B450M-Dragon G.Skill RAM'ler çalışmıyor

111warhammer111

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar,

• Ryzen 3600X.
  • Anakart B450M-Dragon.
  • ASUS RX 580.
  • 2x 8 GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz.
Toz temizliği yaptım ve bir bozuk fanı değiştirdim, makineyi topladım ve siyah ekran verdi. Speaker anakartta yok, o nedenle bip sesi de yok. Neyse, biraz araştırdım ve RAM'leri tek tek takıp test ettim.
  • RAM 1 slot 1 çalışıyor.
  • RAM 2 slot 1 çalışmıyor.
  • RAM 1 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 2 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 1 slot 1 - RAM 2 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 2 slot 1 - RAM 2 slot 1 çalışmıyor.
Dün sabah 16 RAM olarak çalışan makinem şimdi sadece tek slotta ve tek RAM ile 8 GB olarak çalışıyor.

Benim bu durumda olabileceğini düşündüğüm hata: RAM'in biri veya slotun biri bozuk.
İkisinin birden bir anda arızalanması mantık dışı.

Pili söktüm, ELK'yi söktüm yeniden çaliştırdım.
CPU'yu ağır yük ile test ettim hata vermedi.
Ekran kartını yükte test ettim sorun vermedi.
Bu siyah ekran hatasını ilk aldığımda da bir iki yapmıştı kartları yerine bastırıp yeniden denemiştim ve olmuştu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

• Ryzen 3600X.
  • Anakart B450M-Dragon.
  • ASUS RX 580.
  • 2X 8 GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz.
Toz temizliği yaptım ve bir bozuk fanı değiştirdim, makineyi topladım ve siyah ekran verdi. Speaker anakartta yok, o nedenle bip sesi de yok. Neyse, biraz araştırdım ve RAM'leri tek tek takıp test ettim.
  • RAM 1 slot 1 çalışıyor.
  • RAM 2 slot 1 çalışmıyor.
  • RAM 1 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 2 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 1 slot 1 - RAM 2 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 2 slot 1 - RAM 2 slot 1 çalışmıyor.
Dün sabah 16 RAM olarak çalışan makinem şimdi sadece tek slotta ve tek RAM ile 8 GB olarak çalışıyor.

Benim bu durumda olabileceğini düşündüğüm hata: RAM'in biri veya slotun biri bozuk.
İkisinin birden bir anda arızalanması mantık dışı.

Pili söktüm, Elk'yi söktüm yeniden çaliştırdım.
CPU'yu ağır yük ile test ettim hata vermedi.
Ekran kartını yükte test ettim sorun vermedi.
Bu siyah ekran hatasını ilk aldığımda da bir iki yapmıştı kartları yerine bastırıp yeniden denemiştim ve olmuştu.

Merhabalar öncelikle.

RAM slotlarınızda arıza olabilir veya hem RAM hem slotlar arızalı da olabilir. Bunu şöyle test edeceğiz.
RAM'lerinizi taktığınızda sistem belki görmüyordur ama BIOS görüyor mu kontrol edin.

RAM'lerinizi Memtest86 ile ayrıntılı RAM testine sokacaksınız.

En azından çalışan bir RAM 'inizi çalışan bir slotta bu şekilde test edeceksiniz. 1 hata bile almazsanız o RAM sağlamdır diyebiliriz. Hiçbir slotta çalışmayan RAM'inizi başka bir bilgisayara takıp çalıştırmayı deneyin. İmkanınız yoksa RAM'lerinizi alıp bir bilgisayarcıya gidip test etmesini isteyin. Yardımcı olurlar. Eğer o RAM'iniz başka bir bilgisayarda sorunsuz çalışıyorsa sıkıntı anakarttadır.

Ki zaten şu anlattıklarınızdan şahsi düşüncem RAM'lerin değil anakartın sıkıntıda olduğu. Yine de deneyin.

Buna göre yol izleriz.

Saygılarımla.

Bir bilgisayar tamircisi buldum ve RAM'lari onun makineye taktırdım fakat o makineda hiç açmadı ama DDR4 kaldırıyor mu onu bilmiyordu. ( ben buyuk bir şehirde yaşamıyorum ) dedigine gore kendi RAM'leri 2600 lükmüş ben bunları BIOS'tan standart hale getirmiştim zaten mantıken çalışmalıydı yani bana göre bir slot ve bir RAM bir şekilde gitmiş durumda İtopya'dan almıştım pazartesi günü servis için konuşacagım bakalım nasıl olacak ….

Bu statik elektrik ve korozyon için silgi yontemini uygulamıştım sonuç alamadım …
Memtest 86'yı da deneyecegim bilgi için teşekkürler.

Bir bilgisayar tamircisi buldum ve RAM'lari onun makineye taktırdım fakat o makineda hiç açmadı ama DDR4 kaldırıyor mu onu bilmiyordu. ( ben buyuk bir şehirde yaşamıyorum ) dedigine gore kendi RAM'leri 2600 lükmüş ben bunları BIOS'tan standart hale getirmiştim zaten mantıken çalışmalıydı yani bana göre bir slot ve bir RAM bir şekilde gitmiş durumda İtopya'dan almıştım pazartesi günü servis için konuşacagım bakalım nasıl olacak ….

Bu statik elektrik ve korozyon için silgi yontemini uygulamıştım sonuç alamadım …
Memtest 86'yı da deneyecegim bilgi için teşekkürler.

Rica ederim. Biz iyi düşünelim. Sadece anakart bozulmuşsa değişim ya da garanti, servis sorunu çözer umarım. Anakart konusunda ya da direk donanımı servise gönderme konusunda konuşun evet. Yardımcı olsunlar. Süreç hakkında bir çözüme kavuşursanız konuyu güncellersiniz. Böylece daha sonra gelen kişiler için de yararlı olur.

Saygılarımla.

@Shadow Ryzen buradan özür diliyorum aptalca mesajlarım için, başka bir şey diyemeden affınıza sığınıyorum.
Estağfirullah affetmek Allah'a mahsus. Keşke karşınızdaki kişiyi de dinleseniz, sadece benim bildiğim doğru demeden o zaman hiçbir sıkıntı olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı