B450M Mortar Max çok ısınıyor

zokra

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda B450 Mortar Max aldım.
Sıvı soğutucum kasaya uymadığı için uzay montaj olarak kullanıyorum.
Anakartın güney köprüsü ve işlemcini yanındaki katı soğutucu çok ısınmakta. Güney kutbuna el değmiyor, o kadar diyebilirim. :)
Çözüm olarak anakartın üzerine bir fan koydum ama anakartın teknik bir arızası olduğundan şüpheleniyorum. Ya da BIOS güncellemesiyle çözebilir miyim? Düşüncelerinizi ve çözüm yollarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam chipset güncellemeyi deneyin, benim de B450M S2H V2 anakartımın chipseti el değmeyecek kadar ısınıyordu bariz bir şekilde sıcaklığın düştüğünü söyleyebilirim. Uzay montajdan kaynaklıda ısınması normal, herhangi bir hava sirkülasyonu yok çünkü.

aynı
Hocam chipset güncellemeyi deneyin, benim de B450M S2H V2 anakartımın chipseti el değmeyecek kadar ısınıyordu bariz bir şekilde sıcaklığın düştüğünü söyleyebilirim. Uzay montajdan kaynaklıda ısınması normal, herhangi bir hava sirkülasyonu yok çünkü.
Kaç derece oluyor? En iyisi iyi kötü bir kasa alıp denemeniz. Uzay montaj daha fazla ısınır ama sizin dediğiniz kadar sıcak olması normal mi bilmiyorum.
b250m pro vd anakartımı aynı şekide kullandım bu kadar ısındığını görmedim
Kaç derece oluyor? En iyisi iyi kötü bir kasa alıp denemeniz. Uzay montaj daha fazla ısınır ama sizin dediğiniz kadar sıcak olması normal mi bilmiyorum.
kaç dereceye çıktğına bakmadım kontrolleri yaparım.

Merhaba, yakın zamanda B450 Mortar Max aldım.
Sıvı soğutucum kasaya uymadığı için uzay montaj olarak kullanıyorum.
Anakartın güney köprüsü ve işlemcini yanındaki katı soğutucu çok ısınmakta. Güney kutbuna el değmiyor, o kadar diyebilirim. :)
çözüm olarak anakartın üzerine bir fan koydum ama anakartın teknik bir arızası olduğundan şüpheleniyorum. Ya da BIOS güncellemesiyle çözebilir miyim? Düşüncelerinizi ve çözüm yollarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Aynı anakartı bende, eski tip 1 adet egzoz fanı olan bir kasada yan kapak açık bir şekilde kullanıyordum. Anakartın sol tarafında USB portlarının olduğu kısım el değmeyecek şekilde ısınıyordu. Mesh panelli bir kasa aldığımda bu sorun ortadan kalktı. Bilgisayar bileşenlerine hava sirkülasyonu yaparsan o ısınma ortadan kalkar şahsi fikrimce.

Tekrar merhabalar anakart ın BIOS'unu güncelledim ve sicaklik değerlerini gözlemledim ortalama 55 derecelere kadar çıkıyor ama ciddi şekilde zorlarsam yüksek sıcaklıklara ulaşacağını düşünüyorum ben ilk defa bir anakartın bu kadar ısındığını görüyorum benim çözümüm anakartın üzerine 12 mmlik düşük devirli bir fan koymak oldu ciddi anlamda etkisini görüyorum diğer modellerdede aynımı merak ediyorum yorumlarınızı bekliyorum teşekkürker.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı