Barfiks'de 12'yi geçememek

Zamanında lisede vardı barfiks demiri 3-4 arkadaş gider yarışırdık.Kilolu arkadaşlar inan bana başta 1-2 çekerken bile zorlanıyor.Benim gibi zayıf olanlar en az 15 çekerdi.İş kol kaslarında bitiyor biz kim daha fazla çekecek diye diye 1-2 ay civarı barfiks çektik her öğle arası. Tabi rakamlar yükseldi benim gibi zayıflar 27 civarına çıkmıştı biraz kilolu arkadaş 15 civarına.Yani çalışırsan mutlaka gelişmeyi göreceksin tabi rekabet olunca insan daha çabuk geliştiriyor kendini.

@Uğurhan Çavuş hocam senin barfikste durumun nedir? Arkadaşlar 20-30'larda uçuşuyor amatör oldukları halde.
Sen bizler gibi değilsin, 20 tane falan çok rahat çekebiliyor musun?

Yorumların hepsini okuyamadım, o nedenle yapacağım yorum diğerlerine benzeyebilir.:kararsız:

Yalnızca demire asılarak barfiks sayınızı sağlıklı bir şekilde yükseltemezsiniz. Öncelikle ısınma hareketlerinden sonra 1-2 tur koşun, kendinizi aşırı yormadan şinev, mekik, çekin daha sonra barfiks direğine asılın, tabi bunları standart bi şekilde hemen hemen hergün yapmanız gerek.

Ben askere gitmeden önce max 10 tane barfiks çekerdim, o da sürekli çalışan birisi olmama rağmen.
Sonra askere gittim, yaklaşık 6-7 ayda bu sayıyı 25'e çıkardım.(y)

Son düzenleme:
Bugün dinlenip gittim.75 kg 15 reps 80 kg 12 reps 90 kg 10 reps 105 kg 8 reps ve tüm bunlari arka arkaya girdikten sonra 3 dakika dinlenip sonrada 135 kg 7 reps girdim.
Son değerler böyle.
Ben geçtim sonunda. Benimki nem ve sıcaklardan dolayıymış. Bugün hava nemsizdi hemen belli etti , vucut kendini

Squatta da 125 kg 2 tekrarı geçemiyordum son 4.sette
Geçende onuda başardım sonunda 90 kg 10 reps 100 kg 8 reps 110 kg 5 reps 130 kg 3 reps squat
Yanlız bunlar back squat yani deep squat değerler yani squatın en zoru boy 176 kilo 120 %30 yağ oranınıda hesaba katarsam fena değil. Tek beceremediğim şey definasyon.

Bench Press Calculator: Calculate Your 1 REP MAX (1RM)
Calculate Your One-Rep Max (1RM) - Bodybuilding.com
Bunlar çok işime yarıyor ağırlık işinde.

Bench Press 135 kg 7 reps yerine 150 kg 3 reps te yapabilirdim ama 6 tekrarın altı pek fayda etmiyor.

Şuan müsait olmadığım için yorumların hepsini okuyamadım ama yorum yapmadan da duramayacağım. 4 yıl boyunca düzenli bodybuilding yaptım. Bu süre zarfında sırt antrenmanlarıma hep barfiks ile başlamışımdır. Azami 29 barfiks çekerdim. Barfiks sayını arttırmak istiyorsan kesinlikle bunun yolu düzenli kardiyodan geçer, kardiyoyu da kesinlikle HIIT yapmalısın.

Brachialis ve Brachioradialis kaslarını nasıl geliştireceğin hakkında bir kaç makale okuyup , biceps antrenmanına bu hareketleri ekleyebilirsin.
Zamanında bir hoca barfiks çubuğuna havlu sarmamı, bunun bileğimi geliştireceğini ve barfiks sayımı arttıracağını söylemişti, deneyebilirsin (y)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı