Baldur's Gate 3 neden bu kadar seviliyor?

TheBlein

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2019
Mesajlar
428
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İş Sağlığı ve Güvenliği
Arkadaşlar hayırlı ramazanlar. Şu Baldur's Gate 3'e baktım Steam'de 500 binden fazla incelemeye sahip ve hepsi de olumlu yönde. Bu oyunun cahili olarak soruyorum bu oyunda ne var? Hikayesi nedir? Neden tüm yayıncılar övgüyle bahsediyor?
 
Sınırsız denebilecek içerik, türünde görülmemiş derecede fazla sinematik ki hikayeyi mükemmel şekilde işlenebilir kılıyor, tekrar oynanabilirlik, türünde az oyun olmasına rağmen bütçe harcanıp mükemmel yapılmış bir şaheser.
 
RPG türünü çok iyi yansıttığı için seviliyor, hikaye tamamen sizin seçeneklerinize göre şekillenebiliyor yaptığınız en ufak şeyler bile başka bir etkiyi doğuruyor. Zar atma durumu da var tabi. Attığınız zar istediğiniz gibi de gelse istemediğiniz gibi de gelse bir şekilde oyuna devam ediyorsunuz. Ben bir türlü ısınamadım mesela oyunun içine sokamadım kendimi alışık olmadığımdan.
 
Daha 2 gün önce indirdim. Aklımda tabular vardı sıra tabanlı oyun aksiyon yoktur full diyalog vardır dedim, normalde türe de ilgim yok lakin oyun beni karısı yaptı resmen. O derece güzel bir oyun ki 2023 GOTY ödülünü kazandı zaten.
 
RPG olmasının yanında izometrik bir oyuna göre grafikleri de çok iyi, adamlar nasıl olsa izometrik deyip boşlamıyorlar yaptıkları işi, dört dörtlük yapıyorlar işlerini. Divinity: Original Sin 2 de ki aksiyon puanından ötürü DOS 2'yi daha çok sevsemde Baldur's Gate 3 çok daha iyi oyun.
 

Geri
Yukarı