Babam Corona oldu

• Konuyu başlatan Doin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 102
  • Görüntüleme 6.860
Babam 4 gündür corona, evinde karantinaya alındı. Yaşı 56. Düne nazaran durumu kötü, gün geçtikçe de durumu kötüye gidiyormuş, ciğerlerinde yağlanma varmış. Virüse yakalanmadan önce oruç tuttuğundan dolayı bağışıklığının düşmesi dolayısıyla virüsün daha çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Evde bayılıp yığılıp kalmış, COVID semptomları var. Ateşi 38-39 dereceymiş. Doktor ayarladım bugün iğne oldu, antibiyotiklere de yanıt vermez ise bu gece hastaneye kaldırılacak. Geçen hafta da 70 yasındaki halamı Corona'dan kaybettik. Endişeliyim, onu kaybetme korkusu ile gun boyu islerime odaklanamadım.

Ailenizde 50 yas üstü corona geçirip atlatmış olan var mı? Varsa durumu ve süreci paylasirsa sevinirim.

Allah şifa versin.

Benimde babaannem oldu. Yapacak bir şey yok. Herkes geçirecek bu hastalığı. Öyle yada böyle.

Öncelikle geçmiş olsun. Tabii ki 80 yaşın üstünde bile atlatanlar var. İçinizi, kalbinizi ferah tutun, iyi olacaktır. Ayrıca babanızın da moralini iyi tutmaya çalışın.
Tesekkür ederim, umarım o kisilerden biri olur ama ne yazık ki tek sorun COVID degil, tansiyonu ve karaciger yaglanması en büyük sorun. Corona hem tetikledi hem de semptomları arttırdı. Kendisiyle 5 gün icinde 2 kez konusabildim sadece. 3 gundur butun gun yatıyor, esinden bilgi alıyorum.
Biz de ailecek olduk babam 50 annem 45 yaşında atlattık çok şükür.
Semptomlar grip ile aynıydı ama en belirgini tat alamama koku alamama idi.
Hastaneye yatma gibi bir durum oldu mu?

Tesekkür ederim, umarım o kisilerden biri olur ama ne yazık ki tek sorun COVID degil, tansiyonu ve karaciger yaglanması en büyük sorun. Corona hem tetikledi hem de semptomları arttırdı. Kendisiyle 5 gün icinde 2 kez konusabildim sadece. 3 gundur butun gun yatıyor, esinden bilgi alıyorum.
İnşallah iyileşenler arasına girecektir. İçinizi rahat tutun. Özellikle karaciğer yağlanması bu dönemde oldukça artmış durumda. Bunun için iyileştikten sonra spor yapması ve maydonoz-limon yemesi gerekiyor. Korkmayın, İnşallah iyi olacak.

İnşallah iyileşenler arasına girecektir. İçinizi rahat tutun. Özellikle karaciğer yağlanması bu dönemde oldukça artmış durumda. Bunun için iyileştikten sonra spor yapması ve maydonoz-limon yemesi gerekiyor. Korkmayın, İnşallah iyi olacak.
Tesekkurler tekrar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar hocam. Öncelikle çok geçmiş olsun, biz ailecek atlattık ve babam 50 yaşında benim de. Öncelikle sizlere bir kaç önerim olacak. Eğer babanızda kalp veya tansiyon hastalığı var ise bunu acilen aile hekiminize söylesin ve ilaçları kullanmayı bıraksın. Çünkü tansiyonu çok düşürüyor (bizde 6'ya kadar düşmüştü.) Ardından bol bol meyve-sebze ve kuruyemiş yesin. Biz 2 haftalık süreçte 500-700 TL'lik kuruyemiş ve meyve-sebze tüketmiştik, bayağı bi faydası da dokundu. Hep yatıp durmasın, azıcık ev içinde dolaşsın, bir şeyler yapmaya çalışsın. Kendini çok yormasın ancak çok fazla hareketsiz de kalmasın. Bizler bunları yaparak atlattık, inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur babanız. Tekrar geçmiş olsun.

Hastaneye yatma gibi bir durum oldu mu?
Hastaneye gidecek kadar fenalaşmadılar.
Daha teşhis konulmadan önce babam şüphelendi acaba covid mi diye.
Ambulans çağırdı annem ile beraber gittiler test yapıp geldiler ve ertesi gün sonuçlar çıktı babamı aradılar ve pozitif olduğumuzu söylediler.
Ambulans ile gelip bize 2 paket kan sulandırıcı verdiler ben içmeyecektim sadece annem ve babam için.
20 gün boyunca tat ve koku alamadım diyebilirim onun dışında çok bi fenalaşma olmadı bizim ailede.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı