Banggood sitesinden alışveriş yapmayın!

Barış Yeman

Kilopat
Katılım
12 Temmuz 2014
Mesajlar
68
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar merhaba amacım karalamak değil sadece gerçekleri yazıyorum. Mesele yaşanan sorun değil sorunun çözülmeyişi ve atılan yalanlar.

1-) 2019-01-28 23:21:51 Tarihinde Banggod sitesinden alışveriş yaptım. Aldığım ürün LP156WH4(TL)(A1) LED panelin kontrol bordu. Bu tarihte ürünü satın alırken 3-5 lira daha fazla verip Turkey Direct Mail'i seçtim zira yazılana göre 7-15 İş günü içerisinde teslim olacağıydı.

2-) Siparişin kargoya verilme süreci: Siteye göre satıcının bu ürünü en geç 2019-01-29 23:23:01 tarihine kadar kargoya vermesi gerekiyor tabi bu tahmini, sapmalar elbet olacak.

3-) Tarafıma gelen mail: 2019-01-30 14:44 Tarihinde "ORDER 60834965" başlıklı bir mail aldım. Mail içeriğinde Ürünü aldığınız için teşekkürler. Bu ürünü Turkey Direct Mail ile gönderemeyeceklerini dilersem sipariş yöntemini değiştire bileceğimi arada kalan miktarında tarafıma yatıracakları veya iptal etmemi istediler. Bende indirimli aldığım için ürünü iptal etmeyip sipariş yöntemini değiştirmeyi tercih ettim.

4-)Sipariş Yönteminin değiştirilmesi: Bunun üzerine alışveriş metodunu değiştirmeye koyuldum mail de verilen adımların hiç birisi ürün yöntemini değiştirmem için yardımcı olmadı. İnternet'ten yaptığım ufak çaplı araştırma sonucu 7/24 çalışan chat tabanlı teknik destek alabileceğimiz bir link buldum yine söz konusu alışveriş sitesi içerisinde. Burada sizden giriş yaparken sorununuzun ana kategoriden seçmenizi, isminizi ve bir mail adresi istiyor. Gerekli bilgileri verdikten sonra ortalama girdiğiniz saate göre 70 ile 80 kişi bazen 100 kişi sıra oluyor ortalama 20 dakika da sıra size geliyor. Buraya kadar hiç bir problem yok her şey tıkır işliyor.

5-)Olayların patlak verdiği yer: Sıra bana geldi ve İngilizce size nasıl yardım ederim diye sordu, bende derdimi ne iyi ne kötü olan İngilizcem ve kadim dostum translate sayesinde derdimi anlattım. Sitenin cevabı şu oldu "Üzgünüz böyle bir işlem yapmıyoruz size yardım edeceğim başka bir konu var mı?". Ben de bunun üzerine gelen mailin tamamını yolladım madem düzeltmiyorsunuz neden böyle bir mail attınız diye sordum. Cevapta pardon çok üzgünüm değiştire biliyormuşuz. Ben de sorun yok cevabını verdim. Sitenin cevabı tamam o halde en kısa sürede değiştireceğiz dediler aradan 1 gün geçti değişen bir şey yok hala order procecing yazısı hala Turkey Direct Mail. Bunun üzerine tekrar aynı yere girdim ve anlattığım senaryo tekrar yaşandı. Tekrar bir gün bekledim ve hiç bir değişiklik yok. Üçüncü sefer yazdığımda ise tamam bayım 24 saat içerisinde ürününüzün kargo yöntemini değiştireceğiz dediler 24 saat geçti ve yine bir değişiklik yok. Sinir küpüne dönmüştüm alışveriş sitesi resmen bana yalan söylüyordu bu durum iyice sinir etmeye başladı alışveriş yönteminin değişmesi ne kadar zor olabilir, dünya da isim yapmış bir alışveriş sitesinin nasıl olur da bana yalan söyleye bilir.

6-Sonuncu denemem: Olayların hepsini bir kompozisyon haline getirerek tüm detaylarıyla yazdım İngilizcesi iyi olan kişilerden yardım aldım ve derdimi iyice anlattım. Yalan olmasın biraz değil bayağı çirkefleştim hatta tehditvari söylemlerde bulundum hakkettiklerini düşünüyorum. Cevap olarak tamam efendim sizi biraz bekletcem üstlerime iletiyorum en kısa sürede düzelecektir rahatsızlık verdiğimiz için çok özür dileriz yazıyordu. Artık ümidi kesmiştim sonra aradan 2 gün geçti ve bir mail geldi içeriği şöyle.

Sevgili Hatlarımız YEMAN, E-postanızı almaktan mutluluk duyuyoruz. Talep ettiğiniz gibi, 60834965 numaralı siparişinizin gönderim yöntemini Air Parcel Register ile değiştirdik. Bu sipariş gönderildikten sonra adres Banggood hesabınızda güncellenecektir. Siparişinizi çok yakında işleme koyacağız. Siparişiniz sevk edildikten sonra bir onay e-postası alacaksınız ve siparişiniz 7-35 iş günü içinde teslim edilmelidir. Bu siparişin durumunu "Hesabım" - "Siparişleri Görüntüle" - "Sipariş Ayrıntıları" na tıklayarak hesabınızdaki kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız. Saygılarımla,

Ürün sayfasında 22 şubatta gönderilecektir yazıyor açıkçası ümidimi kestim daha da bu siteden alış veriş yapmam midem bulandı böyle rezil bir site hayatımda görmedim size naçizane tavsiyem sakın alışveriş yapmayın bu sitede iğrenç bir yapısı var tapu işleri bile bu kadar uzun sürmüyor bunlar ne yapıyorlar nasıl yapıyorlar anlamıyorum ama bir şeyden anladıklarını da düşünmüyorum koskoca aliexpress bile bu kadar müşteriyle baş edebilirken diğer alışveriş sitelerine kıyasla daha küçük bir sayfanın bu işi becerememesi komik.
 
Aradan geçen 24 gün sonra tekrardan help center'a yazdım baya sövüp saydım. Sonunda siparişi kargoya verdiler bundan çıkardığım derste çirkeflik yapmadan hak aranmıyor illa sayıp söveceksiniz bunun başka çözümü yok güzellikle yazdım kimse takmadı. 24 günde kargoya yollayamadılar atılan yalanlarda cabası. Size naçizane tavsiyem bu siteden alışveriş yapmayın yaptırmayın böyle rezil bir alışveriş sitesi ilk kez görüyorum adamlarda ar damarı yok yalan üstüne yalan söylüyor neyse iyi forumlar.
371395
 
Teşekkürler hocam dikkat ederiz
 
Hocam bende o site üzerinden bir şey almayı düşünüyordum , ortalama elime ulaşma süresi geçde olsa sıkıntı yok , alırsam sıkıntı yaşar mıyım?
 
Olay can sıkıcı...
Fakat uzun yıllardır internet üzerinden alışveriş deneyimi olan biri olarak söylemem gerekir ki TR de alışveriş yaptığım bir çok ünlü siteden daha güvenli bir sitedir banggood.com yada gearbest ve hatta aliexpress...

Konu hortlasın diye değil de google'da yerimiz yükselsin birilerine açıklama olsun diye cevap yazayım dedim.

Yıl 2021 dünya pandemi yasağında yurtdışına gitmeden yurtdışından alışveriş yapma keyfine erişmek lazım artık.

Her online alışverişte sıkıntı olacak diye şüpheye gerek yok, korkmayalım 👍

Bu ülkede yapılan online cep telefonu alışverişlerinde kargodan salatalık çıkıyordu bir zamanlar. 😂
 

Geri
Yukarı