Babam abimle bana ayrımcılık yapıyor

Liseyi fen lisesinde ve yatılı okumaya karar verdim.
Yatılı okumak zordur. Gerçekten eminsen yapmanı tavsiye ederim. Yaşınız küçük. Daha çok günleriniz olacak. Baban belli bir süre büyümeni bekliyor olabilir. Sana şuanlık ne kadar saçma gelirse gelsin evin sıcaklığını başka bir yerde bulamazsın. İllaha yatılı okuyacağım diyorsan da ya bulunduğun ilde yada kendine yakın başka bir ilde oku. En azından çekebileceğin sıkıntı ve zorlukları en asgari düzeye indirgeyebilirsin. İş meselesine gelirsek yarı zamanlı bir işte çalışmayı deneyebilirsin. Göründüğü kadar kolay olmayabilir ama bir zaman sonra insanlarla uğraşmaya alışıyorsun.

Yatılı okumak zordur. Gerçekten eminsen yapmanı tavsiye ederim. Yaşınız küçük. Daha çok günleriniz olacak. Baban belli bir süre büyümeni bekliyor olabilir. Sana şu anlık ne kadar saçma gelirse gelsin evin sıcaklığını başka bir yerde bulamazsın. İllaki yatılı okuyacağım diyorsan da ya bulunduğun ilde ya da kendine yakın başka bir ilde oku. En azından çekebileceğin sıkıntı ve zorlukları en asgari düzeye indirgeyebilirsin. İş meselesine gelirsek yarı zamanlı bir işte çalışmayı deneyebilirsin. Göründüğü kadar kolay olmayabilir ama bir zaman sonra insanlarla uğraşmaya alışıyorsun.

İlçeme 50 kmlik uzaklıkta bir okulda okumayı planlıyorum.

İlçeme 50 kmlik uzaklıkta bir okulda okumayı planlıyorum.

O halde ilçeyi şimdiden araştır. Gerekirse forum sitelerinde uygun alanlarda başlık açarak nasıl bir yer olduğunu yaşayanlardan öğrenebilirsin. Bak bakalım tehlikeli bir yanı var mı? Okulun konumunu ve yurdun okula uzaklığını öğren. En önemlisi ilçeye gidiş dönüş seferi yapan taşıtların hangi saatler arası faal vaziyette olduğunu öğren. Ani bir durumda gidip gelebilmen güzel olur.

Canını sıkmamaya çalış dostum, seni çok iyi anlıyorum üniversiteyi beklersen çok daha rahat edeceksin. Karşına ne çıkacağı belli olmaz, belki çekiliş falan kazanırsın talih başına konar. Şu an için yapabileceğin bir şey yok, abinle anlaşmaya çalış aran iyiyse derdini onla da konuş. Veya buraya yazdıklarını babana anlat. Canını sıkma, bir şey olduğu zaman bize danışabilirsin, biz buradayız.

Kardeşim aldığın harçlıkları biriktirmeye çalış veya bu dönemde ne kadar da zor olsa bir işe girip birikim yapmaya çalış. Bak bana da babam birçok söz vermiştir hepsini kendim yaptım. Mesela derdiki bana "bu ay maaşımı alayım seni künefe yedirmeye götüreceğim.". Başlarda hep merakla beklerdim o günleri ama o günler gelmez oldu. Geçen yaz çalıştım paramı biriktirdim gittim çay-künefe yapmaya. 😊 Babam hep maaşını aldığında yazıcı alacağını söylerdi ben 7-8 yaşımdayken felan. Babam günde 2 paket sigara içer. Parasını cebine koysa çok kaliteli bir yazıcı alabilirdi. Ben 18 yaşımda çalışıp ucuza 2. el de olsa güzel bir yazıcı aldım paramı biriktirip. Şuanda o yazıcıyı kullanıyor ama hâlâ kendi ezikliğinin farkında değil. Yani diyeceğim şu ki şikayet etmeyi bir kenara bırak. Şikayetin bir faydası yok kendini yer bitirirsin. Kendin yapmaya çalış. Belliki o insanlar sana o konuda değer vermiyorlar. Sen o konuda kendi değerini yaratmaya çalış.
Bu arada çok boş yorum yapanlar var yine. Bir gün bu forumu bırakacağım galiba. Eskiden burası kaliteli insanların yeriydi.

Dostum bu gibi durumları ben de yaşıyorum. 5 kez yere düşüp ekranı kırılmış Iphone 6s'i 4 yıldır kullanıyorum. Ablama Her yıl son çıkan en üst model Iphone alıyorlar. Her yıl ablam yurt dışına tatile giderken ben evde tüm yaz oturuyorum. Ablama Macbook alınırken bana bilgisayar bile almamışlardı (o zamanlarda kullandığım bilgisayar 7 yıllıktı). Şükür sınava çok çalışınca ve iyi bir yer kazanınca bir PC aldırmayı başarabildim aileme. Eğer sınavda iyi bir yer kazanabilirsen belki dediklerini alırlar sana da.

Dostum bu gibi durumları ben de yaşıyorum. 5 kez yere düşüp ekranı kırılmış Iphone 6s'i 4 yıldır kullanıyorum. Ablama Her yıl son çıkan en üst model Iphone alıyorlar. Her yıl ablam yurt dışına tatile giderken ben evde tüm yaz oturuyorum. Ablama Macbook alınırken bana bilgisayar bile almamışlardı (o zamanlarda kullandığım bilgisayar 7 yıllıktı). Şükür sınava çok çalışınca ve iyi bir yer kazanınca bir PC aldırmayı başarabildim aileme. Eğer sınavda iyi bir yer kazanabilirsen belki dediklerini alırlar sana da.
Fen lisesine gittiğini söylemiş.

Fen lisesine gittiğini söylemiş.
Fen lisesine gitmeyi düşündüğünü söyledi diye hatırlıyordum ben. Eğer zaten 13 yaşındaysa daha sınava girmemiştir, üstte dediği gibi o liseye gitmeye karar vermiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı