AyYıldız tim Spartak Moskova sitesini neden hackledi?

Ayyıldız Team dişe tırnağa değecek hiçbir hack olayına karışmamıştır, lakin Red hack adında bir grup vardı 2012 yıllarındaydı yanılmıyorsam içişleri bakanlığını hackleyip milletin trafik borçlarını silmişti.
Haber kaynağına ulaştım, 2007 de olmuş olay.
2013 yılında tekrar borç silme işine koyulmuşlar, buda başka bir haber kaynağı.
İnternette baktım Türkiyenin emniyet sitelerini falan hacklemiş dedim herhalde Türkiye karşıtı fakat senin bu yorumunu görünce bir düşündüm. Ama aslında buda devlete karşı gelmek değil mi?
Hocam "saldırı" diyor bunlar basit şeyler. Ben bile DDoS saldırısı yapabilirim.
İsrail devlet sitelerini hacklemek , Ulusal kanal sitesini hacklemek,Sırbistan'daki sivil ve kamu kuruluşlarının internet sitelerini Srebrenitsa Katliamını anmak için hacklemek. Bunlar da var? Bunlar gerçek değil mi?

İnternette baktım Türkiye'nin emniyet sitelerini falan hacklemiş dedim herhalde Türkiye karşıtı fakat senin bu yorumunu görünce bir düşündüm. Ama aslında bu da devlete karşı gelmek değil mi?

İsrail devlet sitelerini hacklemek, ulusal kanal sitesini hacklemek, sırbistan'daki sivil ve kamu kuruluşlarının internet sitelerini srebrenitsa katliamını anmak için hacklemek. Bunlar da var? Bunlar gerçek değil mi?

Gerçek evet, ama bir de şöyle düşün." herhangi bir şekilde siber güvenliğe sahip olmayan sıradan bir kanala sızıp ezan okutmak". Orada böyle olsaydı ilgini çeker miydi? Televizyon kanallarını hacklemek de zor değil çünkü korunmuyorlar. İnternet sitelerinden bahsetmiyorum zaten. Siber güvenliğe sahip bir internet sitesini hackleyemezler, eğer web siteleri hakkında bilgisi olan sıradan birisiyse kullandığı yazılımlarla rahatça siteyi çökertebilir. Kapısı olmayan bir odaya girmek gibi düşün, sadece yürümeyi bilmeniz lazım.

İsrail devlet sitelerini hacklemek , Ulusal kanal sitesini hacklemek,Sırbistan'daki sivil ve kamu kuruluşlarının internet sitelerini Srebrenitsa Katliamını anmak için hacklemek. Bunlar da var? Bunlar gerçek değil mi?
Dostum o sitelerin hepsi Ayyıldız Tim'e ait. Gerçekten İsrail'in falan değil. Replikasını oluşturup hackledik diyorlar.

Peki Türkiye bankalarına veya sitelerine saldıran biri olursa , savunan birisi olmuyor mu? Veya başka grup var mı? Attığı videolarla falan gerçek sanıyordum açıklayıcı bir metin vs. var mı?
Şöyle ki siber güvenlik uzmanı çok fazla ve bu adamların yaptığı işler inan ki Ayyıldız Tim'inkinden daha zor.

Peki gerçek bir Türk grubu var mı?
Belki Turkhackteam olabilir ama o da çok sayılmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı