Aylık 2000TL net gelir için rig tavsiyesi

İyi günler, en ucuz şekilde güncel ETH ve dolar kuruyla, elektrik gibi giderler düşünce net 2-2.5k TL arası para bırakacak bir sistem için ne kadar bütçe lazım ve hangi ekran kartı seçimini yapmalıyım? Aklıma en çok yatan kart 1660S ama bulunmuyor. Alt takım 4000-5000TL tutuyor ortalama.
Ek olarak alt takım olarak: BTC 37 anakart - işlemci - işlemci soğutucu - RAM kombosu + 850W 80+ High Power PSU + 32 GB USB bellek. + 8'li mining rig standı + 5 fan.

Alt takıma o kadar para harcamanıza gerek yok, Rig kasasını 5 li marangozda yaptırın, letgo ve sahibinden gibi yerlerden ucuza 5 li veya 6 lı anakart,RAM, işlemci seti bulabilirsiniz. 1660 Super gayet güzel seçim Hynix RAM'li olmasına dikkat edin Palit ROM'u atarak 35MH alabilirsiniz.

En az 230 MH/s lazım size. Bu doğrultuda güç tüketimi ve kart seçin. Eski kartları çok uygun olduğu sürece tercih etmeyin. 3000 serisi kartları kovalayın derim. Sadece ETH için ise AMD 6000 serisi F/P olarak önde olabilir kart ve fiyata göre.

8 GB RX 570/580/590 alabilirsiniz birkaç tane.

Elektrik çok harcıyor diye biliyorum.
1080 Ti daha iyi bir seçim olur.

Bulunması zor ve elektrik harcaması onunda çok diye biliyorum.
Alt takıma o kadar para harcamanıza gerek yok, rig kasasını 5'li marangozda yaptırın, Letgo ve sahibinden gibi yerlerden ucuza 5'li veya 6'lı anakart, RAM, işlemci seti bulabilirsiniz. 1660 Super gayet güzel seçim Hynix RAM'li olmasına dikkat edin Palit ROM'u atarak 35mh alabilirsiniz.

Öneriniz varsa alt takım olarak önerilere açığım. Ve 1660S'in Hynix olayını biliyorum ama çok az var ve fiyat olarak yüksek oluyor.
En az 230 MH/s lazım size. Bu doğrultuda güç tüketimi ve kart seçin. Eski kartları çok uygun olduğu sürece tercih etmeyin. 3000 serisi kartları kovalayın derim. Sadece ETH için ise AMD 6000 serisi F/P olarak önde olabilir kart ve fiyata göre.

30 serisi hangi kart en F/P olanı acaba? 6600 almak istiyorum aslında 6600XT'den daha iyi geldi gözüme ama ileride ETH'den başka bir şeye yönelmek gerekirse korkum var.

Elektrik çok harcıyor diye biliyorum.

Bulunması zor ve elektrik harcaması onunda çok diye biliyorum.

Öneriniz varsa alt takım olarak önerilere açığım. Ve 1660S'in Hynix olayını biliyorum ama çok az var ve fiyat olarak yüksek oluyor.

30 serisi hangi kart en F/P olanı acaba? 6600 almak istiyorum aslında 6600XT'den daha iyi geldi gözüme ama ileride ETH'den başka bir şeye yönelmek gerekirse korkum var.
Net bir cevap zor. Şu an fiyatlar düşüyor ve piyasa allak bullak oldu. ETH kuru düşük. 3000 serisinde 3060 veya 3060 Ti olabilir.

Söylenen bütçe rakamlarını %21 den bankaya koysan daha fazla kazanırsın

yada %17 den net grakam ile Döviz korumalı yatırırsan 3/6/9 aylık periyot sonunda dolar/EUR %17 den çok artarsa, arttığı kadar ana para olarak geri alırsın..

Söylenen bütçe rakamlarını %21'den bankaya koysan daha fazla kazanırsın.

Ya da %17'den net grakam ile döviz korumalı yatırırsan 3/6/9 aylık periyot sonunda dolar/EUR %17'den çok artarsa, arttığı kadar ana para olarak geri alırsın.

Haklısınız ama daha uzun vadeli düşünüyorum zaten ETH bu düzeyde kalmaz büyük ihtimalle şu an dipte.

Haklısınız ama daha uzun vadeli düşünüyorum zaten ETH bu düzeyde kalmaz büyük ihtimalle şu an dipte.
Yarısına ETH alıp yarısına RIG kurun öyle düşünürsanız. Ya da al sat yapın atıyorum 30000'dan alıp 33000'ten satsanız elektrik yok vs vs bilmek lazım tabii nedereyse meslek oldu bir yerde. Tabi ki YTD 😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı