Babama dayanamıyorum artık

İş yeri konusuna gelecek olursak, belki yüz binlik makinelerle uğraşıyordur ama borçla da almış olabilir. Buradan tam olarak ailenin maddi durumunu bilmediğimiz için bir şey söylememiz zor.

Sanmıyorum yazları yanında çalışıyorum ve her şeyden haberdarım.

Oklavayı daha tatmamışsın belli, 7/24 hem annenden hem babandan gereksiz psikolojik şiddet yemiyorsun sonuçta. Oklavayla çocuğuna dalan ailenin psikolojik açıdan hiçbir şey yapmadığını mı sanıyorsunuz? Sen boş ver psikolojiyi yaşamaya bak, köşeye at psikolojini ileride ihtiyacın olmaz. Önemli olan yaşamak, illaki kurtulacaksın ailenden iyi bir yeri kazanırsan. Masanın olmaması da sorun değil bir aralar 1 metrekarelik küçük bir şeylerin koyulduğu masada çalışıyordum sadece kitap sığıyordu, Allah'tan biraz daha büyüğü abimden kaldı bana verdiler.

Oklava çok mu doğru ki kıyaslıyorsun, dediğim gibi bir sorun daha büyüğüyle kıyaslanmamalı.
 
Benim siyasi görüşlerime saygı duymuyor, ne zaman böyle konular açılsa tartışma çıkar, birazcık kitap oku araştır geçmişini öğren der.
Bunun farklı şekilde olduğunu hiç görmedim 🙂 Aynı şekilde uzak yere de genelde büyük çocuk gönderilir.
 
Arkadaşlar çoğu kişi anlamamış açıklayayım.
Benim durumum sizin de dediğiniz gibi çoğu insandan çok daha iyi ve buna şükrediyorum. Bu dünyada kimse olmasaydı babamın yaptığı çok mu doğru? Herkes kendi açısından sıkıntılı bence.
 
Arkadaşlar çoğu kişi anlamamış açıklayayım.
Benim durumum sizin de dediğiniz gibi çoğu insandan çok daha iyi ve buna şükrediyorum. Bu dünyada kimse olmasaydı babamın yaptığı çok mu doğru? Herkes kendi açısından sıkıntılı bence.
Ülkede çocuğunu okutamadığı ve karnını doyuramadığı için intihar eden babalar varken senin bu konuyu açman ayıp bence.
Anlamadım, hangi yaptığını sorguluyorsun?
 
Çok kötü bir baban yok be. Benimki yüzüme tükürmüştü yemeği beğenmedim diye. Sonra çekip gittim evden işte bir süre sonra aradılar falan gel diye. Dedim pişman oldu herhalde, gittim. Elinde oklavayla bekliyordu bir güzel dayak yedim. Keşke benimki de böyle olsa.
Bi' arkadaşımı hatırlattınız bana hocam.
Benim babam da benim istediklerimi ya aylar sonra ya da hiç almıyor. Söylediğimde "Annen izin vermiyor." diyor.
 
Yaşınız verdiğinizden biraz daha küçük muhtemelen, ergenlikte olur böyle şeyler, ne babalar ne aileler var siz şükredin. Babanız kendisi zamanında elinde olmayan şeyler sizde olsun diye çabalıyordur, ders konusu kesinlikle onlar için muhtemelen bu yüzden önemli. Derslerinize güzelce çalışın, en kötü ihtimalle ileride üniversiteyi kazandığınız zaman başka ile gidersiniz.
 
Neden bir şeyi benim yapmam gerekiyorsa rica edilmiyor da emrediliyor? Neden oklavayla dövülüyor? Neden psikolojik baskı yapılıyor?
Neden fikirlerine saygı duyulmuyor? Bunları yapanlar cahil değil midir? Neden benim durumumu daha kötü olan kendi durmunuzla kıyaslıyorsunuz? Bana hayatında 100 sayfa kitap okumadan bu dünyadaki her şeyi bilen ve bana kitap okumamı araştırmamı, radyodan duyduklarıyla çocuğuna ders veren adamı savunuyorsunuz?

Ülkede çocuğunu okutamadığı ve karnını doyuramadığı için intihar eden babalar varken senin bu konuyu açman şımarıklılık göstergesidir dostum. Kusura bakma.

Kusura bakmayın fakat o parasızlıktan intihar eden adamın sorumlusu ben değilim, benim yapabileceğim tek şey elimden geldiğimce yardım ve dua etmek. Ben kendi içimdeki sorunumu anlatıyorum siz kötüleriyle kıyaslıyorsunuz.
Bir yanlış daha büyüğüyle kıyaslanmamalı.
 
Hocam babanızın pek kötü bir tarafı yok bence. Siyasi görüşlerine saygı duymuyor diye bu meseleyi büyütmek sizin hatanız. Benim babam askerdi, ben hiçbir zaman siyaset yapmam dışarıda. Fakat aile içerisinde bu konuları bol bol konuşuyorduk. Görmüş geçirmiş birisiydi kendisi. Yatak mevzusunda haklısınız, ona bir şey diyemem. Ben LGS sınavına 120*50 masada çalıştım, gayet yeterli oluyordu. Eğer masanız yoksa ona bir şey diyemem. Beni de çok karşılaştırırlardı, artık kalmadı öyle bir şey. Yeter artık, o şunu yapmış bu bunu yapmış demeyin bana dedim; o gece oturdu karşımıza bu konuyu konuşmuştuk. O günden bu güne bir kere bile karşılaştırma olmadı evde. Son yazdığında ise, baban senin iyiliğini istiyor. O yüzden bu kadar baskı yapıyor olabilir. Bunlar her aile içinde olan şeyler, büyütmeye değmez. Baban olduğuna şükret.
 
18 yaşınıza geldiğiniz vakit sizin fikirlerinize saygı duymak zorunda kalacak. Öte yandan sizin adınıza karar veremeyecek olacak. 18 yaşınıza kadar size iyi kötü karışabilir fakat amacının kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Haberlerden vs. duyduğu her şeye inanır demişsiniz.

Bu yaşlı toplumun her şeye inanması ne yazık kronik bir sorun ve geçmeyecek. Size özel bir durum değil.
 

Geri
Yukarı