Bakır uçlu fan vs gümüş uçlu fan

Bakır olanı kullanmanı tavsiye ederim diğeri gümüş değil alüminyum sanırım.
Gümüş olduğundan ben de değilim hocam rengi gümüşe benzediği için gümüş dedim. Bakır daha iyi diye biliyorum ben de hep gümüş renginde olan fanlar görüyorum çünkü bakır olanlardan çok nadir gördüm.
Gümüş olanı kullanabilirsiniz.
Hocam gümüş dediğim için kusura bakmayın lütfen ben rengi gümüşe benzer olduğu için gümüş dedim hangi maddeden olduğunu bilmiyorum.
 
Hocam, en iyi iletken gümüştür. Fakat soğutucu modellerini bilmek gerekir.
Hocam merhaba, ısı iletkenliği ile elektriksel iletkenlik aynı şey değildir. Gümüş iyi bir elektriksel iletkendir ama bakır ile aralarında termal iletkenlik olarak çok bariz bir fark yok. Bir de gümüşü direkt olarak kalıp şeklinde kullanamazlar maliyeti bakımından, kaplama yapabilirler anca o şekilde olduğunda da termal iletkenliği bakırın altına düşer. Bakır bu ürünler için kullanılacak en iyi termal iletken fakat çok çabuk korozyona uğrar, onun içinde nikel kaplarlar.
Termal iletkenlik Vikipedia sayfasından da bakabilirsiniz
Örneğin, çok yüksek elektriksel iletkenliği olan gümüşün ısıl iletkenliği, elektriksel yönden bir yarı-iletken olan elmasdan daha düşüktür. Bunun sebebi elektronlar değil, fononlardır. Fonon kristal yapıdaki titreşim düzeni ile ilgilidir.
 
Gümüş değildir o, nikel kaplı bakırdır. Görsellerden gördüğüm kadarıyla bakır olan daha büyük bir bloğa sahip. Onu kullanmanız daha iyi olur.
 
@Wiseeman, doğru. Çok az bir farkla gümüş ısı iletimi konusunda da önde. Aksini söyleyen mi oldu?
 
Tamam hocam. İki soğutucu seçeneği vardı. Gümüş kaplama olan daha iyi gibi duruyordu.
 

Geri
Yukarı