B sınıfı ehliyetin yaş sınırı azaltılabilir mi?

Eğitim alması maganda olabileceği gerçeğini değiştirmiyor. İyi niyet ve hümanizm ile doğrular ve istatistikler suistimal edilmemeli.
Kaç tane insan makas ve sürat kurbanı oldu, ttafiğe pimi çekili bomba atmaya gerek yok.

Münakaşa ettiğimiz çocuk senin kadar alınmamıştır, trollük yapıyordu burada. 😂
Keşke 14 olsam, dertsiz tasasız yaşasam. :)

O zaman hapisi boylar zaten maganda trafik kurallarının arttırılması lazım.

Eğitim alması maganda olabileceği gerçeğini değiştirmiyor. İyi niyet ve hümanizm ile doğrular ve istatistikler suistimal edilmemeli.
Kaç tane insan makas ve sürat kurbanı oldu, ttafiğe pimi çekili bomba atmaya gerek yok.

Trollük yapmıyordu saçmalamayın.

O zaman hapisi boylar zaten maganda trafik kurallarının arttırılması lazım.
Eğitim seviyesi ile ilgili bir mevzu bu, cezalar caydırıcı olsaydı bile eğitim seviyesi düşük olduktan sonra yararı olmuyor.

Sadece genç kardeşlerimizin anın heyecanından ötürü ani karar verip kaza yapmalarını istemem.
Ateş düştüğü yeri yakar her zaman.

Anlayacağın trafik dediğimiz şey yolda araba sürmekten ibaret değil.
Yeri geliyor yağmurlu havada frene basınca lastikler yeri ısırmıyor, yeri geliyor sisli havada yola hayvan atlıyor veya hayvan cesedı çıkıyor ve ani manevra yapmak zorunda kalıyorsun.

Bu bahsettiklerim karşılaşabilme ihtimalinin yüksek olduğu tehlikeler.
Bir de senin canına kast eden şoförler oluyor trafikte.

Eğitim seviyesi ile ilgili bir mevzu bu, cezalar caydırıcı olsaydı bile eğitim seviyesi düşük olduktan sonra yararı olmuyor.

Sadece genç kardeşlerimizin anın heyecanından ötürü ani karar verip kaza yapmalarını istemem.
Ateş düştüğü yeri yakar her zaman.

Anlayacağın trafik dediğimiz şey yolda araba sürmekten ibaret değil.
Yeri geliyor yağmurlu havada frene basınca lastikler yeri ısırmıyor, yeri geliyor sisli havada yola hayvan atlıyor veya hayvan cesedı çıkıyor ve ani manevra yapmak zorunda kalıyorsun.
Araba bakım zorunluluğu radarlar falan hepsi gelmeli zaten. Radarlar arttırılmalı.

İcardi üzerinden insanları eleştirecek kadar düşmüşsün şu yaşında.

O iş yaş kardeşim.

Ama Avrupa'da 16 veya 17 de falan alınabiliyor?
Dediğin gibi olması için Avrupa'nın eğitim ve kültür seviyesine ulaşmamız gerekiyor. Bana kalırsa onca yıllık sürücülerde bile şu an direksiyon sınavını geçemeyecek insanlar varken, 16-17 yaş için ehliyete ülkemiz hazır değil dostum.

Son düzenleme:
O iş yaş kardeşim.

Dediğin gibi olması için Avrupa'nın eğitim ve kültür seviyesine ulaşmamız gerekiyor. Bana kalırsa onca yıllık sürücülerde bile şu an direksiyon sınavını geçemeyecek insanlar varken, 16-17 yaş için ehliyete ülkemiz hazır değil dostum.

16-17 yaşı geç tüm sürücülere yılda iki kere yani 6 ayda bir ücretsiz sınava tabii tutulmalı öyle kısada değil 6 saatlik sınav kalırsa ehliyetine süresiz el konulmalı, Adana'da dükkan önündeki kanepede uyuyan gence çarpan Tofaş'ı gördükten sonra buna karar verdim mutlak yapılmalı dediğim gibi sınavdan kalırsa süresiz el konulmalı öyle bir daha gir kazan falanda yok direk el konulmalı süresiz, araba kullanamayacağı için arabasınada devlet el koymalı.

Sen kanepede uyu kenarda dükkan önünde gelsin biri onca çarpacağı yer varken sana çarpsın bu kadarı Çin'de veya Rusya'da bile olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı