B12 vitamin iğnesi boy uzatır mı?

tron243"

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2020
Mesajlar
179
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
17 yaşındayım. Boyum 1.62, 60 kiloyum. 1 hafta önce hastaneye gittim, B12 eksiklğinden dolayı B12 iğnesi oluyorum. B12 iğnesi ile ilgili ne biliyorsunuz? Saygılar. Dodex ampul kullanıyorum.
 
Bu saatten sonra uzayacağını sanmıyorum. B 12 iğnesi boy uzatmaz diye biliyorum. Uzaman durana kadar 2 3 santim daha uzarsın. Sporla ilgilenirsen aynı şekilde 2 3 daha uzarsın. Sonuç olarak 1.70 boyuna yaklaşırsın uğraşırsan tabi.
 
Çikolata yersem zeki olurmuyum gibi birşey, B12 vitamini yanlış bilmiyor isem fazlası zaten vücutta tutulmayan atılan birşey onun haricinde boy ile hiç alakası yok daha çok hafıza konusunda yardımcı olan birşey.
 
Bu saatten sonra ne yazık ki en fazla 1-2 cm atabilirsiniz, o da belki. B12 vitamin iğnesinin boy ile alakası yok bu arada bildiğim kadarıyla. Eğer boy kısalığını telafi etmek gibi bir şey düşünürseniz vücut yapabilirsiniz.
 
Benim de boyumun kısa olması sebebiyle endokrinoloji bölümüne gitmiştim. Tam hormon ilacı vereceklerdi ki -yaklaşık iki sene hiç uzamadım- doktora gitmeye başladığım sene içinde bayağı uzadım fakat hala yaşıtlarımla boy olarak hala denk değildim, ilaç falan vermediler. Bunların yanında beynimde -hipofiz bezinde- küçük bir nodüler lezyon ve kan tahlilimde B12 + Demir eksikliği bulundu. Zaten doğuştan beri demir eksikliği problemim vardı ama lezyon demir eksikliğine göre kat kat daha önemli tabii ki. Arada bir MR çekiliyorum bu kadar. Kısa boyunla basketbol ve basit kızlar haricinde her şeyi elde edebilirsin :D. İnsanlar parayla bile saadetin olmadığını söylüyor boyla mı olacak?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı