yılında bir nebze de olsak çekişme gördük.

Kabul etmek lazım ki çoğu zaman takım inisiyatifi ve Vettel'in anlaşmaları bozmasına rağmen F1'deki 2. yılında olan Leclerc daha iyiydi.
Leclerc geçen sene daha iyiydi zaten. Araçta Vettel'e uymuyordu bu da var ama yine de Leclerc'in hakkını vermek lazım.

Düşene bir tekme de ben vurmuş gibi olacağım ama Vettel için F1 2 yıl önce bitti.
Bu konuda aynı fikirde değilim, yeteneklerini kaybetmedi. Doğru araçta, kendisine uyacak araç olursa şampiyonluk kazanabilir, hala genç sayılır. Ferrari kendisine uyacak araç vermedi 2017 dışında, onda da dayanıklılık ve motor gücü eksikliği vardı. 2018 aracı iyiydi, onda da Vettel'in hataları, güncelleme ile geriye gitme durumları, strateji hataları, şans ve Mercedes'in gelişimi sayesinde şampiyonluk kaçtı.

Mclaren umarım podyum elde eder, öndekiler sorun yaşamazsa podyum imkansız gibi. Macaristan güncellemesi ile Ferrari toparlanabilir, toparlanır derken yarış kazanacak duruma geleceğine ihtimal vermiyorum.
 
Bu konuda aynı fikirde değilim, yeteneklerini kaybetmedi.
Bunu demedim. Mental olarak F1'den bence koptu, Ferrari'ye yeni şampiyonluklar kazanmak için geldi ama rekabetçi olan 2 sezonda da büyük oranda kendi hatalarıyla kaybedince eski özgüveninin kaldığını sanmıyorum.

Kendimi Vettel yerine koyuyorum; aracım en iyi olduğu zamanlarda bile rakibimden daha geride oluyor, üstüne tekerlek tekerleğe mücadelede rakibimin müthiş bir yeteneği var, çok az hata yapıyor ve baskı altında muhtemelen en güçlü konsantrasyona sahip olan sürücü. Şansım varken ve sezonun yarısını önde götürürken şahsi hatalarım ve kontrol kaybım yüzünden 2 şampiyonluğu verdim, üstüne F1'deki 2. sezonundaki bir sürücü eşit araçla beni tüm avantajlarıma rağmen geçti.

Bu durumda açıkçası ben de salma kafasına girebilirdim ki bence Vettel'in 2018'in 2. yarısından itibaren mental durumu bu olabilir. 4 şampiyonluğu var, torunlarının torunlarının bile çalışmasına gerek kalmayacak kadar para kazanmış ve bir türlü geçemediği rakibi varken üstüne her yıl geride kaldığı rakipleri olmaya başladı. Kesinlikle Alonso'nun McLaren'da düştüğü duruma daha fazla düşmemeli.
 
Mental olarak F1'den bence koptu.
Katılıyorum bu noktada.

rekabetçi olan 2 sezonda da büyük oranda kendi hatalarıyla kaybedince eski özgüveninin kaldığını sanmıyorum.
Bunları daha önce de tartıştık, 2018 yılında Vettel'in büyük hataları vardı, sadece onun hataları da yoktu ama baş sorumlu Vettel idi. 2017 sezonu için aynı şeyleri demek doğru değil, o yılda Singapur kazası büyük bir hataydı ancak o sene motor gücü eksikliğinden ve dayanıklılıktan şampiyonluk gitti. 2018 sezonunda bu kadar büyük hatalar yapmasaydı Vettel şampiyon olabilirdi elbette.

Kendimi Vettel yerine koyuyorum; aracım en iyi olduğu zamanlarda bile rakibimden daha geride oluyor, üstüne tekerlek tekerleğe mücadelede rakibimin müthiş bir yeteneği var, çok az hata yapıyor ve baskı altında muhtemelen en güçlü konsantrasyona sahip olan sürücü. Şansım varken ve sezonun yarısını önde götürürken şahsi hatalarım ve kontrol kaybım yüzünden 2 şampiyonluğu verdim, üstüne F1'deki 2. sezonundaki bir sürücü eşit araçla beni tüm avantajlarıma rağmen geçti.
Hamilton, Vettel'e göre daha tutarlı bir pilot, hata yapma ihtimali çok düşük, mental olarakta çok güçlü doğrudur. Her ikisini değerlendirmek için aynı araçta yarışmaları gerek, 2017 sezonunda Vettel yavaş araçla Hamilton'dan daha iyi performans sergiliyordu bunu da unutmamak gerekiyor. Araç sürüş tarzına uygun değilse hata yapma ihtimalin artar, gereksiz riskler almaya çalışırsın, fazla zorlarsın sonunda hatayla sonuçlanır. Geçen seneki araç Vettel'in sürüş tarzına uymuyordu, SF71H için bir mazeret yok ama orada çok hatalıydı, Almanya yarışından sonrada mental olarak çöktü zaten.

Leclerc'i de fazla hafife alıyorsun ona bakarsan Hamilton da ilk sezonunda Alonso'dan sadece 1 puan geride sezonu tamamladı. Tecrübe yeteneği her zaman yenemiyor maalesef. Vettel geçen sene hatalarına rağmen, yaşadığı sorunlara rağmen sadece 24 puan geride kaldı, bunu da belirteyim.
 
Her ikisini değerlendirmek için aynı araçta yarışmaları gerek, 2017 sezonunda Vettel yavaş araçla Hamilton'dan daha iyi performans sergiliyordu bunu da unutmamak gerekiyor.
Vettel söz konusu olunca sende biraz fevrilik oluyor. :D Yetenek açısından kıyas yapmıyorum, yeteneksiz bir sürücü 4 şampiyonluk alamaz fakat Hamilton'ın mental avantajını ve takımının çok daha iyi iş çıkarmasını iyi kullandığı ortada. Fırsatları iyi değerlendiren taraf Hamilton oldu, Vettel eğer mental açıdan daha dayanıklı biri olsaydı 2 şansından 1 tanesinde kırmızılarla şampiyonluk alabilirdi. Bence 2017 ya da 2018 aracıyla Alonso alabilirdi. Bu arada Vettel ve Hamilton aynı araçta eşit şartlarda yarışsa gene Hamilton'ın biraz daha üstünlük kuracağını düşünüyorum. Yetenek yarış kazandırır ama konsantrasyon ve hırs uzun vadede şampiyonluklar kazandırır. İşte Vettel bu diğer etkenlerden uzak şu anda, sorunu yetenek değil.

Leclerc'i de fazla hafife alıyorsun ona bakarsan Hamilton da ilk sezonunda Alonso'dan sadece 1 puan geride sezonu tamamladı. Tecrübe yeteneği her zaman yenemiyor maalesef.
Leclerc'i kesinlikle hafife almıyorum. Hatta Verstappen ve Leclerc'in yetenek anlamında önceki jenerasyondan birazcık daha fazlasını vadettiklerini düşünüyorum. Bu kısmın doğruluğunu gelecekte göreceğiz tabi ki. Yalnız takım içi sürücü konumu avantajına rağmen Vettel'in geride kalması (ki 2-3 yarışta yarış öncesi anlaşmayı bozdu) kendisi açısından hem prestij hem de özgüven olarak iyi olmadı.

Hamilton'ın ilk sezonundaki çıkışı da müthişti ve şampiyonluk için yarışan 3 farklı sürücünün olduğu o sezon keyif aldığım son 2-3 sezondan biri olabilir. Alonso gibi bir sürücüye karşı yanlış hatırlamıyorsam eşit puanla bitirmişti o sezonu.
 
Son düzenleme:
Bir Bottas fanı olarak umarım yarışı Bottas kazanır ama Hamilton'un yarışı Bottas'a kaptıracağını düşünmüyorum.
Umarım Bottas iyi bir sezon geçirir ve Mercedes'in pilotu olmaya devam eder.
Ben de gerçekten Ferrari'nin bu kadar geride olacağını düşünmüyordum, sezon testlerin de iyi bir performans sergilenmediği söyleniyordu ama bu kadarını da düşünmüyordum.
 

Geri
Yukarı