Ay'a gitmek ne işe yarar?

SSCB Uzaya çıkınca, ABD de Ay'a çıktı. (Çıkmamış da olabilir hala şaibeli.)
Bilim sidik yarışına malzeme oldu.
Hala da gövde gösterisi olarak düşünüyorum.
Elbet bilime de katkısı var.
Ama asıl amaç bilim değil.
Yıl oldu 2021 hala "şaibeli" diyen var ya aklım almıyor arkadaş.
Soğuk savaş döneminde silahlar değil teknoloji savaştırılırdı. SSCB uzaya çıktığında ABD iyice NASA üzerindeki yatırımlarını artırdı ve bu sayede Ay görevini başarıyla tamamlayabildiler.
Bilimden başka bir amaç yok, soğuk savaş dönemi buna bir istisna bunun dışında eğer başka bir ihtiyaçları olsalardı NASA'yı fonlar ve uzun yıllar süren sessizlik boyunca yeni bir fırlatma görevi için Kennedy Space Center kullanılırdı. Şimdiyse özel sektör işin içine girdi, SpaceX. NASA üzerindeki baskı arttı gibi duruyor ve Mars görevlerini de hızlandırdılar.

Bilimden başka bir amaç yok, sadece SSCB yi alt etmek dışında. :D
ABD uydusu ülkelerin inandırıldıkları 'gerçekler' bunlar.
Ay'a çıkıldı ama o zaman mı daha sonra mı işte orası muamma.
Bilim bir araç, amaçsa rakibini alt etmek.
Dur ben bilim üreteyim diye kimse, hiçbir ülke kasmaz.
Bu sebeple bilim en çok savaş zamanlarında ilerler.
Antifrizin bulunması buna güzel bir örnektir.

Bilimden başka bir amaç yok, sadece SSCB yi alt etmek dışında. :D
ABD uydusu ülkelerin inandırıldıkları 'gerçekler' bunlar.
Ay'a çıkıldı ama o zaman mı daha sonra mı işte orası muamma.
Bilim bir araç, amaçsa rakibini alt etmek.
Dur ben bilim üreteyim diye kimse, hiçbir ülke kasmaz.
Bu sebeple bilim en çok savaş zamanlarında ilerler.
Antifrizin bulunması buna güzel bir örnektir.
Hayır ne alakası var? Savaş dönemindeki bilimsel gelişmeler sadece silah üretmek için kullanılır. Soğuk savaş döneminden bu yana hiçbir küresel savaş meydana gelmedi. Dünyanın en sakin yıllarını geçiriyoruz ve eskiye nazaran bilimin son 20 yılda ilerleme eğrisi hiç olmadığı kadar dik.
Hiçbir ülke kasmaz? Devlet denen aygıt bir şeyi faaliyete geçirmiyorsa özel sektör bunu onun yerine yapıyor. SpaceX örneğini vermiştim, bunun yanında üniversiteler de yüksek miktarda yatırımlar alıyorlar, bu sayede bilim son yıllarda bu kadar gelişme sağlayabildi. Devlet'in elinden çıkıp özel kuruluşların da hakim olduğu bir alan oluştu çünkü.
Ay'a hala çıkılmadığına inanıyorsan o küçük komplo teorisi üretmek için harcadığın beyin hücrelerini şu makaleyi okuyarak daha faydalı amaçlar için kullanmanı tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı