Babam işten atılacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalıştığı süre mükemmel. İşten çıkarılma sebebi sadece test yaptırmak ise geçerli bir sebep değil. Baban iş mahkemesine giderek dava açabilir ve kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve varsa fazla mesailerini kanıtlarsa söke söke hepsini alır.
Ekleme: hatta geçerli bir sebepten kovulmadığı için patron onu işe geri almak zorunda bile bırakılır. Belirli bir süre geri almaz ise yeniden bir ceza ödemesi gerekiyordu sanırım unuttum o kısımları :)

Çalıştığı süre mükemmel. İşten çıkarılma sebebi sadece test yaptırmak ise geçerli bir sebep değil. Baban iş mahkemesine giderek dava açabilir ve kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve varsa fazla mesailerini kanıtlarsa söke söke hepsini alır.

Aynen katılıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocamız haklı, eğer sigortası da varsa güzel bir durum. İyi bir miktarda tazminant vermesi gerekir. :(

Bilmiyorum babama destek cikacağım vallaha bana yardimci olur musunuz?

Bilmiyorum babama destek cikacağım vallaha bana yardimci olur musunuz?
Kovulduğu an soluğu iş mahkemesinde almasını öneririm. Bu konularda çoğu dava işçi lehine sonuçlanır. Patron kovmadan önce de bir avukata danışacaktır emin olabilirsin. Kovmaktan vazgeçme ihtimali çok yüksek.
Özellikle test yaptıran herkesi çıkarırsa ve bu bir toplu işten çıkarma sayılırsa patron kendini toparlayamaz. Belli bir süre işçi alma yasağı oluyor ve işçi alacaksa kovduğu işçi başvurursa onu almak zorunda kalıyor.

Ya keyfe atma olurmu ya keyiften atıyorlar böyle bisey olamaz aga yardım edin bana lütfen ya eksisozluk falan ne yapcaksak yapalim gerekirse eylem yaparım
yasim daha 17 gerekirse ben calisirim

Ya keyfe atma olurmu ya keyiften atıyorlar böyle bisey olamaz aga yardım edin bana lütfen ya eksisozluk falan ne yapcaksak yapalim gerekirse eylem yaparım
yasim daha 17 gerekirse ben calisirim
Ya kardeş ne anlatıyorsun sen? Sanane patron ister kovar ister işe alır ne anlatıyorsun ya?

Yazdıklarımı okuduysan ve biraz da araştırma yaparsan ne yapman gerektiğini anlamış olacağını düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı