Barfiks'de 12'yi geçememek

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar bir süredir barfiks ile uğraşmaktayım, ilk günlere nazaran çok bariz gelişme oldu kol bölgelerimde.
Benim sorunum ise belirli bir miktarı geçememek, çok zorlarsam 15 barfiks yapabiliyorum.
Ancak 15 barfiks demek kendime zarar vermem anlamına geliyor.
Standartta ise 10 adet çekebiliyorum ve kesinlikle bu işi kuralına göre, hilesiz hurdasız yapıyorum.

12 barfiks falan zorlayıcı oluyor açıkçası, indiğimde ter ve sıcaklık basmış, kızarmış oluyorum.
İlk başladığımda 1-2 çekip bırakıyordum zorlamamak açısından, sonradan 5 falan oldu bir haftada.
Daha sonradan aldı başını 10'lara geldi ve 12'lerde tıkanıyorum.

Az önce de 12 tane çektim ve şuan resmen can çekişiyorum, vücudum çok terledi ve ısındı.
Bu seviyenin üzerine çıkmak için ne yapmak gerekir?

Dostum ben ilk başladığımda 5 tane yarım yarım bile zar zor çekiyordum. Şimdi ise neredeyse tüm barfiks pozisyonlarında ayağımda ağırlık ile çalışıyorum bazen. Sırt ve kol kasların zamanla gelişeceği ve güçleneceği için bu rakamları da aşacaksın ancak bu biraz abır ister. Sana tavsiyem uykuna ve beslenmene dikkat etmen, düzenli olarak koşuya çıkman, setleri zamanla arttırman ve en önemlisi sabırlı olman. :) Ben ağırlıkla çalışmaya yaklaşık 9 aylık bir zaman sonrasında başladım.

Beslenmeme artık dikkat ediyorum ancak uyku için aynısını söyleyemiyorum maalesef.
Senin boy - kilo ve yaş bilgilerin neydi acaba? Ben 18 yaşında, 180 boya karşılık 61 kiloyum.

Ve kaç adet kurallarına uygun biçimde barfiks yapabiliyorsun? Lütfen gerçekçi olalım, 20 deyip de hevesimi kırma :) Gücüm yerinde olduğunda 15 tane çekebiliyorum ben.
İkinci part için gücümü tekrar toplamam, beklemem gerekiyor ancak bu sefer 13'yi geçmiyor kolay kolay.

Beslenmeme artık dikkat ediyorum ancak uyku için aynısını söyleyemiyorum maalesef.
Senin boy - kilo ve yaş bilgilerin neydi acaba? Ben 18 yaşında, 180 boya karşılık 61 kiloyum.

Ve kaç adet kurallarına uygun biçimde barfiks yapabiliyorsun? Lütfen gerçekçi olalım, 20 deyip de hevesimi kırma :) Gücüm yerinde olduğunda 15 tane çekebiliyorum ben.
İkinci part için gücümü tekrar toplamam, beklemem gerekiyor ancak bu sefer 13'yi geçmiyor kolay kolay.
Dediğim gibi kurallarına uygun olarak rahat 20 barfiks çekebiliyorum. Boyum 1.77, kilom 75, yaşım ise 19. Ben profesyonel karateciyim ve aynı zamanda fitnessa gidiyorum. :) İşin garip yanı bende 20' yi az buluyorum hep de zorluyorum kendimi. :)

Kollarını daha da geliştirmen gerekli düzenli olarak kol, omuz ve sırt kaslarını geliştirirsen çok rahat 20 ye kadar çıkarsın. Ayrıca her barfiks çekişinde 1 fazlasını çek bu böyle böyle devam edecektir.
Dostum 15 barfiks çektikten sonra kendimi yerlere atıyorum :) Nefes alacak halim kalmıyor. Belki 10 ile aşlayıp 11 ve 12 denenebilir tabi.

Dediğim gibi kurallarına uygun olarak rahat 20 barfiks çekebiliyorum. Boyum 1.77, kilom 75, yaşım ise 19. Ben profesyonel karateciyim ve aynı zamanda fitnessa gidiyorum. :) İşin garip yanı bende 20' yi az buluyorum hep de zorluyorum kendimi. :)
Ben bu harekete başlayalı 3 ay oluyor ve özel olarak vaktimi ayırmıyorum açıkçası.
Her akşam bisikletten dönünce hazır ısınmışken 3 - 5 set yapıyorum 10'luk.

Bunun dışında barfiks sopası ve ortamın da çok etkisi var galiba :)
Ben dışarıdaki parklarda denediğimde çok daha fazla yapabiliyorum ancak evdeki ince ve ayaklarımı yerden kesen çubuğa tutunduğumda cidden daha zor oluyor.

Dostum 15 barfiks çektikten sonra kendimi yerlere atıyorum :) Nefes alacak halim kalmıyor. Belki 10 ile aşlayıp 11 ve 12 denenebilir tabi.

Ben bu harekete başlayalı 3 ay oluyor ve özel olarak vaktimi ayırmıyorum açıkçası.
Her akşam bisikletten dönünce hazır ısınmışken 3 - 5 set yapıyorum 10'luk.

Bunun dışında barfiks sopası ve ortamın da çok etkisi var galiba :)
Ben dışarıdaki parklarda denediğimde çok daha fazla yapabiliyorum ancak evdeki ince ve ayaklarımı yerden kesen çubuğa tutunduğumda cidden daha zor oluyor.
Vallahi bende de aynı sorun var dostum. 150 TL verip aldım zamanında ama 1 ay bile kullanmadım. Şimdilik spor salonunda, parkta ve evdeki kallavi doğal gaz borusu ile çalışıyorum. :D Bazen öyle bir kuvvet geliyor ki ayağıma 5kg alıp yaklaşık 15 tane çekiyorum spor salonunda. Fakat evde veya parkta çalışıyım deyince ağırlıksız 20-22 ancak oluyor. Açıkçası parkta çalışmaktan da pek hoşlanmıyorum insanlar '' ne yapıyor lan bu? '' diye bakıyor, çekiniyorum açıkçası. Uzatmayayım. Dediğim kriterlere dikkat edip biraz da kendini zorlarsan (her denemende +1 mesela) belli bir zamandan sonra 50 tane bile çekersin. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı