B550 sistem kendi kendine kapanıp açılıyor

Katılım
4 Kasım 2018
Mesajlar
1.023
Çözümler
2
Oyun oynuyorum falan ama hiçbir sıkıntı yok. Sonra bilgisayarın başından kalkıyorum bir süre sonra geri geldiğimde bilgisayar kilit ekranında oluyor açtığımda ise tüm uygulamalar kapanmış oluyor. Galiba kapanıp açılıyor bilgisayar. Ayarlardan baktım ama otomatik uyku veya kapanma kapalı. Anakartımı B450'den B550'ye çıkardım. Acaba onla mı alakası var? Bilgisayarı bırakmadığım sürece böyle bir şey olmuyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Sorunun çözümü bu, bir de anakart,ram ,işlemci gibi parçalarda değişiklik yaptığınız zaman temiz kurulum yapmanız gerekiyor eğer yapılmaz ise bu gibi sorunlar olur veya dosyalarınız çakışır. Lisanslı olup olmaması herhangi bir sorun teşkil eder mi bilmiyorum.
Temiz kurulum yaptım. Driverları kurdum. Sorun çıkarsa yazarım tekrar.
 
Tamamdır, sorun çözülürse mesajı çözüm olarak işaretleyebilirsiniz aynı sorunu yaşayan bir başka kişi konuyu arattığı zaman direk çözüme ulaşır.
Gece oyun indirmesi başlatmıştım. Sabah baktığımda kilit ekranındaydı. Açtım kilidi uygulamalar kapanmıştı ama oyunun tamamı yüklenmiş. Ne yapmam gerekiyor? Anakart'ın ayarlarında bir şey değiştirmem gerekiyor mu?
 
Hiçbir Zaman'a ayarladım. Belki B550'nin kendisinde böyle bir ayar vardır. BIOS'tan falan ayarlamak gerekiyordur ama herhangi bir parçada sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Ayar yapmam gerektiğini düşünüyorum ama ne yapmam gerekiyor onu da bilmiyorum.

Ayar yapmanız gerekmiyor, hiçbir zamana ayarlamanız kilit ekranına gelmesini önler sorununuz çözülmüştür iyi günler. RAM MHz değerini kontrol edebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı