Barfiks'de 12'yi geçememek

Genelde Triseps ve Biseps üzerine gidiyordum, çok da bilgi sahibi olmadığımdan ötürü.
Brachioradialis dediğimiz kas dirsekten kola uzanan kas sanırsam.
Bu kası çalıştıran egzersizlere de bir bakmak lazım.

Evet dirsekten bileğine kadar olan üst taraftaki kas. İnternette araştırma yaparak net bilgi alabilirsin. Benim o bölgem eksikti ve geliştirebilmek adına 1 günümü kol için ayırdım. Sabah biceps, akşam önkol çalışırdım.
Eğer yaptığın spordan sonuç almak istiyorsan, ciddi bilgi sahibi olman gerekli. 4 senedir bodybuilding yapıyorum fakat bunun 1 senesini araştırmayla harcadım diyebilirim.

Aslında Bench Press te ilerselesen rahat 60 şınav çekersin. Bilgisayarkurdu kardeşim. Kilom 120 olduğu için. En az 200 kilo bench press yapabilmem lazım bu imkansız tabi. Yani demek istediğim vucutta yağ olunca istersen hulk ol bir işe yaramıyor. Millet bu yağlar ne diyor.

ctnonr kardeşim 4 yıllıksın. 1 yılı araştırmayla geçti diyorsun. Beni yönlendirenler olduğu için 3 yılım full dolu diyebilirim.
Aynı seviyedeyiz. Fikir vermesi açısıdan soruyorum. Bench Press ve Squat değerlerin nasıl ? Ben definasyonu başaramadım.
Senin definasyonu başardığıı varsayıyorum.

Ben 95 kiloyum. Dizimden ameliyat oldum 1 ay yattım, 1 aydır toparlanma sürecindeyim.
Ameliyattan önce 140 kg bench, 122 kg squat başarabildim. (Dizlerimde küçüklüğümden kalan sorun olduğu için bacaklarıma yüklenemiyorum.)
Definasyon benim için sporun en zevkli kısmıdır. Alanya' da yaşadığım için yaz döneminde bulk vücudumla gezmemek için herşeyi yaparım :)
Eğer definasyonda sıkıntı yaşıyorsan takviyelerinde değişiklik yapmalısın.(Bu öneriyi beslenmenin gramajına dikkat ettiğini varsayarak yapıyorum)

140 kg kaç tekrar ? Ben 135 kg te 7 tekrarı geçemedim. Squat ben 130 kg yapmıştım back squat Deep squat yani squat ın en zor versiyonu. Tabi en zor versiyonu olduğu için 3 tekrar.
140 denesem 3-4 çıkar bendede sanırım. Aynı seviyedeyiz ağırlık konusunda ama senin büyük bir artın var oda definasyon.

Ya arkadaşlar ben fark ettim de barfiks dışında bilinçli olarak yaptığım hiçbir hareket yok :)
Daha bugüne kadar karın veya göğüs kasları için hiçbir girişimde bulunmadım.
Kollara çalışıyorsam da çok amatör düzeyde, zaten tek isteğim fit vücut, kas delisi değilim.

Karın - göğüs civarını biraz olsun şekillendirmek için, ağır olmamak şartıyla hangi egzersizleri önerirsiniz?

140 kg 4 tekrar yaptım , son sette bench presste sıcak bir gündü. Göğüs kası için Bench Press öneririm. Isıınmadan girme yanlız.
Karın içinde mekik.
Leg Press , squat ,standing calf raises , leg curl bacak için.
Bacak çalışmak üst bölgelere de faydası vardır.
Kollar için bicepsler için scott curl barbell curl öneririm.
Arka kol triceps için push down machine.
Sırt ve kanat için lat pull down enseye ve göğüs bölgesine çekiş iyidir.
Bu konularda uzman değilim amatörüm , nacizane tavsiyelerim bilgisayarkurdu kardeşim.
standing calf raises bacaktan ziyade baldır kası yapmaya yarar bir harekettir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı