Back-End geliştiricisi olmak için nasıl bir yol izlenmeli?

neuN_

Centipat
Herkese merhabalar, PHP derslerinin hepsini bitirdim. (Udemy üzerinden ve YouTube üzerinden) kursları takip ettim ve bitirdim. Kendimi PHP konusunda bir proje geliştirmek için hazır hissediyorum. Kafamda ki yol haritası bir back-end geliştiricisi olmak. Fakat hangi adımları atacağımı bilmiyorum. Bir back-end geliştiricisi olmak için hangi adımlar izlenmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Back-end geliştiricisi olmak için ikinci adıma geç ve güvenlik konusunu incele , hangi saldırılar var ve bunlara karşı hangi önlemler alınabilir konusu çok önemli.

Hangi database kullanacaksan ( mysql mongodb vs.) onun konusuna bir giriş yap.

Güvenlik önce ön kısımda başlar sonra arka uca taşınır.Örneğin bir kişinin bot olup olmadığı gibi.
Ama iş her zaman arka uç yani back-end kısmında biter güvenlik konusunda.

Ama benim sana tavsiyem küçük de olsa kendi localhost unu kurup bir kendini denemen.

İyi ; fakat benim tavsiyem bu karmaşık tabloyu bir kenara bırak beynini sulandırır zaten ne zaman neye ihtiyacın olacağını işin içine girince öğreneceksin.Emin ol verdiği örnektekileri başkasına göster o da vazgeçer öğrenmekten.Sen emin adımlarla ilerle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı