Çözüldü B450M S2H Monterey mikrofon çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vacbir

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba kurulum yapalı birkaç saat oldu fakat çözemediğim bazı şeyler var. Kurulum yaptığımdan beri monitör hoparlörüm ve kulaklığım sıkıntısız çalışıyor fakat kulaklığımın mikrofonunu bir türlü çalıştıramadım. Kulaklığım standart çift giriş kulaklık HyperX Cloud Silver, bazı rehberlerde gördüğüm kadarıyla hackintool programı ile deneye yanıla alcid= değiştirdim ve bütün fonksiyonları denedim. Hepsinde kulaklıkta ses var fakat hiçbirisinde mikrofon çalışmıyor. Her değiştirmemden sonra CFG dosyasını kaydedip reset NVRAM yaptıktan sonra sistemi çalıştırdım. Acaba anakartın mikrofon ses girişini mi onaylamıyor diyeceğim ama sistem bir mikrofon görüyor ama mikrofon sesi alamıyor. Kullandığım Anakart: Gigabyte B450 S2H, daha önce yaşayıp çözebilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar AMD anakartlarda 3.5mm mikrofon jak girişini çalıştıramazsınız. Burada da zaten belirtilmiş.
1666935231875.png

Monterey için VoodooHDA kurulumu ise burada anlatılmış. Hocam ya direkt USB mikrofon kullanacaksınız ya da VoodooHDA.
Ses sürücülerinde sıkıntı var sanırım, bende B450M-DS3H kullanıyorum. Göbeğim çatlamıştı sorunu çözene kadar. En son yeni BIOS güncellemesi çıktı, onu yaptıktan sonra eski versiyonlu bir ses sürücüsü kurdum da öyle çözülmüştü. Şu anda güncel sürücü kurulu, sorun yok.

Ses sürücülerinde sıkıntı var sanırım, bende B450M-DS3H kullanıyorum. Göbeğim çatlamıştı sorunu çözene kadar. En son yeni BIOS güncellemesi çıktı, onu yaptıktan sonra eski versiyonlu bir ses sürücüsü kurdum da öyle çözülmüştü. Şu anda güncel sürücü kurulu, sorun yok.
Hocam bunu Hackintosh kurulumunda yaşadığınız değil mi? Bir arkadaş da konu AMD Hackintoshlarında 3.5MM jak girişleri çalışmıyor BT ve USB mikrofonları destekliyor çevirici kullanın demişti. Bilginiz varsa çözebilme yolumla alakalı ulaşırsanız minnettar olurum.

Hocam bunu Hackintosh kurulumunda yaşadığınız değil mi? Bir arkadaş da konu AMD Hackintosh'larında 3.5mm jak girişleri çalışmıyor BT ve USB mikrofonları destekliyor çevirici kullanın demişti. Bilginiz varsa çözebilme yolumla alakalı ulaşırsanız minnettar olurum.

Kusura bakmayın, konunun yerine dikkat etmeden balıklama dalmışım. Bahsettiğim sorunu Windows üzerinde yaşamıştım.

Jack girişine farklı bir kulaklık takınca mikrofonu çalışıyor mu?

Hiçbir şekilde mikrofon çalışmıyor. USB'den bağlantı sağladım çeviriciler ile orada da aynı şekilde. Hiçbir mikrofonu görmüyor. Sadece jaka giriş yaparken o dip sesi algılıyor sonra mikrofona ait bir iz yok.

Hocam neyi değiştirdiniz emin değilim ama sanırım alcid değiştirdiniz anladığım kadarıyla. Yine çalışmadı mikrofon. Ben hackintool üzerindeki tüm alcidleri denemiştim. Hiçbirisinde mikrofon gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı