Ayıplı mal iade edilir mi?

Slowmo

Centipat
Yer
San Francisco
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Z790 GAMING PLUS WIFI - i9-14900k - RXT 4090 - DDR5 7200 Mhz Ram
Meslek
Ord.Prof.Dr.Slowmo
Selamünayküm arkadaşlar, 1 ay önce i5 14600K işlemci aldım fakat öğrendim ki 14. nesil işlemcilerde sıkıntı varmış. Zaten ara ara problemler yaşıyorum ve bu yüzden iade etmek istedim. 10 15 gün kadar önce ince hesaba yazdım fakat 14 gün içinde gönderebiliyormuşuz. Fakat aldığım ürün ayıplı mal kategorisine giriyor. Bunun için CİMER'e başvuruda bulunacağım. Sonuç sizce ne olur? Araştırdığım kadarıyla ayıplı mal 6 ay içinde iade edilebiliyormuş.

Son düzenleme:
Selamünayküm arkadaşlar, 1 ay önce i5 14600K işlemci aldım fakat öğrendim ki 14. nesil işlemcilerde sıkıntı varmış. Zaten ara ara problemler yaşıyorum ve bu yüzden iade etmek istedim. 10 15 gün kadar önce ince hesaba yazdım fakat 14 gün içinde gönderebiliyormuşuz. Fakat aldığım ürün ayıplı mal kategorisine giriyor. Bunun için CİMER'e başvuruda bulunacağım. Sonuç sizce ne olur? Araştırdığım kadarıyla ayıplı mal 6 ay içinde iade edilebiliyormuş.
Hocam 13. ve 14. nesil işlemcilerde problem olduğu doğru. Ben de aynı işlemciyi bir aydır kullanıyorum. Undervolt yaptım ve şimdiye kadar hiçbir sorun yaratmadı. Siz de sorun yaşamadıysanız bence kullanmaya devam edin. Hukuki mücadele başlatırsanız astarı yüzünden pahalıya gelir. Böyle şeyleri kovalamak Türkiye'de insanı çok yoruyor maalesef. Kardeşimde de 13. nesil i9 var o da şimdiye kadar bir problem yaşamadı. Problem yaşayan kişi sayısı hayli fazla ancak bu biraz da şans işi. Şimdiye kadar sıkıntı olmadıysa kullanın derim.

I7 ve I9 icin gecerli ve düzeltildi diye biliyorum.

Ayıplı mal kapsamında bir ürün 6 ay içinde iade edilebiliyor. Eğer ürün kullanıcı hatasından bağımsız bir sorun içeriyorsa Türk tüketici Kanunu'na göre 6 ay içinde ayıplı mal sayılır ve bu durumda iade, değişim veya tamir talep etme hakkınız var. İnce hesap size 14 gün içinde iade imkanı tanısa da, ayıplı mal olduğu takdirde bu süre 6 aya kadar uzar. CİMER'e başvurmanız bu durumu daha resmi bir platforma taşıyacaktır. Sonuç olarak, inceleme yapılması muhtemel ve lehinize bir çözüm sağlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı