B550 Edge Wi-Fi ile 2 RAM kullanmak

• Konuyu başlatan Tclare
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 582

Tclare

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance 8x2
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Merhaba MSI B550 Edge Wi-Fi anakartım mevcut 4 adet RAM slotu var renklerle ayırt edilmemiş hepsi siyah DDR4 Corsair 8x2 3600 RAM'lerim mevcut. RAM'leri 1 sıra aralıkla 1-3, 2-4 gibi takılmasını okudum şu an yan yana 3 ve 4. slotlara takılı ve açılıyor PC bir sıkıntı olur mu yoksa değişmem mi gerek?

Dual channel çalışması için 2 4 takılması gerekiyordu galiba. Boş-Dolu-Boş-Dolu şeklinde.

1-3 ve 2-4 olmasının sebebi kanalların A ve B diye ayrılması ve bunların ayrı ayrı listelenmesi.
b550.jpg

Şu an Single ya da Flex çalışıyordur, tam verim için işaretlediğim yerlere takılacak.

2 ve 4. slotlara takmam gerek tam verim için o zaman teşekkür ediyorum. Bir de BIOS da profil 1 ve profil 2 var hangisini seçmem lazım bilginiz var mı?

2 ve 4. slotlara takmam gerek tam verim için o zaman teşekkür ediyorum. Bir de BIOS da profil 1 ve profil 2 var hangisini seçmem lazım bilginiz var mı?
Genellikle 1 ve 2 arasında çok bir değişiklik yok. Bios güncellemesi sırasında bir sıkıntı olursa yedek olarak kullanma amacıyla yapılmış bir önlem olarak düşünebilirsiniz. Brick olmasını engellemesi amacıyla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı