Aya Gidildi Mi Gidilmedi Mi?

  • Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 9B
Farklı bir bakış açısı edinmek istiyorsanız, komplo teorileriyle süslü Apollo 18 filmini öneririm. NASA, insanlı Ay yolculukları yapmak için 8 operasyonluk bütçe ayarlamıştı. Apollo 13 başarısızlıkla sonuçlanmış, 3 astronotu geri getirmek için tüm dünya seferber olmuştu. Bunun etkisiyle insanlar da uzay yolculuklarına güven kaybı yaşandı. Başlıca sebeplerinden biri de uzayda yalnız olmadığımıza ilişkin bazı bulgular. Teoriye göre ABD, gizli bir araştırma yapmak üzere Apollo 18 seferini düzenledi. Normalde 8 operasyonluk bütçe içerisinde Apollo 18 bulunuyordu. Ama halkın Ay yolculuklarına kayıtsız kalması nedeniyle, Apollo 18 iptal edilmişti. Bu bir gerçek. Araştırabilirsiniz. Ama söylemlere göre Ay yüzeyinde 1 hafta geçirildi ve insanlığa açıklanmaması gereken bulgular elde edildi.

Bunlar tabii tamamen komplo teorisi. İçine girdikçe kafayı sıyırabilirsiniz. Ay yolculuğu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, döneminde yazılmış ve tüm ekonomik, siyasi, fiziksel ve astrofiziksel bilgileri içeren Ay'a İlk Adımlar, Apollo 11 ve Sonrası kitabına bakabilirsiniz. Eski basım olduğu için sahaf gezmeniz gerekebilir.
 
Gildildi ve ya gidilmedi bunu tam olarak bilemeyiz. Fakat şu bir gerçektir ki, evrenin kısmen keşfedilmesi yüzyıllar alıcak.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı