AYT matematik konuları gereksiz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuştuğum insanları saymıyorum.

Evet yeri geldiğinde edebilirsin bu normal bir şey. Çoğu neredeyse uyku düzenini bozmadı bile. Kaldı ki bunların arasında 6k-7k yapmış insanlar da var.

1K 2K'ye giren elemanlqri gördün mü onlar öyle olabilir ama çoğu gece 2 3'lere kadar ders çalışıp öyle uyku düzeni bozuk olanlari bende gördüm.
Özellikle son pandemi döneminde herkes çok zorlandi ama konular hakkinda pek değişiklik olmadini 2019 2020 hariç. Onda ilk dönem konularıni mi ne yapmışlardı hatırlamıyorum.
 
Fazla abartıyorsunuz lti ve trigonometri zor konular değiller ortalama bir çalışmayla yapılabilecek düzeydeler ama YKS'nin bazen gereksiz bazen gereksiz kolay sorulduğunu bu yıl gördük mat zorken fen bebek işiydi sistem dengeyi kuramıyor müfredatta sıkıntı yok
 
Mühendis olmak isteyen adama nerdeyse ucu bucağı olmayan biyoloji kimya ezberletiliyor. Öğretilmiyor ezberletiliyor. Yok müziği yok bilmem nesi saçma sapan programlar kimse kusura bakmasın bir kişinin matematiğe kafası yatıyorsa mühendis olmak istiyorsa bile olması zorlaşıyor. Ha bu arada üniversiteye gidicem kurtulucam diyorsanız orda da edebiyat tarih dersleri gene sizi bırakmıyor bu sistemleri kim yapıyor aklını sorgulamak lazım.
Fazla abartıyorsunuz lti ve trigonometri zor konular değiller ortalama bir çalışmayla yapılabilecek düzeydeler ama YKS'nin bazen gereksiz bazen gereksiz kolay sorulduğunu bu yıl gördük mat zorken fen bebek işiydi sistem dengeyi kuramıyor müfredatta sıkıntı yok
Konular bence de yeterli ama herkesin aynı şeyi görmesi saçmalık. Bunu şuan üniversiteden yazan biri olarak söylüyorum bu arada. Ezberlediğim tonlarca kimya biyoloji bilgisi yalan oldu :=)
 
Matematikle ilgili iş yapmayacak biri için gereksiz. Fakat mühendislik vs. düşünüyorsanız olmazsa olmaz konulardan. Daha önce bu konular daha uzun ve kapsamlıymış lisede. Epey alt konu kırpmışlar. Özellikle türev ve integral mühendisliklerde, dolayısıyla matematikte önemli bir yere sahipken hepsini üniversiteye göndermek saçma olur. Öğrenim süresi bile uzayabilir.
 
Mühendis olmak isteyen adama neredeyse ucu bucağı olmayan biyoloji kimya ezberletiliyor. Öğretilmiyor ezberletiliyor. Yok müziği yok bilmem nesi saçma sapan programlar kimse kusura bakmasın bir kişinin matematiğe kafası yatıyorsa mühendis olmak istiyorsa bile olması zorlaşıyor. Ha bu arada üniversiteye gideceğim kurtulucam diyorsanız orada da edebiyat tarih dersleri gene sizi bırakmıyor bu sistemleri kim yapıyor aklını sorgulamak lazım.

Konular bence de yeterli ama herkesin aynı şeyi görmesi saçmalık. Bunu şu an üniversiteden yazan biri olarak söylüyorum bu arada. Ezberlediğim tonlarca kimya biyoloji bilgisi yalan oldu:=)

Kanka benim de kimya biyoloji yalan oldu )okuyunca hatırlıyom)ama mat ve fizikten gördüklerimizin ilerisini üniversite de şu an gördüğümüz için sıkıntı olmuyor. Ben fen lisesi mezunuyum biz hep fazlasını gördük kardeşim niteliksiz bir okulda ona ders anlatmaya çalışıyom gereksiz bilgilerde veriyom aslında herkes aynı şeyi görmüyor ama bu eğitim sistemi yanlış değil demek değil :)
 
Ben de fen lisesi mezunuyum bak konuların zorluğu tamam denebilecek seviyede ama tıp okuyacak adama matematiktir fiziktir neden öğretiyorsun ki ? Onu diyorum.
 
Tartışmalar harika okurken keyif aldım. Bence forumda gizli ÖSYM elemanları ya da öğretmen var.
 
Tıpta matematik ve fizik gerekli? Anlıyorum kolay gelsin sana.

Dalga mı geçiyorsun sen o aletlerin kullanım mantığından vücuda ne kadar gerekli doz aşı/ilaç verilmesi bir organın ne kadar süre dışarıda kalabileceği vs daha birçok kısımda matematik kullanılıyor çoğu şey hesaplanmış şekilde sunuluyor ama uygulayabilmen için mat ve fiziği bilmelisin cahilliğine son vermişimdir umarım hadi şimdi sana kolay gelsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı