AYT matematik konuları gereksiz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@XEfe.Bey, ben kusursuzum demiyorum. O konuda yanlış yönlendirmeyelim ancak sınav ağır. Umarım gerekenler en kısa sürede yapılır da zor. Ümidim yok. Bir şey yaparsa bu Z kuşağı yapacak, onlardan çok ümitliyim.

Müfredat gayet ağır. Türkiye'de öğrencilerin yarısından fazlası matematik yapamıyor. Bunun sorumlusu kim, bizler mi? Ayrıca Little Cat öğretmen, bilgisiz değil. Sen onun gibi bilemezsin.
Önce de yapamıyordu, orta okul düzeyine indirseniz de yapamayacak. Bu konuyla ilişiği olmayanlar ölçek değil.

@496391, nereden biliyorsun? İndirildi mi hiç, ne biliyorsun?

@496391, nereden biliyorsun? İndirildi mi hiç, ne biliyorsun?
Temel matematikte kalem oynatamayacak öğrenciler için ön kalkülüs ne kapsamda anlatılmış hiçbir şey ifade etmiyor.
Ayrıca yükselen Asya ülkelerinin eğitiminin yanında Türkiye'deki garabet, çocuk eğlencesi kalır. Ağır eğitim Doğu Asya'da muhteşem işler çıkarıyor.

@496391, her insanın öncelikle her şeye yeteneği olmayabilir, bu bir. İkincisi ne biliyorsun belki yapan olacak. Bunu bilebilir misin? Kaldı ki diğer ülkelerin sen sınav sorularına hiç baktın mı oralarda bu kadar zorluyorlar mı?

Bir şeyi yetecek düzeyde öğretmek yeterlidir. Onun dışında üniversitede onunla ilgili bir bölüme gidersen o zaman yoğunlaştırılabilir. Ancak sınav müfredatı ağır ne yazık ki.

Temel matematikte kalem oynatamayacak öğrenciler için ön kalkülüs ne kapsamda anlatılmış hiçbir şey ifade etmiyor.
Ayrıca yükselen Asya ülkelerinin eğitiminin yanında Türkiye'deki garabet, çocuk eğlencesi kalır. Ağır eğitim Doğu Asya'da muhteşem işler çıkarıyor.
Finlandiya'da eğitim daha hafif ama bizden başarılılar 😅.

potansiyeli olanları kısıtlamak
Potansiyeli olanları zaten kısıtlamıyoruz. Üniversitede verilecek eğitim yoğunlaştırılabilir, adı üstünde üniversite. Oradaki eğitimin de belirli bir niteliği olması lazım. Herkes üniversite zaten okumamalı.

Onun dışında ÖSS sorularına bak, demek istediğimi anlarsın.
Finlandiya'da eğitim daha hafif ama bizden başarılılar 😅.
Arkadaş işte bunu anlamak istemiyor. Yarım saattir diyorum ki ağır eğitim hiçbir işe yaramaz. Ama yok, ortaokul müfredatı. (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı